4 Haziran 2017 Pazar

Avrupa Ligi için çılgınlar gibi ön eleme oynamayı en içten dileklerimle istedim


Bekle bizi Avrupa Ligi başlığı büyük bir ironi içeriyordu, yaşanan çok büyük bir hayal kırıklığı var. Galatasaray ligin son maçına 3.'lük hedefiyle çıkmamalıydı. Hepsi bir yana, Galatasaray tarihinde ilk kez iki sezon üst üste ilk 3 sıranın dışında kalıyor. Dursun Özbek ve yönetimi bunu bir gurur nişanı olarak kullanabilir. Bu takımın düşüşlerine daha önce de şahit oldum ama ertesi sezon daima ayağa kalkmasını bildi. Galatasaray genetiği başarısız olanı yerdi çünkü, yeni bir sayfa açardı. Oysa bizler Dursun Özbek yönetimi altında 3. sezona girmek üzereyiz. Allah sonumuzu hayır etsin diyelim.

Ligi 4. bitirmeyi ve Avrupa Ligi için çılgınlar gibi ön eleme oynamayı en içten dileklerimle istedim. Sezonu erken açmanın yaratacağı birçok handikap var. Rijkaard dönemini hatırlarsınız, yine böyle erken açtığımız ve Avrupa Ligi adına ön elemeler oynadığımız sezon vardı. Sezona müthiş girmiştik ama önce sakatlıklar, devamında ise fizik noktasında düşerek sezonu çok kötü tamamladık. Yine böyle bir tablo oluşabilir ama tüm handikaplara rağmen ben bunu istiyorum.

2 senedir bu takımın çalışmadığından söz ediyoruz. Çok geç açıyoruz sezonları ve bazı futbolculara öyle izinler veriyoruz ki. Ağustos 1'de katılmıştı Podolski mesela takıma, ondan önceki sezona bakınca Sneijder de Temmuz ayının sonunda gelmişti. Çok büyük tavizler bunlar ve büyük beklenti beslediğimiz birçok futbolcu sezona kötü girmek durumunda kalıyor. 

Sneijder'den örnek vereceğim yine, en büyük beklenti onun üzerinde olduğu için. 2 senedir kilolarından bahsediyoruz ama bu kiloları verdiği şu son birkaç haftada Sneijder etkisini gördük işte. Tudor'u birçok noktada eleştiririm ama sezon öncesi yapacağı yüklemeyi görmek istiyorum. Fatih Terim ve Prandelli dönemlerinden bu yana yapamadığımız olay bu.

Hak ettik ayrıca bunu, böyle bir sezonun cezası bu olmalıydı. Haziran ayında koşmaya başlayan, form tutmak için çabalayan ve iyi çalışan futbolcular görmek istiyorum. Tudor'a bu noktada güvenebilirim, en önemli artısı belki de bu olacak. 2 senedir sezonları geç açıyoruz, çalışmıyoruz ve tablo ortada. Bu sefer erken açalım, bir kez de böyle deneyelim.

Bu sayede transferler de biraz daha hızlanır belki, küçük bir ihtimal tabii. Böyle bir yönetime maalesef inanamıyorum ki takımdan gideceği söylenen birçok isim var. Beklediğimizden çok daha fazla transfer gerekebilir, hızlı ve agresif hareket etmek zorundayız. Avrupa Ligi ön elemesi deyip geçilemez, yaz ayları çok büyük sürprizlere gebedir. Çoğu takım sezonunu açmış olacak çünkü, daha hazır olacaklar ve arada kalite farkı olsa bile fizik noktada daha iyi olacaklardır. Galatasaray ise sezonu yeni açmış olacak, kurguyu buna göre ayarlamalı. Avantaj şu ki gruplar dahil olmak üzere her elemede seri başı olacağız..

2 yorum:

  1. Artık bir şeyler söylemeli. Sezonu erken açtığımız için ben de mutluyum ki bunu yapan futbolcuların kendisi. Ağlamaya da hakları olmayacak. Tudor'un taktisyenliğinden hoşlanmasam da çalışkanlığı ile güvenimi kazanamıyor değil. Peki bu adama nasıl bir takım vereceğiz? Takımda gidecekler ve gitmesi gerekenler var. Bu çok ciddi bir sorun. Düşünsenize Tarık Çamdal ve Donk bile bu işin içinde. Hadi onları saymayayım da Chedjou, Podolski herhalde Bruma ve Hakan Balta kesin gidecekler listesi. Sabri şüpheli ki ben kalması taraftarıyım o çok ayrı bir konu tabi. Gitmesi gerekenler ise mevcut kadro içinde Koray Günter, Lionel Carole, Cenk Gönen, Eray İşcan, De Jong, Cavanda,Yasin Öztekin, Birhan Vatansever, Berk İsmail Ünsal ve hatta Garry Rodriguez... Ben bu oyuncuların Galatasaray çapında olmadıklarını düşünenlerdenim. Mesela Linnes bir sistem adamı ve sol bekte dahi umut verirken iki pası bir araya getiremeyip deli dana gibi sağa sola koşan, kendine çalım atan futbolcuların durağı Galatasaray olmamalı. Elbette bu işler çok büyük bir maliyet ister. Her şeyden önemlisi vizyon ister. Yönetimde bu vizyon yok. Atalay ve Ozan Kabak gibi gençleri monte edecek bir yapı kurulacak mı o da tam muamma. Stoper, sol bek, orta saha, kanatlar ve santrofor bölgeleri ivedi mevkiler. Halimiz dermanımız da yok. Seneye Allah kerimdir Dursun'un da kuyusu derindir. Bekleyip göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, bekleyip göreceğiz. İsmi geçenler iyi görünüyor ama beklemek gerekiyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir