26 Mayıs 2017 Cuma

Tatiana Kosheleva Galatasaray'da, "vizyon" dahilinde hareket ediliyor


Neslihan Demir transferi sonrasında da söyledim, oturup voleybol konusunda ahkam kesemem. Yine o gün yazdığım şeyleri tekrar edeceğim ama altını tekrar çizmek gerekiyor. Voleybol şubesi iyi yönetiliyor çünkü, Ali Yüce önderliğinde planlı, programlı daha önemlisi "vizyon" dahilinde hareket ediliyor. Galatasaray'a da yakışan bu olsa gerek.

Yıllar içinde gelişen bir şube. Genç bir yapı kuruldu ve yıllar içinde büyüdük. Birden atılım yapılmadı, kademe kademe ilerledik. CEV Kupası'nda 2 kez final, Vakıfbank'ı eleyip ligde oynanan final ve kazanılan Şampiyonlar Ligi hakkı. Yeni sezonda hedef lig şampiyonluğu olacaktır, bunun da gelmesi durumunda yeni hedef Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. 

Neslihan Demir transferi gölgede kaldı belki de, çok büyük bir transfer Tatiana Kosheleva. Avrupa'nın en önemli smaçörlerinden biri ki belki de Avrupa'nın bu sezon içindeki en önemli transferi olacak. Son 2 Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu. Sezonun seyrini değiştirecek hamle yani, beklenti ve heyecan doğal olarak çok yüksek.

Ciddi bir yatırım var, ligde final oynamanın bu yatırımı tetiklediğini düşünüyorum. Daha iyisinin yapılabileceği görüldü, doğru yapılanmanın yıllar içindeki getirisi işte. Vizyon önemli tabii, bunu ortaya koymak. Neslihan Demir ve Tatiana Kosheleva çok büyük transferler, tüm Avrupa'da ses getirecek, gerek lig gerekse Şampiyonlar Ligi için ortaya iddia koyan.

Bu hamleler ilgi ve alakayı da beraberinde getirecek. Geçtiğimiz sezon yaptıklarıyla heyecanlandıran, Galatasaray'ın yüz akı olmuş bir branş bu. Kadın voleybolunu daha çok konuşur olduk, voleybolla alakası olmayan taraftar bile eminim bu yazılanlardan sonra heyecanlanıyor, takip etme isteği uyanmış oluyor. Galatasaray'ın böyle heyecanlara ihtiyacı var, içinde olduğumuz bu kötü dönemde. Çok büyük transferler bunlar, umarım karşılığı alınır..

1 yorum:

  1. Özbek vasıfsızına rağmen ilerleme kaydeden kadın branşlarımız oldu. Transferleri yerinde bulmakla beraber FB-Ülker, FB-Acıbadem, FB-Doğuş örneğindeki gibi uzun vadeli ve güçlü bir sponsor bulunamaması sezon ortasında paraların ödenmemesi gibi alışkın olduğumuz bir sonuç doğurabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir