19 Haziran 2017 Pazartesi

Marvelous Nakamba & Galatasaray, tempo ve atletizm Tudor'un aradığı kavramlar


Yerli basında okuyamıyoruz ama Hollanda basınında adı çok sık Galatasaray'la anılıyor. O pozisyon ile alakalı Imbula gibi iddialı isimler gündemde ama Nakamba da alternatiflerden biri olabilir. 23 yaşında, geleceğe dönük bir adım. Yaş ortalaması yükselen bir Galatasaray'dan bahsediyoruz ve konuşulan isimler de 30 yaş civarında gezen isimler. Bu tarz genç hamlelere pozitif bakıyorum, en kötü tabloda dahi zarar edilmediğinden.

Nakamba her sezon üzerine biraz daha koyan, yükselen bir adam. Çok tempolu, ciğersiz diye tabir edeceğimiz isimlerden. Tam bir savaşçı orta saha aslında, mücadele eder, tempo yapar, çok top kapar, basit oynar ama etki eder. İki yönlü bir orta saha değil, topla çıkışı, hücum tarafında yaratacağı etki gibi iyi özelliği yok ama tempo ve savunma konusunda etkili olacaktır. Gelişebilir tabii, genç bir isim, atletik bir orta saha. İki ayağını kullanabilmesi de diğer artı.

Imbula iddialı bir isim mesela, o olmasa bile böyle bir orta sahaya yine ihtiyaç olacak. Galatasaray'ın orta saha rotasyonu geniş değil, oysa Tudor tempo istiyor ve Avrupa Ligi ön elemelerini işin içine katarsak çok sayıda maç oynayacağız. Orta saha rotasyonu gelişmek zorunda ve Nakamba o rotasyona hem tempo katar, hem de Tolga Ciğerci gibi bir ismi yükseltebilir mesela. Makul rakamlar konuşuluyor onun için, düşünülebilir.

İşin özü, potansiyelli bir adam. Zarar etmezsiniz, kazanmanız durumunda da iyi bir alternatifiniz olmuş olur. Bu tarz genç isimler gerekli, yaşlanan bir Galatasaray var. Tempo ve atletizm Tudor'un üzerinde durduğu kavramlar, Nakamba da onun elinde gelişme gösterebilir. Dediğim gibi, her sezon biraz daha üzerine koyuyor. Düşünülmesi gerekir, bir anlamda zamanında yaptığınız Carole transferi gibi bir hareket..

11 yorum:

  1. Gerçekten beklenti içerisinde olmanıza şaşırıyorum. Bu yönetimi hala çözememişsiniz. Bunların bir şey başarabileceği, iyi bir takım kurabileceği falan yok. Her sene aynı şeyi yapıyorlar. Atıyorlar ortaya bi kaç isim, veriyorlar bi kaç muhabirin yemini, yaz boyu oyalıyorlar insanları. Bitti, bitiyor, bitecek, gelecek, oyuncuyla anlaşıldı, şöyle böyle, en sonunda da oyuncu gelmedi, olmadı, kulübü vermedi vs. Aylardır bi Belhanda, Gomis tutturulmuş gidiyor. Hani, nerede bu adamlar? Günde 8 kere Gomis geliyor, 10 kere Belhanda. Bu haberler hep bilinçli yapılıyor ama ortada icraat yok, sıfır. Kamp başladı bugün, 3 hafta sonra maçlar başlıyor, hani transferler? Endoğan Adili, Donk, Koray Günter falan oynar artık. Umut Gündoğan vardı unuttum, orta sahanın dinamosu. Açın gözünüzü artık, sizler sosyal medyada sözü geçen, belli kitlelere sahip insanlarsınız. Galatasaray günden güne eriyor ve seyrediyoruz sadece. Sizler bunlara kanmayın ki insanları da bilinçlendirin. Bu adamların derhal gitmesi şart. Yoksa başarı da gelişim de Galatasaray'a çok uzak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umut gönlümün ekmeği :) Ben de beklenti içinde olmazsam insanlar ne yapsın.

      Sil
  2. 2 milyonun altinda alacaksa gelmesin

    YanıtlaSil
  3. Benim asıl korkum orta sahaya (6 ve 8 numara yani) sadece 1 oyuncu alınması... İmbula gelse tek başına işi zor. 2011 de Melo Selçuk ikilisi değilde sadece biri gelse nasıl olurdu düşünün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de korkum o, orta saha en büyük sıkıntı ama hala o noktada hamle yapmıyoruz.

      Sil
  4. Diğer bir korkum ise Edin Visca'nın gelmesi.

    Hagi'yi seyredenler oyuna maça nasıl ağırlığını koyduğunu hatırlar Sneijder'ın Galatasaray'daki maçlarını izleyip nasıl bu kadar hayran kalınıyor bilmiyorum

    YanıtlaSil
  5. Yanlış hatırlamıyorsam milli takımdaki oyuncular önümüzdeki hafta katılacaklar. O zaman transfer için 5 gün kaldı demektir. Cenk Ergün olsun Dursun olsun gene işkembeden atıyor misali milleti yemliyor herhalde. Neymiş 2 ay önce transfer başlamışmış. Bizi kandırmayın. Kombine fiyatlarından bir çapanoğlu çıkacağı belliydi. Gene alırsınız 3. sınıf adamları iş biter. Gomis, Belhanda aynı İbrahimoviç transferine benzemeye başladı. İcraat yapın icraat. Sözünüze kimsenin itibarı yok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu arada NAKAMBA falan bırakın bu işleri. Tolga CİĞERCİ'nin bir gömlek altında bir futbolcu. Koşar koşar ve sadece koşar. Halı sahada çok iş yapar. Top ayağına yakışmaz, teknik meknik yoktur, uzaktan bir tane golü var yanlış hatırlamıyorsam. Hollanda Ligine göre istatistikleri belli. Birkaç sefer izlemiş biri olarka hiç gözüme çarpmadı. Defansın önünde sadece durup top kapıverecek oyuncu mu arıyoruz biz? İMBULA'dan nereye düştük. İşte bahsettiğim de tam olarak bu. NAKAMBA'yı dursun şoför alsın veya saat falan sattırsın. Sinirleniyorum artık.

      Sil
    2. Yazıyı okumamışsın ki, ezbere yorumluyorsun.

      Sil
  6. Brugge açıkladı bile, sözleşme 4 yıllık, hayırlı olsun :(

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir