19 Mayıs 2017 Cuma

Favre / Dortmund birlikteliği beni fazlasıyla heyecanlandırıyor


Lucien Favre. Galatasaray için ihtimali doğan ama gerçekleşmediği için en çok üzüldüğüm teknik direktör. Gladbach'la yaptıkları bir yana, bu sezon Nice'la başardığı çok daha önemli bir iş var. Monaco ve PSG gibi takımlarla girdiği şampiyonluk yarışı var, son ana kadar sürdürdüğü. Nice bir proje takımı, Claude Puel ile geldikleri bir seviye var ki futbol aklının altını çizmek lazım. 

Puel Southampton'un başına geçtiğinde Favre Nice'ın teklifini kabul ettiğinde herkes şaşırmıştı ama böyle teknik adamlar için proje daima paradan önce gelir. Planın, programın nedir ona bakarlar. Nice da o projeyi Favre'ye sundu ve bir sezon içinde geldikleri nokta ortada. Favre bana sorarsanız eşik atladı, şampiyon olabileceğini gösterdi ki ödülünü de Dortmund'un başına geçerek alacak. Dortmund da çok büyük bir proje, ellerinde geleceğe yönelik müthiş bir ekip var ve bu projeyi doğru yönlendirebilecek, ayrıca şampiyonluğu da zorlayabilecek bir teknik adamla anlaştılar. 

Tuchel'le o bağ koptu maalesef, bu sezon kontrolü iyice kaybetti. İlkay Gündoğan, Hummels ve Mkhitaryan büyük kayıplar, yerlerinin dolmadığını söylemek gerekir ama Tuchel bu mazeretlerin çok fazla arkasına sığındı. Geleceğe yönelik müthiş bir yapının kurulmasında faydası oldu, onunla birlikte gelişme kaydeden birçok isim var (Weigl bir örnek) ve 2 sezon sonunda Tuchel için hayal kırıklığı oldu diyemem ama Dortmund'un beklentisi eminim ki daha fazlaydı. 

Şampiyonluk yarışını geçtim, Bayern'i yakalamak kolay değil ama bugün ligi ilk 3'de bitirecekleri bile muamma. Kopan bir bağ var, en önemli sıkıntı da o. Tuchel kontrolü kaybetti, sürekli yaşadığı sorunlarla gündeme geliyor ve bu şekilde devam etmek imkansız. Dortmund iyi tercihler yapıyor ama, bu önemli. Tuchel de bence iyi bir tercihti, Favre de öyle olacak. 

Şimdiden gerçekleşen transferler var, yaz dönemi de Dortmund'un transferde agresif olacağını düşünüyorum. Aubameyang'ın durumu bilinmiyor, çılgın rakamlar konuşuluyor transfer için. Bu da Dortmund'un elini daha da güçlendirecek. Favre / Dortmund birlikteliği beni fazlasıyla heyecanlandırıyor. 

1 yorum:

  1. Favre GS gündemine geldiginden beri takipteyim.Belirli bir oyun felsefesi var oyuncularla iliskisi iyi.Tuchel cok agresif.Ne oynatmak istedigine daha karar veremedi olgunlasmadi.Kadroda cok genc olunca sinerji olusmadi.Favre kagit uzerinde genc Dortmund icin dogru model.İlk yil belki ama kalirsa ikinci yil cok konusuruz.Agresif ve tam bir Alman olan Tuchel i GS alabilse keske.Butce yetmez muhtemelen.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir