2 Haziran 2017 Cuma

Mancini / Lucescu, yine ortak bir hikaye


Mancini'nin keskin düşüşte olduğu bir gerçek. Galatasaray dönemi adına yazamam bunu ama Inter günleri çok büyük bir hayal kırıklığıydı. Elinde iyi bir bütçe vardı, 1.5 sezon transfer deryasında yüzdü ama ortaya iyi bir takım çıkmadı. Mancini iyi bir taktik adamı ama ilk hatırlayacağım özelliği transfer olayı olur, çılgın harcamayı sever. Zenit bunu yapabilecek bir adres ve Mancini adına son şans olduğunu düşünüyorum. Piyasası iyice düştü.

Lucescu'nun yerine gelmiş olması akıllara bir hikayeyi getiriyor. Ünal Aysal'ın Lucescu sevdasını hatırlarsınız, kendisiyle anlaşmıştı ve bu işin olacağına öyle inanıyordu ki Mancini'nin ayrılığına zemin hazırladı. Mancini büyük karakter, kendisini bu yüzden iyi hatırlayacağız. Zorluk çıkarabilir ve kendini kovdurabilirdi, o istifa etmeyi ve 1 lira tazminat almamayı tercih etti. Sırf Galatasaray'ın önünü açmak anlamında, bu çok büyük bir harekettir.

Peki ne oldu, Lucescu'nun ters köşesiyle karşılaştık. Shakhtar'dan izin koparamadı ya da belki de intikam almak istedi, bilemiyorum. Hakkıdır da, Galatasaray'dan gönderildiği zamanı hatırlarsak. Sonra bir kaos içine girdik, 1 ay teknik direktör aradık ve Prandelli'yle anlaşmış olduk. Mancini'yle devam etsek daha iyi olabilirdi. Kimse bütçe yok demesin, o yaz gerçekleşen transfer hamlelerini ve ödenen paraları herkes gördü. Olcan Adın, Tarık Çamdal diye başlayayım isterseniz.

Şimdi de Lucescu yerine Mancini Zenit'de göreve gelmiş oluyor, ilginç hikaye. Lucescu'nun ne yapacağını merak ediyorum aslında, kafasında nasıl bir düşünce var. Zenit'i garanti bir adım gördü aslında, başaramadı. Shakhtar'da sağladığı o istikrarın ardından, bu yaşta bunu başarmak gerçekten zordu ama Zenit de ısrarcı olmadı. Mancini onlara uyabilecek bir teknik adam, başarılı olmasını ve yeniden ayağa kalkmasını çok isterim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir