11 Mayıs 2017 Perşembe

Duygusal bakamıyorum, bu şartlarda gerçekleşmesi gereken bir transfer


Hakan Balta için Osmanlıspor'un ilgisinden bir süredir söz ediliyordu. 800 bin avro'luk bir teklif yaptıkları söyleniyor. Yaş 34, sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldı ve 800 bin avro bonservis + 1.1 milyon avro'luk maaş boşluğu dersek 2 milyon avro civarında bir boşluk anlamına gelecek. Duygusal bakamıyorum, bu şartlarda gerçekleşmesi gereken bir transfer.

Hakan Balta'ya olan sevgim çok büyük, geçen Galatasaray kariyerine ise saygım büyük. Bir çizgisi vardı Hakan Balta'nın, inişler ve çıkışlar oldu ama istikrar noktasında örnek bir futbolcu. Sol bek günlerinde performansı 10 üzerinden 7'likti çoğu zaman, 8'e kolay çıkmaz ama 6'ya da düşmezdi. Ne zaman 6'ya düşer gibi oldu, o zaman stopere geçti. Yine aynı şey, 10 üzerinden 7'likti, 8'i de çok gördü bu sefer ama 6'ya kolay düşmedi. Şimdi 6'ya düşer gibi, yaşıyla alakalı belki de, temposu çok düştü. Daima iyi alternatif, orası kesin ama böyle bir teklife kayıtsız kalmak imkansız.

Galatasaray'ın mevcut stoperleri üzerinden düşününce Hakan Balta çoğundan daha iyi durumda, bu yaşına rağmen. En azından kontrolü, sakinliği ve tecrübesiyle. Değişim gerekiyor ama, gençleşmeli Galatasaray ve böyle bir teklif kıymetli. Hamza Hamzaoğlu eski öğrencileriyle çalışmayı sever, Hakan Balta konusunda ısrarcı olacağını düşünüyorum. Hakan Balta böylelikle bu yaşında dahi kazandırarak ayrılmış olur Galatasaray'dan.

Duygusal bakamıyorum. Jübilesini Galatasaray'da yapmalı yazan da var, böyle bir alternatifi bulmak kolay değil diyen de. Sessiz bir futbolcu, yedek kalmayı sorun etmeyecek, iyi bir alternatif. Ama bundan ötesi zor, Galatasaray'da bir stoper kalitesizliği var ve Hakan Balta da düşen temposu itibariyle o listede. Bazı mevcut stoperlerimizden daha iyi durumda olabilir ama yine yetmeyecektir ve böyle bir teklif gelmişken de kabul etmeme lüksümüz olmamalı..

3 yorum:

  1. Hamza hocanın Gs da yaptığı en iyi üçüncü şey. Diğer ikisi Bursa'ya Cem paul karacanı ve Bilal Kısa yı alması.

    YanıtlaSil
  2. H.Balta+Sinan gümüş+cavanda. Karşılığında ndiaye nasıl olur. Üzerine para bile veririm ben olsam. Yönetim böyle bir paketle bunu başarırsa (!) Gercekden de büyük iş yapar bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yapar ama Cavanda'yı isteyeceklerini düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir