2 Mayıs 2017 Salı

Bugün söylenen Tudor'un Leiva'yı veto ettiği


Sportif Cümleler'in gözdelerinden biri Leiva, son olarak şöyle bir yazı yazmıştım;

Her gün yeni bir gündem, dün olan bugün değişebiliyor. Bu yaz döneminin en çok konuşulan isimlerinden biriydi, 2 kez bu transfere yaklaştık ama ilkinde darbe teşebbüsüne, diğerinde Klopp'a takıldık. Sözleşmesi bittiği için bu yaz döneminin de önemli bir gündemi olacak diye tahmin ettim. Çıkan haberler de Leiva'yla anlaşıldığı yönündeydi ama bugün söylenen ise Tudor'un Leiva'yı veto ettiği.

Ben Lucas Leiva'yı beğenen biriyim, burada yaratacağı fark bence büyük olacaktı. Sakatlıkla alakalı bir soru işareti yazılır ama son zamanlarda bu yönde bir sıkıntısını duymadım. Klopp da seviyor Leiva'yı, vazgeçmiyor kendisinden. Son 5 maçta 3 asisti var mesela, forma şansını yeniden yakaladı ve bir şekilde katkı alıyor. Deriz ya, 20 maç oynamaz ama 21. maç oynadığında sanki o 20 maçta oynamış gibi katkı verir diye, Leiva'nın Liverpool'da durumu bu. Klopp da onu rotasyonu için kıymetli görüyor, ayrıca takım içinde önemli bir lider.

Leiva'yla alakalı düşüncem şu olmuştu, 3'lü bir orta saha hayalim vardı ve "regista" rolünde Leiva'yı bekliyordum. Stoper oynayabilmesi de diğer unsur. Top kapma özelliği yüksek, aynı oranda oyun aklı yukarıda, teknik özelliği olan bir defansif orta saha. Yaşı 30, bence yaşlı da değil ama Tudor'un düşüncesi daha tempolu bir orta saha tarafında. Leiva'ya temposuz diyemeyiz ama mevcut orta saha hattında gençleşmeyi, tempoyu yükseltmeyi düşünüyor olabilir.

2, hatta 3 transfer gerekiyor orta saha için. Yeni sezonda Selçuk İnan / Tolga Ciğerci ikilisi olacak gibi duruyor ve Leiva'yı da Selçuk İnan üzerinden okumuş olmalı. Selçuk İnan'ı şu ortamda takımdan göndermek imkansız, Tudor da katkı almaya bakacak ki Selçuk İnan'ın varlığında Leiva'ya lüks olarak baktı belki de. Oyunun iki yönünü oynayabilen, box to box dediğimiz isimler aranıyor, tempoyu yukarı çekmek adına. Gençleşmeyi de düşünüyorlar, izleyip göreceğiz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir