5 Nisan 2017 Çarşamba

Samir Nasri & Galatasaray, Sneijder'den boşalan yıldız kontenjanı?


Gündemden devam edelim, Samir Nasri'nin Galatasaray'a kiralık olarak önerildiği söyleniyor. Olası bir Sneijder ayrılığı görünüyor ki boşalan yıldız futbolcu kontenjanının doldurulmak isteneceğini düşünüyorum. Samir Nasri de o adaylardan biri olabilir, bu yaz dönemi Beşiktaş'ın kapısına kadar gelen bir isimdi ama transferin son günleri Sevilla'ya imza atmıştı. Beşiktaş'ta sonrasında Talisca'ya yöneldi gerçi, Sosa transferi de dahil olmak üzere çok akılcı bir transfer politikası değil mi?

Elbette maliyetli bir hareket, Sneijder'e verdiğini Nasri'ye de vermek durumunda kalacaksın. Kiralık olması durumunda mantıklı görünür, Manchester City'nin ondan vazgeçtiği kesin ama bonservisle bir talibi de çıkabilir. Çin kulüpleri pusuda mesela, Nasri'nin piyasası mutlaka olacak. Ama uğraşılması durumunda imkansız bir hamle gözüyle bakmam ve Sneijder'e oranla Nasri'nin oyun tarzı itibariyle Tudor'a daha çok uyabileceğini düşünüyorum.

Bir sıkıntı var ama, mental yönde. Sorunlu bir adam, dağılmaya müsait. İsterse ligi sallar, böyle bir kalite ama isteyecek mi, buraya bakış açısı ne olacak. Sevilla günleri fena geçmiyor ama 3 maç varsa 4-5 maç yok, bunları düşünmek gerekecek. Lincoln kokusu var bu noktada, mental sorunları aşmak lazım, onu buraya odaklamaz. Sosa Beşiktaş'a nasıl bir katkıv erdi hatırlarsınız, bir de Nasri'yle yapılabilecekleri düşünün. 

Sneijder ile alakalı bir arkadaşım güzel söylemişti, "Sneijder eğer Tudor'a biat ederse hem kendini hem de bizi ihya eder" diye. İyi çalışmıyor, kendine iyi bakmıyor ve dolayısıyla yedek, 30 dakikalık bir futbolcu durumunda. Aynı şey Nigel De Jong için de geçerli, Josue 6 numara oynuyor işte, kim beklerdi. Sneijder'le yola devam edileceğini düşünmüyorum, şu tabloda Tudor onu çok tutmayacaktır. Nasri'de de sıkıntı mental noktada, fizilsel değil. Tudor ne düşünür bilmem ama tarz noktasında onun kalemi olduğunu düşünüyorum.

Tempolu ve hareketli bir 10 numara çünkü. 4-3-3 veya 4-4-2'li düzenlerde zamanında Terim'in Emre Çolak veya Engin Baytar'ı kullandığı gibi kanatta da oynayabilecek bir futbolcu. Yeteneklerine, oyun aklına kimsenin bir lafı olmayacaktır ve kalite itibariyle bu ligde oynayacağı takımı ihya edecek, yukarıya taşıyacak bir 10 numara. Piyasasını araştırmak lazım ayrıca, Asya pazarı ufukta görünüyor ama Sevilla gibi başka talipleri de çıkabilir. Kiralık olması durumunda ise yok diyemeyeceğim, hatta çok isteyeceğim bir futbolcu ama, potansiyel kalitesi beni heyecanlandırıyor. Tüm sorunlara rağmen.

5 yorum:

  1. Kulüp gömü mü buldu. Floryada ki çukurların nedeni petrol yada altın arama nedeniyle miydi? Para yok takım borç batağında, transferi düşünürken bunu da düşünmek gerek. Uefa tepemizdeyken böyle transferlerden uzak durmamız gerek. Kiralık olsa bile maliyeti fazla olur. Ayrıca Sevillada bile eleştrilen bir adam Nasri aman aman.

    Bize transferden önce futbol aklı gerek.

    YanıtlaSil
  2. Nasri 10 numara olarak sneijderin cok gerisinde, en iyi zamanlarida buna dahil, ama kanat oyuncusu olarak kullanıldığında inanılmaz kreatif bir oyuncu ve kesinlikle tudorun sistemi için biçilmiş kaftan, eğer kontenin chelsea sini örnek alıyorsa tudor,eden hazardini bulmuş olur ve aynı katkıyı da alabilir, Bruma ve nasrili bir hücum hattı türkiye ligi için öldürücü olur.
    Ama tudor Sneijderi kendisini desteklemeye ikna edebilirse, bence sadece bir forvet, 2 orta saha (biri josue), 1 stoper transferleriyle bile müthiş bir takım yaratabilir.. Bu sene Riekerink bu yüzden takımı Sneijder üstüne kurdu, böylece çok daha az takviyeyle takımı yenilemesi mümkün oldu.. Sneijderin maliyeti çok ama bir taraftan da, onu göndermenin maliyeti daha yüksek olurdu.. Sanırım bu sene bu denge biraz değişti, yonetimin sneijderi göndermeyi deneme lüksü var, burada onun tavrı belirleyici olacaktır, ama tudorun da ona güvenmesi ve bunu hissettirmesi gerekir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasri sola yakın oynadığı için biraz Bruma ile sorun olur. Anladığım kadarı ile Tudor Conteden farklı bir sistem deniyor. 1,5 oyun kurucu ile oynatmayı.
      Daha doğrusu Santraforun arkasındaki iki kişiden tek Hazard ın yaptığını yapmasını bekliyor.
      Hazard ın yanında gole yakın olan ve alt yapıda ileri uçta oynamış olan Pedro var. Bizde bu profilde bir tek Sinan ve azıcıkta olsa Yasin var. Ancak Sinanın yüzüne bakmıyor ve Yasini sağ çizgiye hapsolmuş durumda.
      Sneijder 2010 daki formunu yakalasa bile Tudor un sisteminde oynamaması gerek. Çünkü ilerde kaleye yakın 3 adam var. Santrafor, Bruma ve oynarsa Sneijder. Bu durumda Sneijder den akan oyunda en azından 10 tane golü rakip ağlara bırakması gerek.

      Sil
    2. Galatasarayin mevcut kadrosunda hazard gibi hem dripling hem oyun kurma yönü gelişmiş oyuncu yok, ama üst düzey dripling yeteneği olan Bruma ve rodrigues ile oyun kurucular wes ve josue var, bu yüzden tudor bir oyun kurucu bir driplingci oynatıyor.. Yasinde ise bu iki özellikte orta seviyelerde, tudor trabzon maçında yasini sol kanatta denedi, olmadı, bu hafta da sol önde oynattı, sanırım yasin ve brumali bir ileri üçlünün hesaplarını yapıyor fenerbahçe maçı için.. Ben Sneijder oynayacaksa galatasarayin 3-4-1-2 oynamasi gerektiğini düşünüyorum, rodrigues sağ kanadı tek başına idare edebilir ve Bruma sola yakın oynayarak linnese destek verir, gol konusunda Sneijder üst üste 2 sezon 10 golden fazla attı, mancini ve Prandelli sezonlarinda, yine yapabileceğini düşünüyorum, ne hazard, ne pedro sneijderden daha fazla gole yakın (bu sene Hazardin kariyer sezonu).. Sinan ise arada kalan bir oyuncu, her şeyden biraz var, potansiyeli yüksek, gole yakın ve bence oyuna girdiği her maçta bir hareketlilik yarattı.. bence onun da kendini göstereceği oyun şablonu 3-4-1-2 ama Brumanin yerine oynaması gerek, solda rodrigues, sağda Bruma, 10 da wes ileride eren (podolski) ve sinan gibi bir şey mümkün olabilirse o zaman bizi heyecanlandıracak bir sinan görebiliriz belki..

      Sil
    3. Trabzon maçında Bruma ve Yasinin önlü arkalı oynaması o kanadı biraz tıkadı. Beraber kanat değiştirdiler, Linnes ise öbür kanatta tek kaldı.

      Sneijder oynadığında 3-4-1-2 oynamamız gerektiğine katılıyorum ama Rodriquez in sağ kanatta pek rahat ettiğini düşünmüyorum. Hem ileri hemde geri oynayabilecek kapasitesi var ama sol kanat dışında pek etkin göremiyoruz.

      Sneijder konusunda ise hatırladığım ilk sezonunda akan oyunda fazla sayıda gol attı diye hatırlıyorum. Benim gole yakın derken demek istediğimi örnek ile anlatayım.
      Rivaldo yu hatırlıyormusun? Fizikli topla gidebilen ama en önemli özelliği bazen santrafor gibi ceza sahasının içinde kanattan gelen ortaya kafa vurabilmesi. Pedroda çok yetenekli sayılmaz ama fizik üstünlüğü ile kanattan gelen ortalarda tehlike yaratması. Bu yüzden Barcelonada Bojan Krkic yerine tercih edilen bir oyuncu oldu. Burada demek istediğim oradaki iki oyuncuda biraz santrafor özelliği olacak.

      Hazard konusunda da katılıyorum. Çok yetenekli ancak skora çok etki eden bir oyuncu değil. Gerçi Fransa zamanında da pek gole yakın olduğu söylenemez David Silva gibi. Contenin taktiğide burada yatıyor. Sol kanattaki yaratıcı oyuncu sayısının sağ kanat ile eşit olması için.

      Bir kez daha haklısın 3-4-1-2 konusundaç 3-4-3 oynayınca Sneijder dışarda kalıyor, 3-4-1-2 de ise Bruma. Rikerinkte Sinandan saf kanat yaratmaya çalışta ama o hız olmadığı için pek işe yaramadı. Sinanı kullanacaksak 2005-2006 daki Henrik Larsson yada Ludovic Giuly tarzı oynatmamız gerek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir