24 Haziran 2017 Cumartesi

20 milyon avro'luk transfer bütçesi konusu, içeriğini bilen kimse yok


Soru / cevap yapıyorum bazı günler, çok sorulan sorulardan biri. 20 milyon avro'luk bir transfer bütçesinden bahsediliyor ama bu paranın içeriğini kimse bilmiyor. Üzerine ancak mantık kurabilirim, cevabı bende de yok çünkü. 

Gomis, Belhanda ve Maicon transferlerinin bittiği söyleniyor, bunun üzerinden düşünelim. Maicon için rakam 7 + 1 milyon avro, Belhanda için 8 milyon avro, Gomis için ise 2.5 - 3 milyon avro arası. En iyi ihtimalle toplamda 18 milyon avro demek bu, yani transfer bütçesi bitti. Oysa Galatasaray için birçok pozisyonun transfere ihtiyaç duyduğundan bahsediyoruz.

Futbol aklı olan, çalışan ve iyi düşünen bir takım için 20 milyon avro'ya neredeyse sıfırdan kadro kurulur, o işin başka noktası. Biz ise sadece Belhanda ve Maicon için 15 milyon avro'yu gözden çıkarıyoruz. Burada eleştirilmesi gereken şu, Belhanda ve Maicon bu paraları eder mi sorusundan öte neden illa bu isimler? Belhanda ve Maicon gibi adamların ederi bu, transfer edersen böyle rakamları ödersin. Katkı da verecekler, bundan eminim.

20 milyon avro konusuna geri dönelim. Bruma ve Podolski'den kazanılan bonservisler buna dahil mi mesela, bu en önemli sorun. Gözden çıkardığımız rakamlara bakarsak bu 20 milyon avro'ya dahil değil bu paralar. 20 milyon avro + Bruma'nın bonservisi gibi düşünmek lazım. Bruma'dan peşin bir para kazandık, peşinat noktasında sıcak para önemli. Transfer hareketliliğini biraz da bu başlattı.

Bir ihtimal daha var. FM oynayanlar bilir, taksit olayı arttıkça peşin olarak kasadan çıkan para azalır. Bu sayede Belhanda'ya giden parayı ilk etapta 8 milyon avro gibi düşünmemiş oluruz. 18 taksit olduğu söyleniyordu Belhanda için, işin uzama nedeni de bu ödeme planıydı. 

20 milyon avro büyük para, aklı olan, kullanmayı bilen için tabi. İşin içine Bruma'dan gelen parayı da eklersek çok çılgın bir rakam ortaya çıkar. İddialı isimlerle görüşüyoruz zaten, ismi geçen isimler hep böyle. Bekleyip görelim, neler olacağını merak ediyorum..

3 yorum:

  1. belhanda ve gomis için bu yatırım yapılabilir günü kurtarmak için ama maicon nedir hafız?brezilya ve porto. garanti transfer değil kesinlikle.5 büyük lig görmemiş.oysa sözleşmesi elinde 5 büyük lig görüp kendini ispatlamış stoper bulunabilirdi.umarım maicon da vazgeçerler.sözleşme imzalanmamışsa.29 yaşında bu bonservis ödenmez.hele stopere.aynı çedju gibi olacak.belhanda ve gomis ise garanti transferler.yani alacağını alırsın bunlardan.performans olarak.maliyetleri yüksek olsa da .

    YanıtlaSil
  2. GS nin transfer bütçesi her zaman kaotik, Mancini giderken 20 milyon euronuz ya vardır ya yoktur demişti hatırlarsanız.. o dönem olcan, tarık, yasin, djemaili, pandev gibi isimlere yaklaşık 17 milyon euro verilirken mancininin istediği gökhan töre bir orta saha ve 1 forvet için bütçe cikaramamistik..
    Geçen yıl sözde yeni bir kadro yapılanmasina gidilecekti.. Uzun süren pazarlıklara rağmen Delaney, johansen gibi futbolculara verecek 2-3 milyonu bulamazken, cavanda, sigthorson, dejong transferlerini 1 günde tamamlayabildik, 3 yıllık maliyetinin 20 milyon euro civarında olduğu söylenen diarra transferinden de son dakikada vazgeçtik..
    Keza, 4,5 milyon artı 3 oyunculuk serdar ve 4 milyonluk eren transferleri de bir iki günde bitirdik..
    Para ne kadar, ne zaman var ne zaman yok, kime veriliyor kime verilmiyor hiç anlamıyorum..
    Bence bu futbol aklıyla açıklanabilecek bir şey de değil, komisyon olayına da inanmıyorum, başka işler dönüyor..
    Poldinin bonservisi ve maaş bütçesi gomise aktarılıyor ve bu cok yerinde bir iş..
    Brumanin bonservisi ve sozlesmesinden açılan boşlukla belhanda transferi sonlandiriliyor..
    Işte dananın kuyrugunun koptuğu nokta burası, yani bu sezon için planlanan transfer bütçesinin diğer transferlere ayrılması gerekir..
    Işte bu rakam eger 20 milyonsa, 8ini maicona veriyoruz, oyuncu ve menajerine verilecek parayı da hesaplarsak yaklasik 11-12 milyon da diyebiliriz..
    Geriye kalan bütçeyle 2 orta saha, 1 sol bek, bir sağ bek transferini tamamlamak çok ta kolay değil..
    Bence beklerseniz birisi düşük maliyetli olmalı, ama 4lu savunma oynayacaksak bir tane clichy gibi tecrübeli, oyun kurabilecek oyuncuya ihtiyacımız var..
    Orta sahaya ise muhtemelen tek ve hatta kiralık bir isim alacaklar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bir bilinmezlik her dönem oluyor. Rakamları konuşuyoruz ama ne olacağını bilebilen yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir