6 Haziran 2017 Salı

Carole gidebilir dedim ama Linnes kalmalı


Carole için gidebilir dedim, Linnes ise kalmalı. Sorunsuz, sessiz bir adam olması bir yana, kıymetli bir alternatif. Doğru sistem içinde ise iyi bir parça, biz ise o sistemi kuramadık. Molde deyip geçmeyin, kendilerine göre işleyen bir sistemleri vardı ve Linnes öne çıkmıştı. Biz de Linnes transfer edildiğinde bunu düşünerek heyecanlandık ama 3 teknik adam görmesine rağmen hala beklediğim etkide değil. Bunun sorumlusu Linnes değil ama. 

Linnes hücumu seven, teknik bir bek. Tudor'un 3'lüye dönüşlerinde sağ kanatta görebiliriz diye düşünüyordum ki oynar, tarzı yatkın. Mücadele konusunda zayıf ama tekniği ve temposu kıymetli. Galatasaray'da sağ bekten ziyade sol bekte çok daha iyi görünmesinin nedeni tekniği, içe kat ederek oynaması, çizgiyi düşünmeden. Bu noktada Carole'den çok daha kıymetli bir alternatif olduğunu söylemek lazım.

En büyük şansı Tudor'la buldu, sezonun sonunu o kadar güzel getirdi ki. Israr etti Tudor onda, sol bekten çekmedi ve Linnes üstüne koyarak ilerledi, beklentimizden esintiler sundu. Yeni sezonda da böyle bir futbolcudan vazgeçmek büyük hata, hem sol hem sağ bek için alternatif düşünülebilir. Sistem noktasında Tudor'un bazı düşünceleri vardır ki Linnes'in buna uyum noktasında da bu yaz döneminde önemli bir şansı olacak.

Sinan Gümüş'e yaptığı son asist diyeyim. Topu sürmesi, yaptığı çalımlar ve araya bıraktığı top. Zeka işiydi, böyle bir zekaya sahip olan en son ki bekimiz de Riera olabilir, abartmıyorum. Böyle bir asist yapabilecek diyeyim. Abdullah Avcı gibi bir ismin elinde Linnes'i görsek eminim ki bugün çok daha başka şeyler konuşuyorduk. Tudor umarım bir düzen oturtur ve Linnes'i daha sağlıklı izleriz. İyi bir cevher, işlemek lazım..

4 yorum:

  1. Linnes'in iyi taraflarını biliyoruz da biraz da eksiklerinden bahsetseniz. Hadi 3 lu savunma oynasak neyse ama 4 lu savunma oynuyorsan beklerin savunma zaafı tandemin dengesini çok çabuk bozar.

    Linnes öncelikle bir savunma oyuncusu için agresifliği çok düşük. Vucudunu hiç kullanamıyor hava hakimiyeti kötü rakibin pozisyon almasını engelleyemiyor. Rakibin bize denk ya da güçlü olduğu maçlarda Linnes'in bekte koridor olur birlikte göreceğiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mücadelesi zayıf, pek ayakta kalamıyor ama solda oynadığında bunu telafi edebiliyor tekniğiyle. Alternatif diyorum zaten, her pozisyona 2-3 isim alman imkansız.

      Sil
  2. Linnes alternatif kalsın tamam ama o zaman bana 4 lu savunma için ilk 11 'e yazacağımız sağ ve sol bekleri söyleyebilir misiniz örnek olarak... Elimizde asları yok ki... Carole tukaka Sabri tukaka hadi öyle olsun o zaman sağ ve sol beklere hem savunmayı hem hucumu belli seviyede yapabilecek birer bek alınacak yani ben öyle oyuncular göremiyorum piyasada...
    Ancak yine düşüşteki oyuncuları alabiliriz Gabriel Silva gibi (udinese granada vs oynayan)

    YanıtlaSil
  3. hafız işin kötüsü ne biliyormusun.hem hedefe ulaşamıyorsun hem büyük maaş veriyorsun hemde genç oyuncu kazanmıyorsun.kaybet kaybet sezonları adeta.

    takım hedefe ulaşamaz olabilir ama en azından 2-3 genç oyuncu kazanırsın o sezon.bruma bitek oynadı.onuda 12 milyon bonservise alındı diye.yoksa beleşe falan gelse çok çalım atıyor diye yedeğe falan koyarlardı.

    misal bu sezon linnes ve sinan gümüş 2500+ dakika oynasalar neler olurdu?kesin avrupadan talipleri olurdu.sezonu manevi olarak zaten kaybediyorsun bari maddi olarak kazanırdın.avrupada çoğu kulüp sırf genç diye ufak bi ışık gördümü süre veriyor.istatiskleri yükseliyor ve satış.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir