10 Haziran 2017 Cumartesi

Eskişehirspor yönetimi bir kumar oynadı, tek çare Süper Lig'di


Yeni yayın ihalesiyle birlikte Süper Lig'de yer alacak takımların alacakları ücretler bir hayli yükseldi. Bu paralar nasıl kullanılır bilemem ama ne kadar yüksek ücret, o kadar yüksek borç anlamına geliyor bizim ülkemizde. Böyle paraların hiç iyi kullanıldığını görmedim ki Süper Lig'den PTT 1.Lig'e düşen takımların yaşadığı ekonomik buhranlar malumunuz. Yıllar önce Samsunspor Süper Lig oynadı, hala onun sıkıntısını yaşıyor mesela, sık sık yazıyorum zaten bunu.

Eskişehirspor için de benzer durumlar var. Önemli bir borcun olduğu söyleniyor ki bu borç zaten vardı. Eskişehirspor yönetimi bir kumar oynadı, Süper Lig için çok iddialı isimleri transfer etti. Boffin gibi isimleri takımda tutmanın yanında Erkan Zengin gibi isimleri de transfer ettiler. Ağırlık olarak Süper Lig'de iyi dönem geçirdikleri futbolculardı ama maliyeti vardı bu işin. 

Bu tabloda Süper Lig'e çıkamadığında doğan enkaz büyük oluyor. Kumardı bu, tutmadı. Tutması adına da doğru hareket etmediler aslında, Alpay Özalan'a bu takımı emanet etmenin mantığı yoktu. Mustafa Denizli'nin ise tecrübesine güvenmek istediler ama hocanın döneminin bittiğini Galatasaray günlerinde de yazmıştım, yanılmadım. Kadro kalitesine güvendiler, bu kadroya da Mustafa Denizli'nin tecrübesiyle yön verebileceğine. 

Olmadı ama, ligde kırılma maçlarında kırılan bir Eskişehirspor izledik. Playoff'ta ise bana göre en büyük favori olmalarına rağmen Göztepe karşısında Süper Lig'i hak ettiler diyemem. Penaltılarda bile böyle değil miydi, bu kadar teknik oyuncunun arasında. Mustafa Denizli'nin öz güvenini gördünüz dimi, bu kalecinin neresine vurursan vur gol olur dediği anları. Bu işler kolay değil ve bu başarısızlığın paylarından birini de Mustafa Denizli'ye çıkarıyoruz.

Süper Lig'e çıkamayarak kumarı kaybettiler yani, bu maliyetli isimler bir noktada elde patladı. Zaten bir borç vardı, üstüne daha da borçlanmış oldular. Boffin sözleşmesini fesih etti, bu yönde başka adımlar da gelecektir. Planları nedir bilemiyorum ama borç yükü çok ve bu tablo altında başarılı olmak gerçekten zor. Çok büyük bir şehir ve camia ama tek çareleri Süper Lig'di..

3 yorum:

  1. Yayın ihalesinde artan kısım için çeşitli mali kriterler koysa TFF olmaz mı... Misal geçen sene aldığı yayın ücretinin üstünde kalan kısmının %50 si o kulubun (vergi sgk prim borcu oyuncu alacağı altyapı yatırımı vs.) giderlerine gitmek üzere TFF kontrolunde bloke edilse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın.. Parayı bulan akıllı kullanmak yerine daha çok harcamayı tercih ediyor. Sonra tablo bu..

      Sil
  2. özetle ülkede işler şöyle dönüyor.bunu 50 defa yazdım.gelirler cebellezi ediliyor çünkü kontrol yok.giderler için kredi çekiliyor.o çekilen kredininde oyuncu maaşlarına yatıp yatmadığı belli değil.eskişehir bursa gaziantep yıllarca bonservis kazandılar ama sonuç malum.borç.her alanda olduğu gibi futbolda da yönetici sorunu var.çünkü çok dar bir kongrede başkan oluyorlar.anadoluda 100-200 üye istanbulda ise 7-8 bin üye.bu üyelerde taraftar değil büyük çoğunluğu.

    2 seçenek var.ya kulübü taraftara açacaksın (misal 5 sezon kombine kartı alan kongre üyesi olacak)yani başkanı taraftar seçecek, indirecek .yada kulübü özelleştireceksin.

    kulüplerin bu kadar gelire (naklen yayından acayip bir gelir geliyor)rağmen borc batağında olmasının açıklaması yok.var tabi.cebellezi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir