18 Haziran 2017 Pazar

Maicon & Galatasaray, büyük bir lider stoper diyemem / lider karakterine ise kefilim


Maicon'la alakalı yazdığım geçmiş dönemde bir yazı vardı, onu güncellemek istedim ama üzerinden çok sular aktı. Ocak ayında da konuşmuştuk Maicon'u, o dönem Vitor Hugo'ya daha odaklıydık ama gündemin ana maddelerinden biri Maicon'du. Lider stoper arıyorduk, Ahmet Çalık'la bitirdik. Ahmet Çalık'a lafım yok burada, Galatasaray'ın transfer tarzıydı sorun.

Bu dönem bahsi geçen isimler çok daha iddialı. Henüz bir imza göremedik ama görüşülen isimler hep iddialı. İşin sonu ne olur bilmiyorum ama yolun doğru olduğunu söylemek lazım. Sabri Sarıoğlu'yla yolların ayrılmasından başlar bu süreç, devamında transfer mevzu. Beklemediğimiz şeyler oluyor ama artık imzaları, somut adımları görmek için sabırsızlanıyoruz. Fenerbahçe 4 ismi açıkladı bile, oysa bizim daha hızlı olmamız gerekiyor. Agresifiz, iddialı isimler istiyoruz, zor olduğunu biliyorum ama heyecan lazım.

Acerbi ile Maicon arasındaydık, en azından çıkan haberlere baktığımızda. İkili arasında tercihim Acerbi olur ama onu almak Maicon'a göre daha zor. Futbolcuyu ikna etmek mesele değil, bonservisi zor olan. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmasına rağmen çok iddialı bir isim ki talipleri de var, Inter / Roma gibi. Sassuolo da kapıyı 10 milyon avro'dan açıyor, en kötü 8 milyon avro'ya gönderir. Acerbi'nin de İtalya'dan doğan talipleri arasında Galatasaray'ı öncelik sayması zor olabilir. 

Maicon'a gelirsek, Galatasaray'a gelmek için daha istekli. Sao Paulo'ya 12 milyon avro gibi bir rakama geldi ama işler istediği gibi gitmedi, en azından beklenti noktasında. Yeteneğine oranla olması gereken yer burası değil, daha üst seviyeler ama biraz savruk, kontrolü kaybettiği oluyor. Porto dönemi iyiydi ama Brezilya'ya döndüğünde aynısı olmadı. O da ayrılmak istiyor ki piyasası neredeyse yarı oranda düştü.

Maicon sağ ayaklı bir stoper ama solda oynatırsınız, Chedjou'da yaşanan sorun olmaz. Chedjou ile kıyaslamanın da hata olduğunu söyleyebilirim, Chedjou'nun odak sorunu vardı, diğer sıkıntı da agresif, sert olmamasıydı. Maicon'un da odak sorunu yaşadığı oluyor ama sert ve agresif isim. Büyük bir lider stoper diyemem, lider karakterine ise kefil olurum. Ateşleyen bir isimdir, Melo'dan bu yana saha içinde yaşadığımız sorunlardan diğeri.

Ayakları iyidir, teknik özelliği yüksek, duran top dahi kullanır. Havadan iyi, o sorunu da çözer. Sert ve agresif isimdir, stoper için ihtiyaç duyduğumuz bir profil. Tercih noktasında Acerbi'yi daha öne koyardım, lider özelliği ve sol ayaklı olmasıyla ama Maicon'a burun kıvıramam. Tudor'un elinde iyi iş çıkarır, 4'lü veya 3'lü stoper içerisinde. Maliyeti ise 6-7 milyon aralığı olur diye düşünüyorum, ederi de bu zaten..

15 yorum:

  1. Eğer yanına en az kendi ayarında bir stoper gelmezse tamamen boşa yapılmış bir transfer olur. Kendisinin zayıflığı falan değil, Maicon'u her takımda oynatırım ama yanında oynayan adam da çok kötü olmamalı. Semih ve Ahmet ikilisini ise değil Maicon, Ramos'un yanına koy o takım her maç gol yer. Umarım stoper bu transfer ile kapatılmaz.

    YanıtlaSil
  2. Maicon bizim aradığımız sertlik için kesinlikle lazım. Hele bir de İMBULA transferi doğruysa tadından yenmez. Bu arada bir SERDAR AZİZ parantezi açmak lazım. Ligimizin en kalbur üstü stoperlerinden aslında sadece sakatlık sorunu olmasa. İşte o sakatlık sorunu olmasa parasının hakkını verecek bir futbolcu. TUDOR'un sezon başı çalışmalarıyla kendine gelebilirse muhteşem bir stoper hattımız olur. Sabri'nin ayrılmasını SELÇUK ve diğerleri ile yaşadığı takımdaşlık sorunu olduğunu düşünüyorum yoksa rotasyonda olması gerekirdi. Taraftarla yaşadığı sorun da cabası. Konuşulan isimler çok iddialı ve ititraz edilmeyecek isimler. Peki başarı gelir mi? İşte o TUDOR'un melekelirne kalacak ama bahsi geçen isimler alınabilirse taş gibi takım olacağımız inancındayım. AH bir de BRUMA'yı tutabilseydik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruma mükemmel bir oyuncu ve potansiyeli çok yüksek ama bence kurulmaya çalışılan sistem için elzem değil. Forvet arkasındaki isimlerin ya ikinci forvet niteliğinde, doğru pozisyon alan ve düzgün gol vuruşu yapabilen; ya da oyun kurucu yönü baskın isimler olması lazım. Bu anlamda yanında hareketli, driplingli ve yaratıcı bir oyuncu olduğunda (Belhanda gibi) Sinan Gümüş Bruma'dan daha fazla katkı verebilir.
      Bruma'nın çok önemli bir özelliği, takımı defanstan hücuma, driplinglerle çok hızlı taşıyabilmesiydi, bizimle ismi geçen isimlerden İmbula ve Clichy gibi isimler transfer edilebilirse (Rodrigues'in kanatlarda kullanılması durumunda bunu o da yapabilir), onun eksikliğini aramayız diye düşünüyorum.
      Bir de Cristian Cuevas ismi geçiyor bazı yerlerde, o da çok değişik bir oyuncu, Bruma kadar çevik, yaratıcı ama orta saha ve oyun kurma özellikleri daha gelişmiş bir oyuncu; sanırım alınması çok zor ama olursa işte o mükemmel bir transfer olur. Tabii öyle bir durumda, canımız Wesley Sneijder'den ayrılmamız gerekir, o da bir gerçek..

      Sil
    2. Serdar Aziz için ben de aynısını düşünüyorum. Cristian Cuevas ise bence Galatasaray'ın ayarında değil.

      Sil
    3. Haklı olabilirsiniz, ben sadece bu haber çıktıktan sonra kısa videolarını izledim, gerçi copa americada oynadığı maçları bulup izlenebilir, ama videolarda gördüğüm, dripling yeteneğinin yanı sıra topu ayağından hızlı çıkarabilen, yaratıcı oyun zekasına sahip, güçlü karakteri olan bir oyuncu olduğu..
      Biraz ayıp olacak belki ama, çok beğenmeme rağmen sadece yüz ifadelerine bakarak Belhanda'nın kazanma hırsı konusunda şüphelerim olduğunu söyleyeceğim.. Sneijder'i bu kadar çok sevmemizin sebebi; ve belki çok yetenekli olmalarına ve taraftar desteğine rağmen Lincoln, Elano, Misimovic, Emre Çolak gibi oyuncuların Hagi sonrası beklentileri karşılayamamalarının (göreceli olarak) altında yatan faktör, bu kazanma hırsıdır.
      Eğer Wes giderse, Belhanda'da bu sebepten zorlanabilir ama Gomis, İmbula, Maicon gibi isimler bu açığı kapatabilir. Eğer Sneijder kalacaksa, zaten böyle bir oyuncuya ihtiyacımız yok, ama gidecekse yerine böyle agresif, savaşçı ruhlu bir oyuncu gelmesini isterim. Zira işler kötü gittiğinde camianın dağılmasını önlemek böyle oyuncularla mümkün olabilir ve son iki yıldaki başarısızlık, medya bakısı ve taraftarın Yönetime güvensizliği, bizi biraz daha kırılgan bir takım haline getirdi.

      Sil
  3. Yanına kesinlikle yabancı stoper şart Serdar Aziz çok büyütülüyor ne Serdar ne Semih hızlı atletik oyuncular değil. Para yoksa Titi alınsın Serdar ve Semihten iyi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz iyi bir stoperdir, hem havadan iyidir, hem kesici, hem daha güvenlidir. Sakatlık sorunu olmasa keşke. Hatta arttırayım, Euro 2016 elemelerinde Hakan Balta / Serdar Aziz tandemiydi bizi turnuvaya götüren.

      Sil
  4. Harika yorumlamışsınız, defanstaki problemimiz yapılan basit hatalardan ziyade psikolojik zira.. Tudor'un da sene içinde belirttiği gibi, defans oyuncusu korkutucu olmalıdır, bizim oyuncularımız biraz yumuşak bir algıya neden oluyor.. Maicon tam da bu sorunu çözecek isim, bu açıdan bakarak ben Maicon'u Acerbiye tercih ederim.. Hugo'da belki bu sebepten çok heyecanlandırmıştı taraftarı..
    Örneğin, yaptığı inanılmaz hatalara rağmen Tosiç Beşiktaşın vazgeçilmez oyuncusu olmayı başardı, benzer şekilde çok eleştirilmesine rağmen Bruno Alves Fenerbahçe defansında çok önemli bir caydırıcı faktördü. Yine Servet'i hatırlayabiliriz bu sınıfta.
    Bence Maiconun etrafında, Serdar, Semih, Hakan, Ahmet hatta belki koray rotasyonu yeterli olabilir, ama belki aynı zamanda sağ bek olarak ta oynayabilecek bir defans oyuncusunu kadroya katmak -Criches, Denayer gibi- mantıklı olabilir.
    Şu an için transfer gündemimizin çok önemli bir konusu da Sneijder'in kalıp kalmayacağı.. Ama sanki bu kez, iyi sonuçlanacak gibi duruyor işler, hayırlısı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Acerbi'yi kontrolü için bir adım öne koyarım. Daha bir lider stoper olduğundan. Ama savunmada agresif değiliz, korkutamıyoruz. Hiç sertlik yok, bunu sağlamak lazım. Bu noktada Maicon çok iyi tercih. Hatta Melo vari bir adım.

      Sil
  5. 2. stoper transferi için acele etmemize gerek yok önümüzdeki 2 ön eleme turu maçlarını yerli stoperler ve Maicon'la oynayabiliriz. Keza Linnes ve carole'ün de güncel performanslarını tekrar denemekte fayda var. Temmuz sonu ihtiyaç olursa 2.stoper alınabilir.

    Haziran sonuna kadar acil transfer gereken bölgelerden biri bence 6 ya da 8 numara transferidir. Umarım bu bölgeye sadece 1 oyuncu alınıp geçilmez. Elde sadece Selçuk ve Tolga varken... (De jong kesin gitmeli, Joseu'den iyisi bulunabilir.Selçuk ve Tolga'yı yedeğe çekebilecek kalitede 2 oyuncu bence en elzem en önemli transferler olacak.)

    YanıtlaSil
  6. Maicon olduktan sonra illaki yanına aynı güzellikte bir defans olacak diye düşünmüyorum ben sonuçta ujfalusi nin yanında semih gibi bir kazma vardı ama gol yemeyen takım olmuştuk serdarda ahmet te semih ten iyi sonuçta

    YanıtlaSil
  7. Yine güzel bir yazi olmus. Serdar Aziz icin yapilan yorumlara katiliyorum. Eğer sakatlik sorunu yasamazda Maicon ile beraber muthis bir ikili olur. Bir baska stopere ayrilacak butcede sag bek ve sol bek alinmali. O çok elestirdigimiz Semih Ujfa reis'in yanin da kaplan kesilmişti saglikli bir Serdar da Semih'i cebinden cikarir. Ayrica Serdar da lider bir stoper'dir. Yeter ki oynadikca kendine guveni gelsin kendini taraftara kabul ettirip bu takimin ve taraftarin bir parcasi olduguna inansin.

    YanıtlaSil
  8. Maiconun yanında sağlam bir serdar aziz olur ayrıca bu takımda birde koray var gecen sene iyi bir başlangıc yaptıktan sonra sakatlanan koray bu sene özellikle 2. Yarı faydalı olur diye düşünmekteyim yan top zaaflarımız için de ters kademeye girrbilen 2 tane de bek alınırsa daha iyi olur. İşin başka bir püf noktasıda orta sahada box to box oynayacsk rakbi yıpratan bir orta saha oyuncusu almalıyız ki rakip elini kolunu sallayarak bizim ceza sahası cevresine gelemesin... telekkür ederim ayrıca burumadan sonra kanat ihtiyaçımız için şu anda boşta olan choupo moting neden düşünülmüyor düşünülüyorsa bir an öncr bitirilmelidir

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir