21 Nisan 2017 Cuma

Mario Balotelli & Galatasaray, ne kadar güvenebilirsiniz?


Gündeme girmemesi imkansız, mutlaka Galatasaray'ın Balotelli'yle ilgili düşüncesi var. Yaş 26, sözleşmesi bitiyor ve iş Aleix Vidal için yazdığım noktaya geliyor, "Galatasaray'ın Balotelli'den iyisini alma şansı var mı". Kalite anlamında yok ama her şey kalite mi, özellikle Balotelli söz konusu olduğunda ilk olarak aklımıza " kalite" mi gelecek. Büyük kumar, kaybetme olasılığının daha yüksek olduğu.

Nice için de kumardı aslında. Hem kazandıkları hem de kaybettikleri diyeyim. Balotelli'ye güven zor, yüksek bir yıllık ücret ve en az 3-4 yıllık sözleşmenin handikapı büyük. 1 yıllık sözleşme yaptılar, belki kendileri için yüksek ama Balotelli ayarı adına düşük bir yıllık ücret verdiler. Bu sezona bakınca da Balotelli iyi iş çıkardı, bir bakıma yeniden ayaklandı. Favre yaradı ona, Balotelli'nin frekansını iyi okudu ve Ben Arfa sonrası Nice'ın yıldız oyuncu açığını kapattı işte.

Kaybettikleri demem ise şundan, Balotelli'nin böyle bir sezonunun ardından ondan bonservis kazanamayacak olmaları. Takımda tutma şansları da az, çünkü ayaklandı ve talipleri oluştu. Nice'ın o paralara çıkması zor, Balotelli'nin Avrupa'dan da talibi vardır, Galatasaray gibi takımlar da mutlaka istiyordur ya da Çin piyasası ufukta. Balotelli'nin kararı etken bunda ama imza atacağı takımla bu sefer 1 yıllık imzalamayacak, uzun vadeli sözleşmeyi arayacak.

Kumar noktası işte, Balotelli'ye ne kadar güvenebilirsiniz? Ayağa kalkması için en güzel dönem, hala o şans var ve Galatasaray'ın kıvamına geldi. Kalite noktasında da ondan daha iyisini alabileceğimizi düşünmüyorum, hele ki bonservisi yokken. Galatasaray'ın taraftarı heyecanlandıracak bir yıldız hamlesine ihtiyaç duyduğunu da düşünüyorum ama güvenemiyorum işte. Balotelli'ye uzun vadeli bir sözleşme vermek kumar, yarın İstanbul gecelerinden kendisini toplama ihtimalimiz yüksek. Ya da mutsuz hareket etmesi, gamsız tavırları.

Balotelli'yi uzun uzun anlatmaya gerek yok, herkesin tanıdığı bir futbolcu. Kafasını futbola odaklarsa yapabileceklerinin ucu açık, bir forvette arayacağınız her şey var. Bitiricilik, hava hakimiyeti, teknik diye uzar bu liste. Nice'da da toparlanma dönemine girdi, 24 maçta 15 gol 1 asist. Bonservisi elinde olduğu için kıymeti biraz daha artıyor ama ne kadar güvenebilirsin, o kısım fazlasıyla zorluyor. Galatasaray'ın da mutlaka kendisiyle bir ilgisi var, olmama şansı yok. Bekleyip görelim derim..

1 yorum:

  1. Burak abi, her ne kadar Galatasaray taraftari olsak da, Turk takimlarinin sampiyonlar ligi/avrupa ligi maclari icin øzel olarak mac øncesi ve sonrasi hakkinda da yazilar yazabilirmisin? Mesela Besiktasin bugun kaybetigi mac hakkinda bir yazinizi gørmek degisik ve guzel olurdu. Ulkemizi avrupada temsil eden kuluplerin yaninda olmak ve onlari beraber desteklemek bize yakisandir. Mesela besiktas nerde hata yapti bu macta? Avrupa listesine alinmayan Rhodolfo olsaydi kart cezalisi Marcelo'nun yerini doldururmuydu. Ømer Sismanoglu gibi kulubede hic hucum oyuncusu yoktu Besiktasin. Oyuncu degisiklikleri ve mac 11 sizce dogru mu? Bu fikrimi dusunceye alirsaniz sevinirim :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir