6 Haziran 2017 Salı

Tudor'un gözden çıkardığı isimler arasında Carole'nin de adı var deniliyor


Biten sezonu değerlendireceğim yazılar da olacak ama transfer gündemi o kadar yoğun ki sıralama yapamıyorum. O yazılar da gelecek tabii ama transfer gündemini konuşmaya devam, Galatasaray'a gelecek isimlerin yanında olası ayrılıkları da konuşmamız gerekiyor. Tudor'un gözden çıkardığı bazı futbolcular olduğu söyleniyor ki o listede Carole'nin de adı var.

Galatasaray'a transfer olduğu döneme dönelim, o kadar sevinmiştim ki bu hamleye. Scout adımları illa 18-19 yaşındaki futbolcular olacak diye bir kural yok, 24-25 yaşında olan bir ismi de alabilirsin, burada asıl olay maddi şartlar. Carole'nin bonservisi 1.5 milyon avro'ydu ve yıllık ücreti 700 bin avro. Galatasaray'ın mevcut maaş dengesi içinde değerlendirmek gerekirse, o kadar makul ki. 

Telles'in varlığında gelmesi önemliydi, orada harika bir rotasyon doğmuştu. Carole atletizmiyle başka pozisyonlara da evrilebilirdi aslında, stoper gibi mesela. Ama Galatasaray Telles'i transferin son günü gönderdi ve Carole'nin o noktada bir anlamı kalmadı. Telles'in potansiyelinin sınırı yok, Porto'da bugün izliyoruz zaten. Carole daha savunma yönüyle, atletizmiyle öne çıkıyordu, farklı bir profil. 

Hamza Hamzaoğlu döneminde yine de işi iyi götürdü Carole, sakatlanana kadar. Sakatlıktan dönüşte Mustafa Denizli'yi buldu ve toparlayamadı. Riekerink'le formayı yine buldu ama takıma uymuştu Carole, o sezon başlangıcından eser kalmadı. Mücadelesini kaybetti, savunması düştü ve Carole'den geriye bir şey kalmadı.

Bu sezon en çok eleştirdiğimiz futbolcuların başında Carole geldi. Tudor geldikten sonra umudum vardı, atletizmi noktasında. 3'lü savunma deniyorduk mesela, Carole sol stoper olabilirdi ve denendi de, yine beklentiyi karşılayamadı. Galatasaray sol bekten yana büyük sorunlar yaşadı, hücumu geçtim, savunmada dahi ayakta duramayan bir Carole vardı. Linnes formayı aldığında en azından hücum tarafında tekniğiyle etki etti ve sezonun sonunu o getirdi. Ayrıca daha iyi alternatif olabileceğini gösterdi, bu durumda talibi olduğu söylenen Carole'ye yol görünür.

Carole aldığı maaş itibariyle makul bir isim, alternatif olur, kulübede oturur diyerek bakabiliriz ama talibi varken ve o pozisyonda Linnes oynayabileceğini gösterdikten sonra gidişine evet derim. 3 milyon avro gibi bir bonservis beklentim olur, tabloya bakınca da başarılı bir iştir bu. Galatasaray'ın zaten bir sol bek beklentisi var, geriden oyun kurabilecek, tempolu bir isim gerekecek. Carole ise beklediğim değişimi yaşayamadı farklı pozisyonlarda..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir