4 Mayıs 2017 Perşembe

Bedelsiz ihtimal #14; Hasan Ali Kaldırım


Yeni sezonun transfer politikasının gelişmesinde Ahmet Bulut'un payı var, zaten bu haberleri uzun zamandır okuyoruz. O kaynaktan bazı futbolcular Galatasaray'ın gündemine geliyor ama hangi isim hangi kriterlere göre düşünülüyor bilmiyorum. Hasan Ali Kaldırım ismi de yine aynı kaynaktan gündeme girmiş gibi, gün itibariyle bu haberleri okuduk ve bir yalanlama gelmediğine göre böyle bir gelişme var gibi. Beklerim de, şaşırtmaz beni bu düşünce yapısı.

Fenerbahçe'yle olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ve Fenerbahçe cephesinden şu ana kadar Hasan Ali Kaldırım için bir hareket gelmedi. Yeni sezonda devam etmeyi düşünmüyor olabilirler. Eleştirilen bir futbolcu çünkü, Fenerbahçe taraftarına sorsak çoğu ayrılmasını ister. Galatasaray'a transfer olmasına soğuk bakacaklarını düşünmüyorum, çünkü beklenti farklı. Şener Özbayraklı için de aynısı geçerli ama Hasan Ali Kaldırım göze daha çok batıyor. Caner Erkin gibi bir beki yıllarca yaşadılar, Hasan Ali Kaldırım'ı geçtiğimiz sezon onun önünde görünce isyan ettiler, Caner Erkin'in yerine İsmail Köybaşı alındığında ise tepki göstermekte haklılar.

Caner Erkin ve Gökhan Gönül'ün Fenerbahçe'de yarattığı fark büyüktü ama o boşluk dolmadığı gibi bu pozisyonlarda yaşanan sorun var. Caner Erkin asist krallığına oynayan bir sol bekti, Hasan Ali Kaldırım'ın ise Fenerbahçe kariyerinde toplamda 15 asisti var. Caner Erkin neredeyse tek sezonda zorlayacaktı bu rakamı. Hasan Ali Kaldırım biraz daha güvenli oynamaya çalışan bir isim. Hücum beki asla değil, savunmayı tartışırız ama savunma özelliği ligimiz için iyi noktada. 10 üzerinden 8'lik performansını pek görmedim ama 4-5'e düştüğüne de şahit olmadım. Çıtayı yukarı taşımaz ama mücadele eden bir futbolcudur, farkı büyük olmaz, savaşan isimler arasına dahil edersiniz.

Beklenti burada en büyük etmen, Caner Erkin gibi bir ismin ardından beğenilmemesi doğal ama 2 sezondur gelen her teknik adam onu tercih etti. Bu da enteresan mesela, Hasan Ali Kaldırım'dan vazgeçmiyorlar ama takım halinde 2 sezondur yaşadıkları bir hayal kırıklığı var. 

Galatasaray cephesinden bakmak gerekirse, 2 sezondur sol bek konusunda yaşadığımız bir sorun var. Carole'nin Galatasaray kariyeri iyi başlamıştı aslında ama bir sakatlık dönemi oldu, döndüğünde ise Galatasaray'ın mevcut şartlarına ayak uydurdu ve 1.5 sezondur eleştiriyoruz. Özellikle bu sezonu felaket. Savunmasıyla öne çıkan bir isimdi ama savunma performansı da dip yapmış durumda, Carole kaynaklı yenen gollerin sayısı büyük. Son Fenerbahçe derbisi bir örnek, Şener Özbayraklı'ya yaptırdığı orta gibi. 

Carole alternatif olabilir ve önüne iyi bir sol bek transferi gerekmekte. Soru şu, Hasan Ali Kaldırım doğru isim mi? Carole'ye kıyasla elbette onun önünde, ya da Uğur Çiftçi, Sakıb Aytaç gibi isimler konuşuluyor, ben onların da önüne koyarım. Ama çıta bu olmamalı, Galatasaray'a daha iyisi gerekir. Hücum bekine ihtiyaç var, teknik özelliği olan, tempolu, geriden oyun kurabilecek. Riera'dan bu yana böyle bir futbolcu bulamadık ve sorun yaşıyoruz, buna Telles de dahil olmak üzere. Hasan Ali Kaldırım bu noktada ihtiyaç karşılamaz, Galatasaray'a istediğini vermez.

Carole'yle rekabetinde onun önüne geçer, o ayrı konu. Savaşır, mücadele eder, bu tarz futbolculara da ihtiyaç var, buna katılıyorum ama aranan profil olduğuna inanmıyorum. Tudor'un Karabükspor'da Latovlevici'den aldığı katkıyı düşünün, doğru profil o, transfer edilmesi gereken sol bek tarzı. Araştırılırsa da bulunur, nedense Galatasaray yönetimi ısrarla kolaya kaçıyor ve mevcut yabancı sınırına rağmen kafasını Dünya'ya döndüremiyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir