23 Nisan 2017 Pazar

Galatasaray 0-1 Fenerbahçe, Riekerink'in yolu değil mi bu


Beklediğimden daha iyi oynadık, en başta bunu yazayım. Elbette yeterli değil bu oyun, yetmediği için Riekerink gitmedi mi? Yüzde 60 - 70 aralığında topa sahip, ligin en çok şut atan, pas yapan takımı olmanın anlamı hücumda yarattığın organizasyon kadar var. Riekerink'in oyunu buydu işte, Tudor da aynı oyun mantığıyla Fenerbahçe karşısına çıktı. Beklediğimden de iyiydi ama yetmedi, hücumda organizasyon sorunluydu. Belki pozisyon vermedin ama Fenerbahçe sonuca gitti işte, sen gidemedin. Hatalı değişikliklerle de Fenerbahçe'yi üzerine çektin, Riekerink dönemi konuştuğumuz şeyler işte. 

Riekerink için talimatla iş yapıyor derdim, şu 11'i görünce Tudor adına da mı aynı yorumu yapayım. Görüntü o ama, belli ki Sneijder ve Podolski oynayacak gibisinden bir şeyler gelmiş. Sabri Sarıoğlu geçen maç 18'de yok ve bugün sahada, geçen hafta Chedjou haftalar sonra sahada ama bugün 18'de yok, Sneijder 11'de, 3-4-2-1 / 4-4-2 derken bugün yeniden 4-2-3-1 ve bu çelişkilerin sayısı artmaya başladı. Riekerink bu yolda gitti, Tudor da maalesef o yola girdi. Ona uygun bir kadro yok, temposuna cevap verebilen ve yeni sezonda kendi kuracağı, yükleme yapacağı takımla da görmek isterdim ama tüm krediyi yedi neredeyse. Tudor adına final diyordum Fenerbahçe maçı, maalesef o finali kaybetti.

Sahte 9 Podolski'li düzeni sevmiyorum, çift forvet oynadığında o oyunu değerli. Rakip ceza sahası içinde topla buluşturacağımız bir isim kalmıyor çünkü. Orta sahada pas isteyen ve sadece şut kovalayan bir Podolski var ki rakip savunma üzerinde bir baskı yaratmıyor bu. Sneijder de formsuz, şut atmaya gücü kalmamış, çok fazla pas hatası yapıyor ve Galatasaray yarı sahasına kadar çok geliyor. Haliyle bu durumda yine bireysel silahlara bakıyorsunuz, geçmiş haftalarda Bruma'dan bir şeyler beklediğimiz gibi. Onu da Şener Özbayraklı iyi durdurdu bugün, Bruma oyundan çıktığında ise hücuma çıkar oldu, golün de asistini yaptı. Bruma iyi değildi ama çıkmaması gerekiyordu, Tudor adına yanlışlardan biri.

Tolga Ciğerci'nin temposu Galatasaray adına değerliydi, tek başına orta sahayı süpürdü. Selçuk İnan'ı da etkin görmedim, yanında Tolga Ciğerci gibi defansif aksiyonu iyi yapan, arkayı süpüren bir isim olmasına rağmen yeterli sorumluluğu almadı. Selçuk İnan, Sneijder ve Podolski ekseninde organize olamadık işte. Eren Derdiyok'u geç düşündük, o sahada yokken kenar ortası denedik ama rakip yarı sahada hiçbir futbolcumuz yok. Eren Derdiyok oyuna girdiğinde ise kenar ortalarını bıraktık, çünkü o ortayı yapacak kanat oyuncumuz kalmadı.

En büyük hata ise 89'da Tolga Ciğerci / Josue değişikliğini yapmak. Ne düşündü Tudor bilmiyorum ama risk almak bu değil, Josue'nin o dakikada hücum noktasında sana verebileceği bir şey yok ki savunmada düştün işte. Josue ile Selçuk İnan veya Sneijder'i değiştirebilirdin, o da daha erken dakikalarda. Biraz daha hareketlilik, tempo anlamına gelirdi bu ama sen Tolga Ciğerci ile değişliği yaparsan Josef De Souza o kafayı vurur işte. Çünkü kimse kendisini kovalamaz, çok rahat girer o pozisyona. Eminim, Tolga Ciğerci sahada olsa bu golü yemezdik.

Beklediğimden iyiydik dememin nedeni ise savunmada çok fazla hata yapmamak. Tek hata son dakikada gol oldu ama sadece 2 isabetli şutu var Fenerbahçe'nin, Çok zorlamadılar, hücumda etkili olamadılar ama Galatasaray savunması beklediğimden sağlam durdu. Fenerbahçe'nin rahat çıkamamasında da Tolga Ciğerci'nin etkisi önemliydi. Çok fazla ondan bahsettim ama bahsedilmesi gerekiyor, çünkü abartılı eleştirildi. Geçen haftalarda da bunu yazdım, yine arkasındayım. Şu düzende orta sahanın ilk alternatifidir.

Nihayetinde kaybettiğimiz bir büyük maç daha. Geçen hafta Şampiyonlar Ligi diyorduk, gün itibariyle 5. Trabzonspor'la fark 2. Maalesef Tudor da benliğinden vazgeçmiş görünüyor ve yeni sezonu da görebileceğinden pek emin değilim. Potansiyeline inansam bile çok fazla kredi yedi, yönetimin düşüncesi mutlaka farklı olacak. Ama bugün kaybetmeyi hak etmedi, orası kesin. Hücumda plansızlık, organize olamamak en büyük meseleydi. Yasin Öztekin'i savunma arkasına sarkıtabilmek tek amaçtı sanki ya da Sneijder ve Podolski'yle şut atmak. Başka bir plan veya alternatif göremedim. Hal böyle olduğunda da bir Fenerbahçe derbi klasiği yaşandı..

3 yorum:

  1. Ah Özbek brothers ah.Oynadıginiz kumarı kaybettiniz.Gecmis olsun.Mangal yaparak derbiye hazirlanmak ha...e ne oldu simdi.Tudoru mangalda biftek yapip yiyecek futbolcular sezon sonuna kadar.Sira tabi ki yonetime de gelecek.Taraftarın alevi giderek yukseliyor.Pacalar tutustu eminim, kokular geliyor burnuma.Kadroyu görünce macı izlemedim bile hem de FB macini düsünün.5-0 kazansakta aynı seyleri yazardim.Kenardan penaltı noktasına orta ve gol.Milyon eurolar sacarak cozemedigimiz sorun bu.Izlemesek bile biliyoruz her mac yiyecegimiz golü.Hic bir analize detaya girmeye de gerek yok cünkü ne olup bittiginin bile farkinda olmayan cep derdinde adamlarin eline dusmus durumda GS.Bakalım daha ne kadar dibe ineriz bu yönetimle merak icindeyim.Olan bitene tepki veren degisik isimlerle anılan taraftar gruplari vardi bir zamanlar.Galiba onlar da yıldı artık.Cok sürmez Katarlı bir zengine satılır bu kulüp bu gidişle.Belki de gizli plan budur bilemeyiz.Baksanıza namını bu kulube borclu nice adamdam cıt bile cıkmıyor su ortamda.Tarih bunları not ediyor unutmasınlar.

    YanıtlaSil
  2. teknik analiz yada yok yanlış seçimler filan artık bunları konuşmaktan sıkıldık. galatasaray'da asıl sıkıntı futbol yönetimi yani bir futbol aklı yok. bir futbol takımı nasıl yönetilmez onun örneği var. tam ders niteliğinde neler yapılmaz hepsi var. bir istikrar yok. hoca sürekli değişiyor bununla birlikte sistemler değişiyor. oyuncular söz sahibi. kadro dışı bırak bi hafta sonra kadroda. oyuncular hocalara göre oynuyor yani her hocanın oyuncu tercihleri farklı kadro istikrarı yok. yönetici saha içine karışıyor. scout ekibi var ama adamları takan yok bence galatasarayın futbol aklı olan tek yeri ama dinleyen yok önerdikleri oyuncular çok mantıklı. scout ekibi konusu da çok konuşulmalı. bence yapılması gereken bir an önce bir karar alınmalı ve uygulanmalı bir istikrar sağlanmalı. altyapıya önem verilmeli scout yapılıp uygun oyuncular alınmalı. özellikle balkanlar ve doğu avrupada çok iyi oyuncular var ancak biz hiç oralara bakmıyoruz. hırvatiistan, sırbistan, polonya, çek cumhuriyeti o zamanlar romanya buradan bir çok oyuncu italya almanya ligleri yada belçika ligine gittiler. belçika ligini gelişim için gidip daha sonra bir üst lige gitmek isteyen tercih etti. yada lig 2 (fransa 2. ligi) Championship yada bundesliga 2 de çok iyi ve uygun oyuncular var ama bizimkiler tenezül etmez onlar taraftara gösteriş yapma peşinde.

    YanıtlaSil
  3. scout ekibine bakışa gelince levent nazifoğlunun bir açıklaması var o aslında yöntemin bakış açısını gösteriyor. önerilen oyuncuları çoğu alınmadı. çok gereksiz sebeplerden dolayı. oyunculara şöyle bir bakalım. son dönemde Moussa Dembélé, Stefan Johansen, Thomas Delaney, sonraki yıllar Pione Sisto, Bartosz Kapustka, Bartlomiej Dragowski, Famara Diédhiou,Lukas Spalvis, eder balanta, Oussama Tannane, Edmílson Junior bu oyuncular uygun fiyat iyi takımlar gittiler. bir de denemeye alınıp beğenilmesine rağmen pahalı bulup tabi yaşına göre diyerek alınmayan oyunlar var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir