20 Haziran 2017 Salı

Rakip Östersunds, hoş geldik Avrupa


Çılgınlar gibi ön eleme oynayacağımız Avrupa Ligi'nde ilk rakip İsveç'in Östersunds takımı oldu. Rakiple alakalı bilgim yok, klişe yorumlar yapabilirim. Ama şunu söyleyeyim, rakibin durumu şuydu buydu bir yana, Galatasaray bir zahmet bu takımı zorlanmadan elesin. 

58.575 katsayı puanı ile Avrupa Ligi 2. ön elemede oynayacak takımlar arasında rekor kırmışız. Östersunds cephesinden gelen yorumlarda da bu eşleşmenin rüya gibi olduğunu söylüyorlar, onlar işin daha çok Galatasaray'la oynama boyutunda. Hikayesi olan bir ekip ayrıca, amatör ligden zirveye diyebileceğimiz, çok kısa bir zaman zarfında. 


Yine de bir tehlike yazmak gerekirse, hazır takımlar, ligleri başladı ve Galatasaray ilk resmi maçına çıkmış olacak. Hızlı bir takım ayrıca, bu noktada sorun yaratabilirler ama bu takımı zorlanmadan geçmek gerekiyor. Hafife almak değil asla, olması gerekeni söylüyorum. Transferi dahi konuşmaya gerek duymadan üstelik. Orada da bir sıkıntı var gerçi, sezonu en erken açan takımız ama hala açıklanan bir transfer yok. 

Cenk Ergün'ü dinliyorum, bazı transferler bu maçta oynayacak düzeye gelecektir diyor. Biraz da bu yüzden sezonu mümkün olduğu en erken sürede açalım diyordum, transfer işi uzayacaktı çünkü. Oysa bizim acil hamlelere ihtiyacımız var ama bekliyoruz. Hayırlısı olsun diyelim, bu sezon ciddi hedeflerden biri Avrupa Ligi. Galatasaraylılar Avrupa'yı özledi, daha doğrusu Avrupa'da başarılı olmayı. Bu pası silelim..

1 yorum:

  1. ÖSTERSUNDS isminde gizlenmiş
    D-U-R-S-U-N ismi. Bu da mı gol değil bu da mı tesadüf? :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir