24 Mayıs 2017 Çarşamba

Başakşehir'in büyük takıma evrilme noktasında Chedjou doğru transfer


Özellik itibariyle belki ligin en farklı stoperi. Pas ve teknik özelliği ya da topla çıkabilmesi gibi onu farklılaştıran özellikleri var. Bu anlamda büyük takım stoperidir, topa sahip olmak isteyen, pas yapmayı hedefleyen takımlar adına. Ligimizde Chedjou'dan daha iyi bu işi yapabilecek stoper olduğunu düşünmüyorum.

Galatasaray'da olmadı ama, farklı beklentiler var. Hep şunu yazdım, Chedjou'nun yanında ona liderlik edebilecek bir isim olsaydı yaratacağı fark büyük olacaktı. Galatasaray'da en iyi dönemini Hakan Balta'yla birlikte oynadığında yaşadı, Hakan Balta onu telafi ediyordu çünkü ama yine de yeterli değildi. Buna rağmen Hamza Hamzaoğlu dönemi gelen şampiyonlukta bu ikilinin oluşturduğu tandemin kıymeti büyüktü.

Marko Basa kıymetli bir futbolcuydu, büyük liderdi. Chedjou'yu Fransa'nın en iyi stoperine dönüştüren isimlerin başında gelir mesela. Galatasaray'ın hatası da buydu, ihtiyacı olan isim Marko Basa gibi bir stoperdi ama önemli bir rakama Chedjou'yu aldı. Ondan liderlik etmesini bekledi ama yapamadı. Ujfalusi sonrası hala o eksikliği yaşıyoruz zaten. Chedjou 4 yıldır Galatasaray formasını giyiyor ama hala o ismi arıyor, konuşuyoruz.

Sözleşmesi bitiyor, ayrılık kesinleşti. Chedjou'nun Başakşehir'le anlaştığı iddiaları var ki onların büyük takıma evrilme noktasında çok önemli bir transfer. Galatasaray'da olmadı ama Başekşehir'de olur. Orada Chedjou'dan liderlik beklenmez çünkü, pas ve teknik özellikleri nedeniyle bu transfer isteniyor. Savunmadan pasla çıkabilmek, geriden oyunu iyi kurmak noktasında. 

Büyük takımların ihtiyaç duyduğu bir profil. Beşiktaş'la dahi adının anılmasını yadırgamıyordum, doğru beklenti ve şartları oluşturma dahilinde Chedjou doğru isim. Konsantrasyon sıkıntısına rağmen durum bu, Chedjou'yu telafi edecek, savaşacak stoperleri var çünkü. Epureanu gibi bir isimle oynayacak, ligin en önemli tandemlerinden biri olabilir. 

Aynı felsefeyi beklerde de uyguladılar mesela ve fark yarattılar. Sol tarafta Eren Albayrak, sağ tarafta ise Caiçara ile. Trabzonspor için de durum bu, Mas ve Pareira sonrası tüm çehreleri değişti. Başakşehir'in oyun kalitesi yükseliyor, büyük bir takıma evrilme noktasında doğru adımlar atıyorlar. Sadece rakibin oyununu bozmak yerine kendi oyunlarını oynayarak, topa sahip olup, pas yaparak. Chedjou'yu bonservisi olmadan transfer etmek doğru hareket olacak. Bildikleri bir isim, uyum sorunu yaşamayacak, evini dahi taşımayacak..

2 yorum:

  1. Son yillarda ligimizde gordugumuz ayagina top yakisan tek CB. Dikkat problemleri vardi ne yazik ki.. yaninda pur dikkat oyun takip edecek liderlik yapan biri olsaydi cok baska konumda olurdu bu takim. Koray + Ahmet + Serdar yerine adam akilli bir defans gerekiyordu halbuki... Yolu acik olsun Basaksehir seviye attirir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Epureanu ile oynayacak, o farkı yaratabileceğini düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir