7 Haziran 2017 Çarşamba

William Vainqueur & Galatasaray, savaş halinde yanınıza alacağınız ilk isim


Forvet ya da stoper özelinde kitlenen bir gündem vardı ama nihayet orta saha konuşur olduk. Oysa en büyük sorun orta saha ve o bölgeyi güçlendirmeden gerçekleşecek hamlelerin bir önemi yok. Galatasaray'ın omurgasını sağlamlaştırması gerekiyor, en büyük değişim de orta sahada yaşanmalı. Hangi kurguda oynayacağımızı bilmiyorum ama orta sahada en iyi alternatifimiz Tolga Ciğerci. O kadarını yazayım. Hakkı yeniyor, bence iyi isim ama yine de o pozisyon daha güçlenmeli.

Melo'dan bu yana sorun yaşıyoruz ve Nigel De Jong kaynaklı bir hayal kırıklığı var. Tecrübesine çok güveniyordum ama mücadelesini, gücünü, agresifliğini kaybetmiş bir Nigel De Jong izledik ki bu özellikleri olmadığında geride ondan bir şey kalmıyor. Galatasaray orta sahasında tempo büyük sorun ama yeterince agresif olmadığını ve mücadele etmediğini düşünüyorum. Sertliğimiz yok, kırılgan bir hat. O pozisyonu güçlendirecek, daha sert kılacak bir isim gerekiyor.

Vainqueur ismi konuşuluyor, Galatasaray'ın ilgisi olduğunu okuyoruz. İtalya kaynaklı bir orta saha harekatı var aslında, düşünülen bu gibi. Vainqueur ise geçtiğimiz sezonu Marsilya'da geçirmesine rağmen Roma'nın futbolcusu. Sözleşmesinin bitmesine 1 sezon kaldığı için gerçekleşebilecek bir transfer gibi görünüyor ama Marsilya'nın düşüncesi önemli. İyi bir sezon geçirdi Gomis gibi, Rudi Garcia'nın tuttuğu futbolculardan biri. Öncelik Marsilya'nın ama anlaşılamaması durumunda en büyük aday Galatasaray olabilir, Gomis transferinde olduğu gibi.

Beşiktaş'ta Atiba etkisini konuşuyoruz yıllardır, ilk geldiği dönemde ses getiren bir hareket olmadı ama mücadelesiyle yıllardır ayakta ve çok büyük futbolcu. Vainqueur'dan da beklediğim etki bu olur, takımın mücadele gücünü çok yükseltir ve tam bir görev adamı. Rudi Garcia onun için "savaşa gitmeniz halinde yanınıza alacağınız isimlerden biri" diyor, Galatasaray'ın da orta sahasında böyle bir isme büyük ihtiyacı var. Mücadele gücünü yükseltecek, orta sahayı daha güvenli ve sert bir yapıya kavuşturacak, belki hücumda çok ekstra işler yapmayacak ama savunma noktasında orta sahayı süpürecek. Bu transferin gerçekleşmesini çok isterim, yaşatacağı etki çok büyük olur.

Tam bir top kapma ustası, hatta bu noktada Avrupa'nın en iyilerinden biri. Güven veren bir isim, orta sahayı rahatlatmanın yanında sorun yaşadığımız takım savunması noktasında da iş görür. Galatasaray'ın savunma sıkıntısı stoper hamlesiyle çözülemez, orta sahadan beklere kadar uzanır o süreç. Dediğim gibi, omurga sağlamlaşmalı ve 6 numara önemli..

7 yorum:

  1. En son bu adamla savasa bile gidilir diyip gelen Lorik Cana vardi, sifir verip gitti. Savasa gidilecek adam ariyorsak Cigerci'de ayni gorevi goruyor zaten, cigersiz gibi 90 dk 13-14 km kosuyor biraksak cikip ustune maraton kosacak. Bu tur adamlar teknigi olmayinca cok sevimsiz oluyor, ayni Cigerci gibi. Hani su ilk isabetli sutunu ligin son haftasinda atan Cigerci. Ust kalite bir milli oyuncu almamiz lazim direkt 11 e yazip 2-3 sene acaba sunu mu alsaydik demeyecegimiz. Bunun son ornegi Melo'ydu. Bence yerine gelecek isim William Vainqueur degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hatalı algı. Yanlış yorum. Gayet tekniği vardır, aşağıda da yazdım. Atiba örneği verdim, tanımayanlar için ki bence bir tık daha önde. Oyunun kalitesini çok üst noktaya taşır. Ciğerci veya Jong'la kıyaslamam ben.

      Sil
    2. Başlığa çok takıldıniz, sorun o. Rudi Garcia'nin tanımı olduğu için yazmıştım.

      Sil
  2. Biz savaşçı aramıyoruz aslında. Ayakları iyi güçlü bir orta saha arıyoruz. Tekniği olmayan savaşçı arıyotsak 2. Ligden 5 futbolcu sayarım. İnan hepsi de Tolga ve De Kong'dan daha çok mücadele eder. Bir Ahmet Barusso daha istemez kimse. O halde Karabük'ten Poko alınır. William Vainqueur iyi oyuncu da bizi tercih edeceğini sanmıyorumorum. Ben çok sürpriz oyuncular bekliyorum açıkçası. Medyaya yansımamış oyuncular gelecek herhalde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başlıktan kaynaklı yanlış bir algı var. Sadece savaşçı olarak nitelendiremezsiniz. Melo seviyesinde değil ama Ciğerci veya Jong'a kıyasla gayet teknik ve topla dikine çıkabilecek bir isimdir. Beşiktaşlı Atiba örneğini okusaydiniz keşke.

      Sil
  3. Galatasaray için 3m bonservis 2-2.5 arası maaş deniliyordu Antalya 500-1 arası bonservisle transferi yapmak üzere.

    Bu arada Beşiktaş Lichtsteiner ile ilgileniyormuş iyi transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu gün almak istesek bize de bu fiyatta gelirdi. Bugün sekenleri topluyorsun, gözden çıkan isimlerin fiyatı düşüyor haliyle.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir