17 Nisan 2017 Pazartesi

Maaş bütçesinin 50 milyon avro civarına indirileceği üzerine hayaller okuyorum


Maaş bütçesinin 50 milyon avro civarına indirileceği üzerine bazı hayaller okuyorum. Hayal dedim, imkanı yok çünkü. Şu an 62-63 milyon avro sınırındayız ve Podolski / Chedjou gibi bazı kontratlar ayrılıyor, Sneijder / De Jong gibi isimlerin ayrılığı da söz konusu. Gençleşmek gibi bir hayal daha var ama mevcut yönetim düzeni içinde bunların hepsi hayal.

Hatırlarsınız, Drogba'nın ayrılığının ardından da bunlar konuşuldu. Drogba önemli bir rakam kazanıyordu ve onunla sözleşme uzatmamanın nedeni de böyle açıklanmıştı. Ama o yaz dönemi öyle rakamlar harcandı ki, hatırlayın sözleşme yenilemelerini. Drogba'dan doğan boşluğu öyle bilinçsiz şekilde kullandık ki bugün hala o kontratların acısını yaşıyoruz.

Aynı tablo hemen hemen, farklı bir şey olacağını zannetmiyorum. Önemli maaşlar ayrılacaktır ama gelen isimlerin bu rakamlar üzerinden imza atacağını düşündüğümden bir fark yaşanmayacak. Geçen yaz dönemine inelim hemen, Serdar Aziz / Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok gibi isimler fix 2 milyon avro'dan imzaladılar, böyle mi 50 milyon avro sınırına inilecek? 

Galatasaray'ın en büyük sorunu bu maaş dengesizliği ama bunu çözmek adına doğru bir yapılanma henüz göremedim. Göremediğim gibi de bunun üzerine sanki tüy dikildi, durum daha da vahim bir hale geldi. Bu şartlar altında transfer yapmanız da zor, gelen ismi hangi rakama, nasıl ikna edeceksiniz? X ismin maaşına bakacak, takım içi dengesizliğe ve piyasasını ona göre belirleyecek. Hep dediğim gibi, eskiden Galatasaray formasını giymek fedakarlık gerektirirdi, bir ağırlığı vardı. Bugün o kalmadı, para kapısı konumuna geçtik.

Ufukta Muslera ve Bruma sözleşme yenilemeleri de var. Buna olumsuz olamayız, bu isimlerin yeni sözleşmeyi hak ettiğini ve uzun yıllar Galatasaray'da kalmaları gerektiğini düşünüyorum. Muslera'yı kim tartışabilir, kazanacağı rakam üzerinden yorum yapabilir miyiz? Bu yönde belki de tek isim, başka bir örneği yok. Hele ki Galatasaray içinde, 2. bir örnek yok ve Muslera özelinde bir para yorumu yapmam imkansız. 

Bruma'yı konuşmak lazım. Hata şu, Real Sociedad'a kiralanırken sözleşmesinin yenilenmesi gerekiyordu ama gerçekleşmedi. Sen o adımı atmadığın için bugün zorlanıyorsun. Bruma önemli bir çıkış yakaladı ve sözleşmesinde son sezonuna girecek. Haliyle ondan kazanabileceğin rakamı yarı yarıya düşürmen gerekiyor, bu şartlar altında büyük paralar kazanman hayal. Sezon başı gitmeyi çok istiyordu, bir şekilde kalmaya ikna ettin ve Bruma'yı kazandın. Şimdi yapılması gereken ise bir şekilde yeni sözleşmeyi imzalamak ama bu noktada ipler Bruma'nın elinde.

Şunu itiraf edelim, Bruma'nın bahsedilen gibi bir piyasası yok, Galatasaray'da kazanabileceği rakamı x kulüpte kazanma imkanını pek görmüyorum. O da bunun farkında, yeni sözleşme imzalamaya hazır olması, kalmak istemesi bu yüzden. Yaz dönemi gitmek için can atıyordu, bugün ilk tercihi kalmak üzerine. Kalsın da, yerini doldurmak, böyle bir yeteneği bulmak zor. Ama rakam artacak, 1.2 milyon avro kazandığı yerde bir anda 2.5 milyon avro'ları konuşuyor olacağız. Yukarıda bahsettiğim konuya geliyoruz işte, takım içi dengesizlik. Her gelene 2 milyon'dan kapıyı açarsan Bruma için de 2.5 milyon avro'ları gözden çıkarıyorsun.

Bu şartlarda 50 milyon avro maaş bütçesi bir hayal işte, daha bunun gelen isimleri olacak, sözleşme yenilemeleri var. Maaş bütçesinde pek bir farklılık oluşmayacak, gidenler kaynaklı doğan boşlukta böyle böyle dolacak işte. Köklü bir değişim gerekiyor ama ipin ucu her transfer döneminde biraz daha kaymaya devam ediyor..

2 yorum:

  1. maaş toplamının en fazla 3 milyon avro olması gerektiğini düşünüyorum.yanlış duymadın hafız.3 milyon avro.

    geniş kadroyu 20 oyuncu olarak düşün.her oyuncu 150 bin avro alsa senelik ne yapar 3 milyon avro.şişirilmiş bir ekonomi var özellikle futbolda.diğer ülkelerde de benzer.ama bu düzen değişirse 90 lı yıllar öncesine dönüş olabilir.temennim bu.bir öğretmenin her gün 8 saat çalışan bir işcinin ve diğerlerinin aldığı ücretlere en azından yakın olmalı futbolcu maaşlarıda.net

    YanıtlaSil
  2. senin hayalin 50 milyon avro (ki bu acayip yüksek) benim hayalim ise 3 milyon avro.çoh enteresan.

    bu arada 1.2 milyon avro kazanmayı ben hiçbir zaman tasdiklemeyeceğim.doğruda bulmayacağım.eğer bir toplumda bir kişi senede 1.2 milyon avro kazanıyorsa orada pis işler dönüyor demektir.sorgulanması lazım bu rakkamlar hafız.

    yani 3 milyon çok fazla 1.2 milyon ideal diyemem aga

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir