4 Haziran 2017 Pazar

Galatasaray formasıyla iyi / kötü geçen 4 sezon


Konyaspor maçı öncesinde Muslera, Selçuk İnan ve Podolski'ye plaket verildi. Orada Chedjou'yu da görmek isterdim, Podolski'ye ayrılığından ötürü bu veriliyorsa Chedjou'ya da verilmeliydi. İyi / kötü 4 sezon Galatasaray forması giymiş ve bu 4 sezon içinde kazanılan başarılarda pay sahibi olmuş bir futbolcu. Resmi siteden bir teşekkür mesajı yayınlandı ama böyle bir hareket çok daha şık olacaktı.

Klasik olduğu üzere buradan bir veda yazalım. Beklenti neydi ve Galatasaray'da ne yaptı sorusunun cevabını yıllar içinde çok verdik ama Chedjou'nun Galatasaray üzerinde iyi / kötü emeği var. Sadece Anderlecht maçında attırdığı golle bile onu iyi hatırlayabilirim. Tarihinin en kötü Şampiyonlar Ligi dönemini yaşadı Galatasaray, 0 çekmesi ufuktaydı, bir noktada Chedjou'nun aldığı o sorumluluk kurtardı. Galatasaray kariyerindeki en önemli maçıdır bana sorarsanız, asla unutmayacağım.

Fransa Ligi'nin en iyi stoperi olarak gelmişti Galatasaray'a, iddialı bir hamleydi. Ujfalusi'den sonra oluşan bir lider ve kalite boşluğu vardı, Chedjou'yla bu giderilmek istendi ama bir hata yaptık. Chedjou lider bir stoper değildi, Lille'nin lideri Marko Basa'ydı ki biz Chedjou'dan liderlik yapmasını bekledik. Başarısız oldu doğal olarak, Türkiye Ligi'nin en farklı stoperiydi belki ama bizim beklentimiz başkaydı.

En iyi dönemini Hakan Balta'yla yaşadı mesela, 4. yıldızın kazanıldığı sezon. Hamza Hamzaoğlu'nun topa hakim olmak isteyen ve inadına pas yapan sisteminde Chedjou'nun o farklı özellikleri ön plana çıktı. Pas aksiyonu, topla çıkabilme ve teknik özellikleriyle yarattığı büyük bir fark olmuştu ki o tandemin lideri Hakan Balta'ydı. Onun yanında çok daha iyi bir Chedjou izledik ama bu iyi performans o sezonda kaldı. Chedjou'nun Galatasaray formasıyla istikrarlı bir görüntü verdiği tek sezondur.

Ertesi sezon yaşadığı bir sakatlık var, dönüşünde de Hamza Hamzaoğlu'nu bulamadı ve Mustafa Denizli ile kuruyan dalları budarken Chedjou'yu da orta saha oynattığımız maçlar oldu. Bu sezona yine Hakan Balta'yla başladı ama bu sefer de Galatasaray orta sahası, takım savunması iflas etmişti ve stoperlerimiz de maalesef temposunu yitirdi. Devamında Chedjou'nun gamsızlığını konuştuk, odağını tamamen kaybetmesini. Formayı kaybetmesi ve bir daha bulamaması doğaldı.

Başakşehir'le anlaştığı söyleniyor, onlar adına iyi bir hamle. Chedjou büyük takım stoperidir, farklı özellikleriyle. Ama onu tamamlayacak ismi bulmak lazım, o da Başakşehir'de var. Şimdi biraz daha topa sahip olmayı ve oyunu yönlendirmeyi deneyecekler. Umarım yeniden ayağa kalkar, Chedjou'yu severim ve Galatasaray formasıyla iyi / kötü geçen 4 sezonu var. Kazanılan başarılarda da payı..

3 yorum:

  1. Lider değildi evet ama iyi bir stoper de asla olamadı. Ben Fransa'yı bilmem lakişn bu kadar pozisyon hatası yapan bir futbolcu daha Galatasaray'a az geldi. İsmael Bouzid vardı mesela o da teknikti ayağı iyiydi. Chedjou ekstralarıyla hatırlanacak ama gözümde kendi işini düzgün yapamamış adamdır. 3. sınıf bir stoper kaldı. Yazık oldu paralara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru stoper olmadı diyeyim ama 4 yıl içinde verdiği katkılar oldu. Bu bir veda yazısı öyle bakmak lazım, bazı anlar adına :)

      Sil
  2. Geldiği günden beri hiç bir zaman beğenmediğim bir oyuncuydu. Gidişine o denli seviniyorum ki anlatamam.Aynı sevinci semih gittiğinde yaşıycam sanırım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir