1 Haziran 2017 Perşembe

Doğru yer, doğru zaman.. Maxwell'in yolu


Maxwell'in sözleşmesi sezon sonu itibariyle sona erdi ve futbolu PSG formasıyla bıraktı. Döneminin iyi sol beklerinden biri ama hiç en iyisi olmadı. Ama öyle bir kariyer geride bıraktı ki, bu noktada kolay kolay kimsenin ulaşamayacağı bir noktada. Messi geçecektir onu ama kısa vadede 2. bir ihtimal görünmüyor. 

Maxwell öyle zamanlarda öyle takımlarda yer aldı ki, neredeyse oynadığı her takımın en iyi dönemini gördü. 35 yaşında 37 kupa, dile kolay. Bunun içinde Şampiyonlar Ligi şampiyonlukları da var, kulüp bazında kazanabileceği her kupa. Ajax, Inter, Barcelona ve PSG, oynadığı takımlara bakar mısınız.

Mourinho'nun Inter'i, Guardiola'nın Barcelona'sı ve PSG. Ibrahimovic'in de 31 kupası var mesela, bu kupaların çoğunu birlikte kazandılar zaten, aynı yerde aynı zamanda olarak ama Ibrahimovic'in Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yok. Avrupa'da en çok kupa kazananlar sıralamasına bakarsak;

Maxwell: 37
Giggs: 35 
V.Baia: 32 
Ibrahimovic: 31 
K.Dalglish: 31 
D.Alves: 30 
Messi: 30 
Iniesta: 30

Mackolik'ten aldım bu istatistiği. Maxwell'in şanlı kariyerine bir selam daha çakmak anlamında. Doğru yer / doğru zaman, işin bir noktada sırrı. En iyi olmasanız bile, iyilerden biri olmak ve bu kariyeri doğru şekillendirmek işin sırrı. Sizden vazgeçilmeden sizin vazgeçmeniz aslında, anlatmak istediğim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir