17 Nisan 2017 Pazartesi

Carrusca Avustralya Ligi'nin yıldızı, Pino da Endonezya yolunda


Geçtiğimiz günlerde Juan Pablo Pino röportajı yapmıştım, hatırlarsınız. Okumayanlar için linki de şuraya bırakayım;


Bu tarz retro işleri seviyorum, nostalji damarına basmak hoşuma gidiyor. Pino'yu da böylelikle anımsamış olduk. Potansiyeldi ama o potansiyelinin 10'da 1'i olamayan futbolculardan. Keita sonrası "yeni Keita" umuduyla aldık, Keita da geçen 1 sezonda öyle bir etki yarattı ki çıta yukarıdaydı ve Pino bunun altında kaldı. Galatasaray'da katkı verdiği anlar da zaten forvet oynadığında, farklı bir şey bekliyorduk, çok başka bir şey izledik. Yine de kötü hatırlamam, sevdiğim bir isimdi hatta sadece Fenerbahçe deplasmanıyla bile iyi hatırlayabilirim.


Aslında bu tarz futbolcular "abuk" liglere gittiklerinde haber olurlar, bir zamanlar neydi şimdi nerede gibisinden. Ama böyle bir haber okumadım, Pino bu noktada bir Carrusca bile olamamış. Carrusca için tonla haber çıkardı, okurduk. O da Avustralya Ligi'nin yıldızı şu sıralarda ve çok mutlu. Pino ise Endonezya Ligi'ne transfer olmuş, kulübü de Arema Cronous. Avrupa'daydı aslında, Yunanistan & Fransa arası gidip gelip, arada Kolombiya'ya uğruyordu ama yeni adres Endonezya. Güiza'nın da bu ligde bir tecrübesi var, oradan hatırlıyorum.

Bundan kaynaklı da 5'li için daha detaylı bir yazı yazacağım. Pino ve Carrusca gibi gün itibariyle enteresan liglerde futbol hayatına devam eden ya da çok başka işler icra eden futbolcular üzerine. Enteresan isimler var, düşünmek, araştırmak gerekiyor. Sizlerin de aklına gelen isimler olursa yorum kısmında belirtirse sevinirim..

5 yorum:

  1. Biraz daha duzgun bir zamanda alabiseydik cok faydasini gorebilirdik, bazen beklenmedik kalitede vuruslari vardi. Hangi mac hatirlayamiyorum ama uzaklardan bir fuze yollamisligi vardir, ayni sekilde Emre Colak'in ortasina acimadan vurdugu vole...
    Ha birde Mustafa Sarp'in "Pinaaaa! lan Pinaaaaa! ....... " diye sovmesi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten akla ilk gelen isim Mustafa Sarp'in lan Pino'su :)

      Sil
  2. Fabio Pinto aklıma gelen senin ikili gibi genç gelecek vaat eden üstelik. O en son Özbekistan'a uğrayı verdiydi

    YanıtlaSil
  3. Guiza endonezyaya degil malezyaya gitmisti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın, benim hatam. Aklımda öyle kalmış :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir