20 Mayıs 2017 Cumartesi

Samsunspor için fazlasıyla özel bir sezon


Ve Samsunspor ligde kaldı. Özel bir sezon, imkansıza yakın bir şey başarıldı. Transfer yasağı ile başlayan bir sezon, hamle yapmayı geçtim, maddi sıkıntılar nedeniyle takımı korumakta dahi büyük zorluklar yaşanan. Galin Ivanov'u tutmaya çalışıyordu kulüp, tamamen mecburiyetten ki onu da tutamadılar. Birçok iyi isim ayrıldı, hem de bedelsiz şekilde. Sezon başladığında yaşanan zorlukların tarifi yok, neredeyse herkesin küme düşer diye baktığı bir takımdı Samsunspor.

Ligin ilk yarısı bittiğinde atılan gol sayısı sadece "6". Kazanmayı geçtim, gol atmakta dahi zorlanan, kısır bir takım. Osman Özköylü'nün göreve gelmesi ise kırılma noktası, belki Ocak ayına kadar işler yine iyi gitmedi ama takımı tanıdı, çözümü kafasında tasarladı, daha da önemlisi camiayı inandırdı. Ligde kalmaktı hedef, geldiği ilk gün söyledi, takımı da ligde tuttu. Bu çok büyük bir başarıdır ama sezon içinde her sendelemede taraftarın Osman Özköylü'yü hedef alması bence hataydı. Ligin ikinci yarısında kırılma anı çoktu, her kırılma anından da kırılmadan ayrıldı Samsunspor. 

Ocak ayında neredeyse sıfırlandı takım, 13 tane transfer var. Doğru bir plandı o, yatırım iyi kullanıldı ve hedef tutturuldu. Transferleri kim yaptı bilmiyorum, teknik direktör kaynaklı mı, bir transfer ekibi mi oluşturuldu ya da direkt yönetim mi gerçekleştirdi. Kone ya da Adilovic gibi Samsunspor'un tanıdığı transferler de vardı (Adilovic'den sıfır katkı alınmış olsa da), Muyters, Kevin Brands ya da Lumu gibi lige yabancı oyuncular da. Bu lig için kural basit, atanın ve tutanın iyi olacak. Kone ve Muyters hamleleri fazlasıyla kritikti. Tecrübeli kaleci seçmek ve gol noktasında ne yapabileceğini az çok tahmin ettiğin forveti almak.

Samsunspor'a yakışan ligde kalma mücadelesi değil, elbette Süper Lig'e geri dönmek. Şehir / taraftar potansiyeli bunu fazlasıyla hak ediyor ve Ocak ayında gördük ki doğru akıl var. Bundan sonrasını iyi kurgulamak lazım, şu an elde iyi bir takım var ve birkaç iyi takviye gerekiyor. Osman Özköylü ile devam edilecek mi bilmiyorum ama bu ligin kazanan hocalarından biri olduğu kesin. Ben istikrardan yanayım her zaman, umarım devam edilir. Doğru takviyelerin de gerçekleşmesi durumunda gelecek sezon Süper Lig'in en büyük adaylarından biri Samsunspor olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir