5 Nisan 2017 Çarşamba

Vedran Corluka & Galatasaray, lider demişken


Stoper konusunda yazıyoruz, çiziyoruz. Sürekli söylediğim bir şey vardı, 2 stopere ihtiyaç vardı diye. Bunu daha detaylı olarak yazacağım ama bu fikrimden vazgeçtim, Galatasaray'ın transfer edeceği 1 stoper de işini görür. İddialı bir isim olmalı tabii, yaşa çok takılmadan, kaliteye yatırım yaparak. 

Bir lider gerekiyor, birçok özelliği beraberinde bulunduracak. Ujfalusi'sini arayacak yani Galatasaray, görüldü ki Tudor sonrası Ahmet Çalık gelişecek, Semih Kaya ise benliğini hatırlayacak. Serdar Aziz'i de görmek gerekiyor ve bu kadar stoperin arasına da iddialı, lider bir stoper gerekecek.

Vedran Corluka da adaylardan biri, en azından benim için. Genellikle medyada konuşulan isimleri yazarım ama Corluka'yı istisna geçelim. Galatasaray'ın aradığı profil ve istenilmesi durumunda da transferini gerçekleştirme ihtimali var bence. 

Lokomotiv Moskova ile 2020 yılına kadar sözleşmesi var ama bonservise bakıyor bu işler ve adı geçen Vida'ya göre daha olası bir hamle mesela. Hırvatistan'da Vida & Corluka hattının lideri de Corluka'dır. Tudor Galatasaray'da olunca da bu tarz Hırvat futbolcular adına Galatasaray her zaman ihtimal.

Her iki ayağını da kullanabilen, savunmanın her pozisyonunda kullanabileceğiniz bir isim. Stoper, sağ / sol bek ya da ön libero, fark etmiyor. Lider özellikli, mücadele ruhu yüksek, savunma kalitesini yükseltecek bir isim. Hava toplarında iyi değiliz diyoruz, Chedjou sonrası geriden oyunu kurma noktasında da sorun yaşayacağımız ortada ki alacağımız isimde üç temel özellik ön plana çıkıyor. Corluka da bunları karşılayabilecek kalitede. 

Galatasaray'ın Tudor'la birlikte çıkışa geçen stoperleri var ama yetersiz bir hat, dediğim gibi tek bir lider hamlesine bakıyor savunma hattımız. Sağ / sol bek gibi öncelikli ihtiyaçlar da var ki 2 stoper hamlesi anlamsız kalacak. Bu yüzden tek bir stoper almak ama o ismin çok kaliteli olması önemli. Corluka ihtimali bu noktada var, adı geçebilecek isimler arasında da en iyilerden biri. 

Bazı Hırvatların yaşı olmuyor, Srna en büyük örneği. Hırvatistan'ın Srna sonrası bayrağı taşıyacak ismi bana sorarsanız Corluka. Modric, Rakitic gibi kaliteli isimlerden değil kastım, saha içinde lider olacak, mücadele ateşini düşürmeyecek isim noktasında. Önemli bir karakter transfer edilmiş olur, sadece savunma liderliğini düşünmemek lazım, Corluka'nın artı sağlayacağı başka konular da var..

4 yorum:

  1. eğer maliyei az olursa antalyalı diego angeloda uygun olabilir +1 stoper olarak oyun kurma becerisi ve hava hakimiyeti ile

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O olmaz, sertliği sıkıntı, lider değil ve sakatlık sorunu var. Güvenemezsin.

      Sil
  2. Sonunda aradigimiz kalite ve ozeliklere sahip bir isim. Umarim olur.

    YanıtlaSil
  3. Harika olur tabii, ama ismi geçen genç hırvat tin jedvaj gibi bir oyuncu da oldukca heyecanverici olur, elbette riskli bir transfer olur corlukaya göre

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir