1 Haziran 2017 Perşembe

Enes Ünal Villarreal'de


Manchester City 3 milyon avro'ya aldığı Enes Ünal'ı 14 milyon avro'ya Villarreal'e sattı. Herhangi bir resmi maçta 1 dakika bile oynatmadan. Bu da yatırımın diğer bir boyutu işte. Enes Ünal'ın kariyerini sadece 2 senede öyle şekillendirdiler ki, doğru takımlara kiralayarak. Yeteneği parlattılar, futbol sahnesine sürdüler ve kazanmış oldular. 

Enes Ünal'ı seviyorum, çok akıllı bir çocuk. Futbola gerçek anlamda kafa yoruyor. Werder Bremen ve Villarreal arasında gidip geliyordu, kendisine La Liga'nın daha uygun olacağını düşündü mesela. Yetenekli bir forvet, güçlenmesi gerekiyor ama yeteneğinin daha fazla ön plana çıkacağı bir takıma gitti. Bir Nihat Kahveci efekti görebiliriz diye düşünüyorum, yeteneğini çok daha fazla ön plana çıkarabilir.

4-4-2 oynuyor Villarreal ve Bakambu'nun yanına bir isim arıyorlardı aslında. Soldado gibi bir tecrübe var ama beklenen katkıyı alamadılar, Enes Ünal gibi bir isme yatırım yaptılar. Bursaspor'dan takım arkadaşı Bakambu, ilgi çekici bir ikili olabilirler. Nihat Kahveci ayrıca Villarreal futbol operasyonu içinde görevliydi, altyapı takımlarında. Enes Ünal adına mükemmel bir mentor değil mi.

Türk futbolu adına önemli bir hamle. İyi bir genç jenerasyonumuz var, Milli Takım adına büyük bir heyecan duyuyorum. Enes Ünal da o jenerasyonun en önemli parçalarından biri olacak. Twente günlerinde yeteneğini kanıtladı, Villarreal transferi asla sürpriz değil. Ödenen bonservis zaten ona duyulan beklentiyi gösteriyor. 

Dediğim gibi, futbolu düşünen, yaşayan ve nasıl daha iyi olabilirim diye hareket eden bir adam Enes Ünal. Bir adım sonrasını daima düşünüyor, Villarreal'e transferi de kafasında şekillendirdiği kariyerinin bir parçası, bundan sonraki adımını da mutlaka düşünüyordur. Hayırlı olsun diyelim, Türk futbolu adına önemli bir hareket olduğunu düşünüyorum. Altyapısını Türkiye'den almış bir futbolcunun bu bonservis bedeline transfer olması..

2 yorum:

  1. Yine de Lille'e gitmesini ve Bielsa'nın elinde hedef santrafor olarak gelişmesini isterdim; bitiriciliği zaten iyi, oyun zekasının yüksek olduğu da belli, o fiziğiyle Hakan Şükür tarzı bir santrafor olabilirse milli takım için çok büyük bir şans olur..
    Bonservis bedeli ise çok bir anlam ifade etmiyor, Bayram tutumlunun ifşaatları bu işlerin aslında nasıl pis bir zeminde oynandığını gösterdi bana.. Tabii ki bu Enes'in ne kadar potansiyelli bir oyuncu olduğu gerçeğini değiştirmez, 16 yaşından beri yıldız olacağından neredeyse emin olduğumuz bir isim, ama daha ispatlaması gerekenler var, bence hala yıldız adayı ve ödenen bonservis bedeli Enes'in şu andaki durumunun değil potansiyelinin değeri.. Galatasaray 2013 yılında Bruma'ya 12M euro verdi ve bu ücreti de aynı sebeplerden çok tartıştık, ancak Bruma'nın potansiyeli çok daha yüksekti, ya da ben böyle düşünüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Villarreal de doğru tercih ama. La Liga biraz daha yeteneği ön plana çıkaran bir lig ve önümüzde iyi örnekler var. Ben Enes Ünal'in doğru tercih yaptigina inanıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir