10 Mayıs 2017 Çarşamba

Fábio Coentrão & Galatasaray, kumar ama bu riske değebilir


Galatasaray'ın aradığı "bek" profili üzerine yazıyoruz haftalardır. Topa sahip bir takımsınız, oyuna hükmetmeye çalışıyorsunuz. Haliyle ihtiyacınız olan "bek" profili teknik özelliği olan, geriden oyun kurabilecek, pas aksiyonuna fayda sağlayabilecek bir isim. Bir sol bek değildi belki ama son yılların en iyi sol bek performansını Riera göstermişti bence. Hatırlarsınız, Şampiyonlar Ligi seviyesinde bir sol beke dönüşmüştü ve neredeyse yürüyerek geriden oyun kurar, teknik özelliğiyle büyük fark yaratırdı. Riera'dan bu yana bir sol bek katkımız yok, buna Telles de dahil olmak üzere.

Yaşa takılmıyorum, bu profile uyan, kaliteli beklere ihtiyacımız var. Eboue / Riera ikilisiyle büyük başarı yakalamıştık ya da Fenerbahçe'nin Gökhan Gönül / Caner Erkin ikilisini hatırlayın. Bu sezon Beşiktaş'ta Adriano'nun yaptıkları veya Karabükspor'a inelim ve Latovlevici'ye bakalım. Profil noktasında yazıyorum, ihtiyaç duyulan isimlere. Galatasaray'da Carole var, uymuyor. Gündeme ise Gençlerbirliği'nden Uğur Çiftçi var, en azından haberlerde okuyoruz ve yine uymuyor. Tarz belli, doğru profile yönelmek lazım.

Fabio Coentrao ismi de geçti, önerildiği söyleniyor. Doğru profildir mesela, çok kaliteli bir sol bek. Son 2 sezonu kayıp, özellikle bu sezonu. Sakatlıklarla alakalı bir sorunu var ve Real Madrid'de hiç şans bulamadı desek yeri, sadece 6 maçı var. Geçtiğimiz sezon Monaco'da iyi başlamasına rağmen devamını getirememişti, dolayısıyla Real Madrid'de kaldı aslında. Marcelo'nun çıktığı bir seviye var, şu an kimsenin ulaşamadığı. Coentrao'nun mevcut haliyle orada nefes alması güç ama adı büyük, önemli bir sol bek. Bu duruma gelmeseydi zaten Galatasaray'la adı geçmeyecek bir isim.

Profil doğru dedim, çünkü aranan sol bek. Teknik özelliği yüksek, hücum / savunma dengesi yüksek, sol tarafın her pozisyonunda kullanabileceğiniz, hatta teknik özelliğiyle Türkiye'de orta saha dahi oynayabilecek bir futbolcu. Fenerbahçeli Andre Santos'u hatırlayın, bugün Boluspor'da 10 numara oynuyor mesela. Temposu bitti ama teknik özelliği yüksek, haliyle bu pozisyonda oynayabiliyor. Coentrao'nun son 2 sezonu kayıp gibi bir şey, temposu mutlaka düşmüştür ama kalitesinin hala var olduğunu düşünüyorum. 

29 yaşında, ayağa kalkması adına ideal adreslerden biri Türkiye. Bunun da birçok örneğini izledik, Coentrao da ayağa kaldırılabilir. Yüksek bir maliyetin bizi beklediğini de düşünmem ama Sporting onu istiyor, ülkesine dönme ihtimali kuvvetli. Durumuna bağlı olmak üzere Galatasaray'da görmek isteyeceğim futbolculardan biri. Kumar mı elbette kumar ama bu riske değebilir. Riera'yla neler yaptık, aynı özellikte ve o pozisyonun futbolcusu Coentrao'yu düşünün bir de..

2 yorum:

  1. Cikan haberlere göre bizimkiler Genclerbirliginin sol bekini hedeflemisler 2 milyon euroya kapatacaklarmis.Guzel paralar bunlar.Son sezonlarinda cukkaya devam.Afiyet olsun.Bu ortamda Coentrao konusmak? Baskana sorsalar muhtemelen araba markası filan zanneder.Adamlar Torres'i begenmiyor yahu.Her sene CL de en az yarı final oynuyor ya GS o yuzdendir mutlaka.Şu olan bitene kafamızı yorarak harcadigimiz enerjiye yazik.

    YanıtlaSil
  2. O bu şu. Ama beni heyecanlandıran bir oyuncu. Marcelo varken Real e gitmesi hataydı. Yalnız bunu sol bek e sağ beke de middlesbrough nun sağ beki Fabio heyecan verici bir ikili olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir