23 Haziran 2017 Cuma

Mario Pasalic & Galatasaray, orta saha hamlelerini yavaştan konuşmak gerekiyor


Gündeme gelen futbolcularla alakalı sürekli yazdığım gibi, önce orta saha. Galatasaray orta saha için transfer yapmadığı sürece konuşacağımız Gomis, Belhanda veya Maicon gibi isimlerin anlamı yok. Bir yandan da genç adımlar atmalı tabii, yaş ortalaması yüksek ve konuştuğumuz futbolcuların yaş aralığı 30 dolaylarında. Bu noktada Mario Pasalic isminin Galatasaray'la anılması güzel.

Pasalic Chelsea'nin futbolcusu, 22 yaşında. Chelsea'nin klasik yatırımlarından, potansiyel ismi alıp, onu kiralayarak gözlemlemek. Hiç kullanmadıkları isimlerden dahi bu yolla önemli kazançler elde edebiliyorlar. Pasalic'i de yıllar içinde çeşitli takımlara kiraladılar, en son Milan forması giydi. 27 maça çıktı ve 5 golü var, fena olmayan bir sezon geçirdi. Milan değişiyor ama Pasalic'i transfer etmeyecek gibi görünüyorlar. Chelsea'yle de sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kaldı, bu da Pasalic ihtimalini olası kılıyor.

Daha kiralanmak istemiyordu, bunu biliyorum. Şu olabilir, uygun bir rakama transfer edilebilir, Chelsea'nin geri satın alma opsiyonuyla birlikte. Mantıklı da bir adımdır, en kötü ihtimalde dahi zarar etmezsiniz. Kucka / Pasalic gibi bir harekat olabilir mi mesela, bunu düşünüyorum. Imbula görünen o ki zor bir adım, bunu düşünerek beklemeye gerek yok. Ayrıca Galatasaray orta sahasının en az 3 isme ihtiyaç duyduğunu düşünenlerdenim, biri 10 numara özelliği de barındırmalı. O isim Pasalic olabilir.

Klasik bir 8 aslında, oyun görüşü yüksek olan, yaratıcı bir futbolcu. Bünyesinde her özellikten az çok bir şeyler barındırıyor aslında, pas, top kapma ya da şut gibi. Potansiyelini henüz gerçek anlamıyla yansıttığını da söyleyemeyiz. Milan onun adına zirve noktasıydı ama müthiş bir sezon geçirdi diyemeyiz, fena değildi yine de. Çok hızlı bir isim değil ama Tudor'un temposuna ayak uydurabilir, orta saha adına kıymetli bir alternatif olur.

Bu tarz hamlelere hayır denilemez, zarar etme şansınız yok çünkü. 3.5 - 4 milyon avro gibi bir bonservis bedeline de alabilirsiniz, Chelsea de mutlaka geri satın alma opsiyonunu ekler. Biraz da gençleşmek lazım, hareket kazanmak, tempoyu sağlamak. Pasalic'i 8 numara için düşünürüz, 10 için de alternatif olur. Orta saha için yapılacak hamleleri yavaştan konuşmak gerekiyor, Galatasaray'ın en sorunlu bölgesi..

6 yorum:

  1. Sorun burda maliyet yada geri dönüşen çok Pasalic'in yeterince etkili olup olamayacağında konusunda... 3 orta sahanın biri Sneijder yerine gelen Belhanda olacak gibi... İmbula olmuyorsa Kucka-Vinquerier alınmalı ama haziran fiyatları malum kötü pazarlık eden bir kulubuz bir de... 8 verip Belhanda'yı almak 23 yaşında olsa anlarım da neyse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 orta saha yeterli + Belhanda'yı da orada görüyorsak. Kucka zor, onun için de büyük maliyet var. Vainquer şu an en uygun isim, mutlaka gelmesi gereken.

      Sil
  2. Galatasaray sözlükte ilgilenmiyoruz yorumunu görünce üzüldüm, rotasyonumuz için çok iyi bir hamle olabilirdi, belki üst düzey değil ama dinamik, teknik, mücadeleci ve genç bir oyuncu, pasalic-tolga, pasalic-selcuk, pasalic-vainqueur, pasalic-belhanda, rotasyonun her kombinasyonu için iyi bir aday olurdu, kucka için de benzer şeyleri, belki daha da iyi olacağını söyleyebiliriz.. umarım böyle oyuncuları kadromuza katabiliriz, ama tek bir oyuncu alacaklarsa, ben oyumu Vainqueur için kullanırdım (tabii imbulayi alamayacagimizi düşünerek)..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum bu yoruma ama bizi tek bir isim kurtarmaz. Elimizde bir orta saha rotasyonu kalmadı çünkü..

      Sil
  3. Badou N'Diaye resmileşti mi?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir