18 Mayıs 2017 Perşembe

Aymen Abdennour & Galatasaray, İspanya harekatının nedeni de ortaya çıkıyor


Bu işin sonu ne olur bilmiyorum ama ilk etapta yazılan isimler fazlasıyla iddialı. Transfer tarzı nasıl olacak mesela, en büyük merakım bu. Abdennour veya Mangala gibi isimler fazlasıyla iddialı ve maliyeti olan futbolcular, bonservisle transfer etmemiz neredeyse imkansız. Kiralık ihtimali zorlanacaktır ama bu isimlerin daha iyi talipleri de olacaktır. Bir yerden ışık geldi de mi böyle bir işe girişildi bilmiyorum. Umarım gerçekleşir diyeyim ama zor olduğunu belirtmem lazım.

Mangala / Denayer için dün bir yazı yazmıştım, Tudor'un iyi yabancı stoper istediği üzerine. Zaaflar belli, savunmamızın bir lideri olmaması gibi ya da yeterince agresif olmamamız, havadan çok gol yememiz gibi. Ayrıca Tudor'un 3'lü savunmaya tekrar dönebileceğini düşünüyorum, yaz kampı bu noktada büyük bir fırsat ve deneyecektir bunu. Haliyle stoper kalitemiz önemli, ciddi bir yatırım gerekiyor. Tabii içinde bulunduğumuz sezonda stoper rotasyonu adına ödenen paraları ve hala çözülemeyen sorunları düşününce acı fatura ortaya çıkıyor.

Abdennour 2 sezon önce Valencia'ya 22 milyon avro gibi bir rakama transfer olmuştu. Valencia'da iyi sezonlar geçirdiğini söyleyemem, ayrılmak istediğini de zaten dile getiriyor. Piyasası düştü, 22 milyon avro gibi rakamlar geride kaldı ama en az 6-7 milyon avro gibi bir maliyeti yine olacak. Böyle bir parayı da verebileceğimizi düşünmüyorum, kiralık ihtimalini zorlayacaklar. Ama başka talipleri de olacak, piyasası sıfırlanmadı, 27 yaşında hala. Ayağa kalkmak için fırsatı var.

Sol ayaklı bir stoper, sol bek özelliği olduğunu da yazalım. Pas aksiyonu çok iyi diyemem, geriden oyun kurma noktasında yanında teknik bir stoper gerekebilir. Agresif stoper ama, hava toplarında oldukça iyi, ağır bir isim de diyemeyiz. Havadan gol yeme noktasında sorunların çözülmesi noktasında katkısı büyük olur, savunmaya agresiflik getirir, biraz daha sert bir hava yaratılmış olur. 

Öyle bir transfer listemiz var ki en büyük tehlike Marsilya. Abdennour için Marsilya'nın da devrede olabileceği söyleniyor, bu durumda şansımız kalmaz. Mangala'ya göre daha zor bir ihtimal diye düşünüyorum, Mangala'nın daha iddialı bir isim olmasına rağmen. O da kiralık ihtimalinden kaynaklı, Abdennour'u bonservisiyle bırakmak isteyecekler. Mangala'yla şu an aynı takımdalar zaten, her ikisi için bu sezon hayal kırıklıklarıyla dolu. Cenk Ergün'ün İspanya harekatının nedeni de ortaya çıkıyor böylece. Abdennour, Negredo ve Coentrao gibi isimlerle..

4 yorum:

  1. Burak Bey sizin bir duyumunuz var mı acaba transferlerle ilgili?(ciddi şekilde ilgilendiğimiz bir isim) Sizce bu başkan 7 tane transfer yapabilir mi? Her sene söylemleri yalan çıkıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizce Abdennour mu? Maicon mu?

      Sil
    2. İhtimali olsa Maicon derim. Hem lider, hem pas aksiyonu çok iyi olduğu için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir