5 Haziran 2017 Pazartesi

Joel Campbell & Galatasaray, eski sevgili


Bruma gitti, Sinan Gümüş'ün ayrılığı da konuşuluyor. Hatta Yasin Öztekin'in bile olası ayrılığından söz edenler var. Bu durumda kanatta kalan tek alternatif Garry Rodrigues ki neredeyse tüm kanat rotasyonunu sıfırlamış oluyoruz. Mevcut kanat rotasyonu ile alakalı daha detaylı yazacağım ama şimdilik durum bu. Ben Bruma'nın varlığında bile bir kanat hamlesi gerekir derken, şu tabloya bakınca en az 3 kanat hamlesi gerekecek.

Kanat rotasyonumuz ile alakalı eleştirim şuydu, bütün kanatlarımız içe kat eden profilde. Çoğu da sol kanatta oynamayı seven isimler ve çizgi oyuncusunun eksikliği yaşandı. Beklerden yeterli hücum katkısı gelmedi, kanatlarımız çizgiye inip ceza sahasını beslemedi ve Eren Derdiyok gibi bir forvetin yaşadığı en büyük sıkıntı buydu mesela. 

Gerçi Joel Campbell'ı konuşacağız, bir içe kat eden profil daha ama Bruma'nın ayrılığı işte. Galatasaray'ın skor yükünü üstlenen futbolculardan biriydi, ligde 11 golü vardı. Bu boşluğu doldurmak gerekiyor, Bruma'nın yarattığı kreatif etkiden ziyade kanatlardan alınan skor katkısı anlamında. Joel Campbell'ın son sezonunun çok iyi geçtiğini söyleyemem ama profil noktasında böyle bir futbolcu ve 24 yaşında. Potansiyeli olan bir isimdi, o potansiyele bir türlü yanaşamadı. Ayağa kalkması gerekiyor ki Galatasaray doğru adres olabilir.

Onun da sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kaldı, maliyet noktasında uygun bir transfer olabilir. Arsenal'in ondan sürekli bir beklentisi vardı, yıllarca kiralayıp durdu. Beklentileri kalmadı artık, bonservisi ile bırakmak isteyeceklerdir. Geçmiş yıllar içinde birçok kez Galatasaray'ın gündemine gelmişti ama bir türlü Galatasaray'a kiralamaya yanaşmadılar. Dış basında Galatasaray özelinde bu konuda iddialar var, gerçekleşmesini isteyeceğim bir transfer olur.

Forvet özellikli bir kanat, Bruma bir sol kanattı ama Joel Campbell sağ kanatta etkili. Forvet rotasyonuna da rahatlıkla yazabilirsiniz, Türkiye'de önemli iş çıkarabileceğini düşünüyorum. Özellikle gol katkısı noktasında önemli işler yapar ki yeniden ayağa kaldırabilmemiz ve potansiyeline biraz yaklaştırabilirsek geleceğe yönelik iyi bir hamle olacaktır. Tabii sadece Joel Campbell'la düzelmeyecek bir iş, çizgiyi kullanabilecek, ceza sahasını besleyecek tarzda kanatlara da ihtiyaç olacak..

4 yorum:

  1. Sinan'ın yerine alınabilir tutar mı tatmaz mı bilemedim çunku biraz vurdumduymaz ve oyun bilgisi zayıf.

    Orta saha için N'diaye ile birlikte sağ iç ve göbek için Kasımpaşalı Andre Castro'da iyi bir alternatif olur Josue'den daha dirençli daha faydalı olur N'diaye ile birlikte Andre Castro'yu gündeme getirin bence... Sizin fikriniz ne olur Andre Castro hakkında... benim için sağ kanatta iç ve çizgi oynayabilmesi (okan buruk-ümit davala gibi) taktik esneklik anlamında çok değerli...

    YanıtlaSil
  2. Galatasaray 3-5-2 veya 3-4-3 oynayacaksa, bruma gibi bir kanat oyuncusuna ihtiyacı yok, ileride dripling yapabilen, pas istasyonu olabilecek, ya 10 numara profilli, ya ikinci forvet profilli ya da her ikisi birden oyuncular aramalı..
    Sinan buna cok uygun, umarım kalır, gelirse campbell da çok yerinde bir transfer olur.. Rodrigues bence orta sahanin kenarlarında oynamalı, ileri üçlü veya ikili için bir alternatif değil..
    Sinan, gomis, campbell ve eren bence cok yeterli bir forvet rotasyonu olur..
    Stopere criches ve lyonlu oyuncuyu alırlarsa bence orasi da tamamlanır..
    Belhanda wes ister kalacak, ister gidecek olsun, mükemmel bir hamle olur.. Vainqeur transfer edilebilir mi bilmiyorum, ama o gelirse ya dörtlü oynarız, ya da onun yanına genç ve dinamik bir orta saha daha tranfer etmemiz gerekir, zira tolga ile birlikte fazla defansif bir ikili olurlar, selçukta tek başına o görevi ustlenemez, belki belhanda ile bir tandem de oynayabilirler ama bilmiyorum, yine de süper bir transfer olur..
    Yasin bence kalmalı, bir kere hem ileri üçlü için, hem de sağ kenar için çok iyi bir alternatif, ayrıca ekonomik..
    Bence carole de kalmalı, hem üçlü hem dörtlu savunma dizilişlerinde sol stoper ve sol bek için iyi bir alternatif, transfer için ismi geçen matos ta ekonomik olacağını varsayarak, doğru bir isim gibi.
    Kenar rotasyonu için elde carole, linnes, rodrigues ve yasin var, ama hem sol hem sağ kenar için defansif yönleri daha kuvvetli iki oyuncu daha bakiliyor, bu durumda burada bir kalabalık olacak gibi, birilerinden vaz geçilebilir ama bence hepsi kalmalı ve bu bölgeye pahalı transfer yapmaktan kaçınılmalı, özellikle clichy gelirse üzülürüm.. Bu yüzden, matos bence doğru profil.. İmkansız ama keşke asamoah gibi bir oyuncuyu sol kenar/orta saha joker oyuncu olarak transfer edebilsek..
    Sonuçta criches-mbiva-semih, asamoah-vainqeur-belhanda-matos, campbell-wes-gomis gibi bir takım çıksa ortaya, bence harika olur.. Tabii, eren, selçuk, sinan, rodri, yasin, tolga, serdar gibi maliyetli oyuncuların yedek oturdugu böyle bir takım biraz lüks olabilir, orasını ayrıca tartışılır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece 3-4-3 olarak bakma, 4-3-3 de oynanabilir, bilmiyoruz. Bir taktiğe bağlı kalmakta doğru değil, bu esneklik Tudor'u değerli kılacak.

      Sil
  3. transferde bu isimleri duydukça sinirleniyorum kötü oyuncu olduğu için değil hala menajerlerin önerdiği isimler üzerinden gittiğimiz için campbell ve belhanda ya verilen para ile onların yerine hem daha genç hemde ileride yatırım olabilecek oyuncular alınmalıdır. scout ekibinde mutlaka bu tarz oyuncular vardır. geçen bir yerlerde okumuştum. scout ekibin fransada beğendi kanat oyuncuları diye. birincisi sm caen takımından 8 temmuz 1998 doğumlu Yann Karamoh genç oyuncu bu sezon 35 maç 5 gol 4 asist ile oynamış. asıl mevki sağ kanat ama her iki kanatta da görev alabiliyor. takımın önemli hücum kozlarından biri ve fransa U21 takımında oynamaktasır. ikinci isim ise metz takımında 25 şubat 1998 doğumlu Ismaïla Sarr genç oyuncu senegal milli takımında da oynamaktadır. bu sezon 33 maç 5 gol 5 asist ile oynamıştır. asıl mevki sol kanat anacak iki kanatta da oynayabilmektedir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir