17 Mayıs 2017 Çarşamba

Leverkusen'in gözden çıkardığı isimlerden Javier Hernandez'i isterdim


Roger Schmidt çok iyi bir teknik direktör, özellikle iş hücum denildiğinde. Ama bu sezon işler iyi gitmedi ve Roger Schmidt'le yollar ayrıldı. Enteresan nokta bu andan itibaren başlıyor, Tayfın Korkut ismine yönelik. Hayatımda gördüğüm en kaybeden teknik direktör ama hiç işsiz kalmıyor, kalmadığı gibi de sürekli yükseliyor. Potansiyeli olduğundan bahsedilir hep, bunu görebilen oldu mu bilmiyorum. Sürekli kaybediyor, ısrarla gündeme geliyor ve hangi takımı devralsa başarısız oluyor. Leverkusen'le de dip noktayı görmüş durumda, Schmidt'le işler kötüye gidiyor derken enkazı görmüş oldular. 

Tayfun Korkut'la yola devam edilmeyeceği açıklandı, ufukta onlar adına Thomas Tuchel var. Dortmund'un Favre ile anlaştığı söyleniyor ki bana sorarsanız mükemmel bir adım. Eğer Tuchel'le anlaşabilirlerse Leverkusen adına da aynı şey söz konusu. Yeniden yapılanmaya gidileceğinden söz ediliyor, kadro mühendisliği noktasında Tuchel'e güvenirim. Azdan çok almasını bilir, elinde olanı daha parlatmasını da. Dortmund'da bu sezon işler istediği gibi gitmedi, bunda da yaşanan anlaşmazlıkların payı büyük. Kadrodan giden isimlerin yeri dolmadığı gibi transfer noktasında ayrışılan yerler oldu ama geleceğin takımı kuruldu. Tam Favre'nin kalemi.

Leverkusen'in yeniden yapılanma kapsamında bazı önemli isimlerle yolları ayıracağı söyleniyor. Hakan Çalhanoğlu, Karim Bellerabi, Javier Hernandez ve Kevin Kampl gibi isimlere teklif gelmesi durumunda bunu kabul edecekler. Bu futbolcular üzerinden de transfer döneminin sermayesi oluşturulacak gibi. Ömer Toprak bildiğiniz gibi Dortmund'a satılmıştı zaten, yeni sezonda kendini sıfırlayacak bir Leverkusen olacak. Planlarını bilmiyorum, ne kadar sürede yeniden ayağa kalkmayı düşünüyorlar göreceğiz ama Tuchel tercihi onlar adına iddialı olur. Tuchel varsa önemli bir yatırım da olacaktır.

Ederi büyük futbolcular, özellikle Kampl ve Bellerabi. Bu futbolcular için 20 milyon avro aralığına kadar çıkılabilir. Javier Hernandez'in sözleşmesi bitiyor, önemli bir forvet ama ücreti de yüksek. Bence Avrupa dışına çıkacak, ABD, ülkesi Meksika veya Çin seçenek gibi duruyor. Javier Hernandez'i Galatasaray için isterdim aslında, büyük fark yaratırdı ama sermaye gerekir onun için. Bizi aşabilir.

Hakan Çalhanoğlu'nun ise iddialı talipleri olacağını düşünmüyorum. Leverkusen'in ondan 10 milyon avro civarında bir gelir beklediğini düşünüyorum ama Çalhanoğlu'nu da yıldız sınıfında görecek tek ülke Türkiye. Korkum şu, yıldız futbolcu transferi adı altında Çalhanoğlu'nu Galatasaray'ın alması. Siz ne düşünüyorsunuz bilmem ama Çalhanoğlu benim için çok iddialı bir isim hiç olmadı. Şut özelliği, duran top gibi konularda Dünya'nın en iyilerinden ama Yunus Mallı'yı Çalhanoğlu'nun önüne koyarım mesela. Temposu, dripling ve forvet özelliği gibi konularla.

3 yorum:

  1. Hakan Çalhanoğlu konusunda sizinle aynı görüşleri paylaşıyorum. Galatasaray'ın ikinci bir selçuktan daha çok belki Colman gibi box to box bir adama ihtiyacı var. Hakan şut kalitesi muhteşem lakin oyun içi performansı standart bir oyuncu. Bizim ihtiyacımız değil. Javier Hernandez konusunda da sizle aynı görüşte değilim. Bu çocuk büyük bir yıldız adayıydı. Büyük takımlara gitti geldi oynadı oynamadı ama o büyük patlama hiç olmadı. Pozisyon bilgisi ve kurnazlığı muazzam lakin bize göre asla değil. 1 Sınıf bir forvet mi bence tartışılır. Vasat buluyorum. Hoş gene bunları mumla aramayalım da.

    YanıtlaSil
  2. box to box tolga çiğerci, artık selçuk yerine tam bir cm almalı GS.
    herşeyden en önemlisi yönetim değişmeli (kendisi ya da anlayışı)
    yönetim değişmeyecekse, terim gelmeli.
    yoksa GS temel sorunu oyuncular değil, bu sezon takım başında terim olsaydı farklı olurdu
    hatta JOR olsaydı yarışın içinde yine kalırdık, Aziz Y. en iyi yaptığı iş devre arası hoca değiştirmemek, bu sayede belli bir kaliteye sahip takım zaten yarış içerisinde kalıyor.

    YanıtlaSil
  3. Tayfun KOrkut Hannover 96 takımı ile hızlı bir giriş yapmıştı. Üst üste galibiyet ve iyi oyun ile bir çok kişinin dikkatini çekmişti. Ancak çıkışı gibi düşüşüde sert oldu. BU açıdan baktığımızda boş bir hoca olmadığını görüyoruz.

    Dortmund Ömer Toprak gibi bir ismi almasını hala şaşkınlık içerisinde karşılıyorum. Adamların altyapısından 10 kat daha iyisini çıkartmaları mümkünken böyle bir oyuncuyu almaları akıl alır gibi değil.

    Javier Hernandez konusunu gelirsek. Çok geç piyasaya çıkmış bir oyuncu. 21 yada 23 yaşında Man U ya gelmişti. Kısa boyuna rağmen tam bir ceza sahası içi golcüsü. Berbatov daha sonra Rooney ile beraber iyi oynuyordu. Çok yetenekli olmamasına, uçup kaçmamasına rağmen ceza sahasında tam bir Jardel dir. Gelecek sene 4-4-2 yada 4-3-3 oynamayacaksa takım Hernandez ismi doğru isim değil.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir