2 Haziran 2017 Cuma

Vlad Chiriches & Galatasaray, stoper arayışında yeni bir gün


Devre arası transfer dönemi de konuşuyorduk Chiriches'i, stoper arayışımızın en konuşulan isimlerinden biriydi. Lider stoper arıyorduk ama işin sonu Ahmet Çalık'tı. Ahmet Çalık'ı eleştirmek anlamında yazmıyorum, Galatasaray'ın o an aradığı isim değildi. Chedjou'yu da ekleyelim aslında, işin sonu Ahmet Çalık değil de Chedjou'ydu demek lazım. Affedildi, takıma geri döndü. Oysa gönderilmek isteniyordu, sözleşmesinin fesih haberleri vardı, Sigthorsson ve Hamit Altıntop'la birlikte.

Vitor Hugo, Khacheridi gibi isimleri o gün de konuşuyorduk, bugün de konuştuk. Vitor Hugo 8 milyon avro karşılığında Fiorentina'ya gitti, önümüzdeki günlerde onu konuşacağız zaten. Khacheridi ise Dinamo Kiev'den ayrılacağını açıkladı, orada bir yaprak dökümü olacak. Chiriches de bugünün gündemlerinden biri, çıkan haberlere bakınca belki de en yakın olanı.

Her stoper konusu açıldığında ısrarla yazdığım şeyler var, yine yazmak durumundayım. Lider bir stoper arıyoruz, yanında oynayacak ismi yükseltecek. Böyle bir hamle için de yaşa bakmıyorum, garanti bir adım olmalı. Geriden oyunu iyi kuran, topla çıkabilecek, hava toplarında iyi olan ve mümkünse sol stoper oynayabilen bir isim arıyoruz. Kaç stoper alırız bilmiyorum ama Chiriches'in gelmesi durumunda bir stoper hamlesi daha beklerim.

Chiriches'in tecrübesi kıymetli, Tottenham ve Napoli günleri gibi. Yaşı 27, bence bu da iyi bir şey. Teknik bir stoper, top ayağına çok yakışıyor ve topla çıkabilecek bir isim. Chedjou'yu eleştiriyoruz ama onu farklı kılan özellikleri vardı, topla olan ilişkisi gibi. Chiriches de böyle bir profil, ayrıca daha odaklı ve havadan da kötü diyemeyeceğim bir isim. Sağ bek gibi de kullanabilirsiniz, sol stoperde de oynar. Liderlik konusunda ise nereden bakacağımıza bağlı. Milli Takım'da lider stoper ama Tottenham ve Napoli gibi takımlarda değil. Partnerine göre değişecek bir tablo.

Bu yüzden de Chiriches hamlesinin yanında Khacheridi'nin de gelmesini isterim, çok uyumlu bir ikili yakalayabilirdik. Khacheridi'nin lider özelliği daha yüksek, fizik avantajı itibariyle zaten havadan topları süpürebilecek bir isim ve fiziğine göre ağır diyemeyeceğimiz bir futbolcu. Doğru bir ikili olabilirlerdi, liderlik özelliğini Chiriches'den bekleyeceksek Chedjou vari bir senaryoyu yaşamak mümkün. 3-4 milyon avro arası bir rakama gerçekleşebilecek bir transfer, gelmesini de isterim. Katkılı olacağına inanıyorum ama tek stoper hamlesiyle bu işi bitirmemek gerekiyor. 

2 yorum:

  1. Burak bey biraz yaziyla alakasiz fakat Bayram Tutumlu'nun yayinladigi Cenk Ergun ile arasinda gecen konusmalar hakkinda ki gorusunuz nedir ? Sanirim Ahmet Bulut ile calismaya baslandigi icin ortada bir kuyruk acisi var. Benim takildigim nokta bu degilde eger Galatasaray'in transfer politikasi "Abi sana ne lazim, elimde cok guzel stoper var al bak screenshot gonderdim" gibiyse vay halimize. Siz burada uzun suredir bedelsiz ihtimaller uzerinden uzun uzadi kafa patlatiyorsunuz. Bu isi yoneten kisiler sadece menajer araciligi ile calisiyorsa yuzumuz gulecek gibi durmuyor derim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz geç yazıyorum kusura bakma :) Bayram Tutumlu'yu ciddiye almıyorum ben, dediğine de katılıyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir