6 Nisan 2017 Perşembe

Euroleague sezonunun özeti; felaket başlangıç, umutların erken tükenişi


Euroleague sezonunu tamamlamış durumdayız, 11 galibiyetle sezonu 12. bitirdik. Beklenti elbette bu değildi, play-off potasında olmayı bekliyorduk ki Galatasaray adına tarihin en yüksek bütçelerinden biri. Bütçeyi illa Fenerbahçe gibi takımlarla kıyaslamaya gerek yok, Kızılyıldız'ın bütçesi bizden fazla değil mesela ama onlar play-off potasında. 

Bu sezon yaşanan hayal kırıklığı büyük ve bu hayal kırıklığı da Ergin Ataman kaynaklı. Bile bile lades denmesinden başlarız, sezon başında kurulan kadro ısrarla eleştirildi ama Ergin Ataman geri adım atmadı. Pleiss'in yerine Krstic olabilirdi mesela, düşünün daha kötü bir ihtimal de vardı. Devamında bir türlü oyun kurucu bulunamaması, Dentmon, Russ Smith ve Fitipaldo gibi. Şu isimlerin yerine McCollum olsa eminim ki başka şeyleri konuşuyor olacaktık. 

Euroleague'de felaket bir sezon başlangıcı yaşadık ve o kötü başlangıcın sonrasında ayağa kalkamadık işte. Sezonun 2. yarısında çok kritik galibiyetlerimiz var, oyunu oturttuk ama iş işten geçti, yetmedi yani. Görünen köydü, bu anlamda tablo şaşırtmadı ama neticede yaşanan bir hayal kırıklığıv ar ve bir daha Euroleague arenasında ne zaman yer alırız bilmiyorum. 

Gelecek sezon bütçenin düşeceği söyleniyor, Ergin Ataman'ın varlığını tartışıyoruz derken ne olacak bilmiyorum. Daha iyisi olmalıydı, kimse imkanların yetersizliğinden bahsedemez. Ergin Ataman kimi isterse alındı, dediği bütçeye de çıkıldı ama çok kötü bir kadro mühendisliğiydi bu. Sadece transferleri değil, rolleri de tartışmak lazım, Ergin Ataman'ın bazı oyuncuları hatırlaması geç oldu. 

Kadro dışılar geldi, sonra affedildi, sonra gönderildi derken o kaos ortamı içinde başarı gelmedi doğal olarak. Daye'ye bir türlü rol bulunamaması, Pleiss ve Diebler gibi isimleri geç kazanmak, Sinan Güler'e yüklenen anlamsız sorumluluk, bir türlü oyun kurucu bulunamaması, sezon içinde transferde gelen / giden oyuncular diye liste uzuyor işte. 

2 yorum:

  1. Çok dar rotasyonda gitmesi en büyük hatasıdır. Bütün bench i kullanmamak. Maçları 5 kişi ile bitirmek. Oyuncuların üzerindeki baskıyı arttıran bir hamle oldu ve bu uzun zamandır yaptığı bir şey. Bu yüzden takımda sakatlıklar sık görülen şeylerden biri oldu ve bu oyuncuların olmadığı maçlar bizler için hiç iyi geçmedi.

    Şunu belirteyim Sinan Güler Galatasaray basketbol takımının efsanesidir.

    YanıtlaSil
  2. Önünde bitirdiğimiz takımlar maccabi, brose, armani, kazan.. barcanin 1 maç gerisindeyiz, bu takımların kadroları (belki kazan hariç) bizden kotu değil, hemen önümuzde zalgiris var, hem iyi bir kadroya sahip hem de bir basketbol okulu, bu sezon büyük çıkış yapan kızıl yıldız için de benzer şeyi söyleyebiliriz, yıllardır istikrarlı olarak daha iyi yerlere geliyorlar, oturmuş bir kadroları ve cok yetenekli genç oyunculari var.. Bunun dışındaki takımların hepsi bizden daha büyük butcelere ve oturmus kadrolara sahip.. Ergin atamanin kadroyu yenilediği dönemlerde takım kimyasiyla ilgili sorunlar yaşandığına ve bazı oyuncuların gönderilmesinden sonra daha az sayıda oyuncuyla daha sıkı takımlar yarattığına önceden de şahit olmuştuk, javai, aradori, arroyo, yunan pivotu gönderdiğimiz ve patrick youngi aldığımız ve fbyi 6 kişiyle yendiğimiz 2014_15 sezonunu hatırlayalım, ya da dorseyi gönderip chuck davisi getirdiğimiz ve eurocup aldigimiz geçen sezon.. Bu sezon da öyleydi, sonuçta kolay değil, daçka bile zorlanıyor o bütçe ve kadroyla, yeni takımların hemen euroleague seviyesinde yarışçı olmasi zor.. Bu sezon galatasaray euroleague başarısiz değildir, evet sadece 3 deplasman galibiyetin var ama olimpiakosa, barcelonaya ve broseye karşı.. içerde reali, olimpiakosu yenmissin, maccabiyi hayata kusturmussun.. sonuçta burası şov arenası ve biz sovumuzu yaptık, üstelik lig devam ediyor.. feneri son iki maçta nasıl salladigimizi gördük, ülker arenada onlari yenebiliriz.. Trincieri gibi bir kocumuz olmasını cok isterim, sakin, oyuna odaklı, beyefendi, sempatik ama ergin ataman için bir değerlendirme yapacaksak bu öncelikle winner olur.. son yıllarda lig şampiyonu olup euroleague çıkan beşiktaş ve ksknin ne hale geldiğini gördük, oysa biz bu sene cok daha zorlasmış yeni formatta, inanılmaz kötü sezon başlangıcına rağmen, ayakta kalmayı başardık ve saygı duyulan bir takım olduk.. Ataman, anlaştığı oyunculara sorumluluk verir, onları bir seviye yukarı taşır, arroyo, ndong mccollum, erzeg, markoshvilli, micov, sinan, lasme gibi ornekler ortada, bu sene de pleiss, tyus, diebler gibi son sezonlarında az süre almış ve oz güvenlerini kaybetmiş oyunculari canlandırmayi başardı..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir