6 Temmuz 2017 Perşembe

Anlamadığım nokta, Vainqueur'la neden bir an önce başlanmıyor


Orta saha konusunu yazmaktan sıkılmayacağım. Konuşulmamasını anlamıyorum çünkü, şu an en büyük sorun o pozisyonda ama hamleler hücuma yönelik. Gelen isimler doğru, buna lafım yok, kim ne diyebilir ki bu isimlere. Yalnız bu isimlerin önemi orta sahaya yapılacak hamlelerin ardından belli olacak, diğer türlü 2009 - 2010 sezonuna bağlamış olacağız.

Orta sahaya en az 2 hamle yapmalıyız, hatta mümkünse 3. Sezonu erken açmamız bir yana, çok yüksek tempoyla oynamayı seven bir teknik direktörümüz var. Büyük bir maç trafiği var derken orta saha rotasyonunun önemi büyük. Orta sahayı tek isimle geçmek imkansız, baştan yazalım. Böyle bir hareket olması durumunda sezonu başlamadan çöpe attık zaten.

Bir 6, bir de 8 lazım. Oyunun iki yönünü oynayan, box to box diye tabir edilen isimlerin önemi büyük. Tempo sahibi, agresif, kesici futbolcular. Galatasaray orta sahasının tempo eksiği var, Tolga Ciğerci bu tempoyu kaldırabilecek tek isim ama onun da sezonda 20 maç çıkarabilmesi dahi soru işareti. Kaliteyi yükseltmek gerekiyor bu noktada. Ayrıca sayı anlamında da eksiğiz o pozisyonda, en son hazırlık maçında Ozan Kabak'ı orta sahada denedi Tudor. Durum bu.

Anlamadığım bir şey daha var. Vainqueur'la anlaştığımız ama öncelik olmadığı için beklettiğimiz söyleniyor. Hayallerde Imbula / Lemina 'nın olduğunu düşünüyorum, keşke gerçekleşse. Imbula'yı vermiyorlar, ufukta Nice'nin olması ve Galatasaray'ın sabıkası bu transfere engel. Bu durumda neden bekleniyor, Vainqueur'la bir an önce başlanmıyor. 

Gomis gibi o da, Marsilya taraftarının çok sevdiği, geçtiğimiz sezonu çok iyi geçiren bir isim. Atiba diyoruz, Beşiktaş'ta yıllarca neler yaptı ve şu an geldiği nokta. O tarzda bir adam, hatta defansif aksiyonu daha iyi bile diyebilirim. 6 numara için en ideal isimlerden biri, ayrıca bonservisinin de uygun olduğunu söyleyebilirim. Geçen sezon Avrupa'nın en çok top çalan orta sahasıydı, sert, agresif ve tempolu bir adam. Imbula uğruna beklemenin anlamı yok.

Lemina konusunda da uzun zamandır ses, seda yok. Uğraştığımız söyleniyordu, son durum nedir bilmiyorum. Pogba Jr'dır kendisi, oyunun iki yönünü oynar, iyi kesicidir ama teknik özelliği de iyidir. İdeal 8 o da bizim için, 6 da oynatırsınız ve yaratacağı fark büyük olur. Zor bir transfer olduğunu biliyorum ama ne durumda olduğunu öğrenmek isterim, hiç haber yok.

5 yorum:

  1. Burak ortasahada sayısal eksiklik var madem neden Birhan Vatansever ile kontrat yenilenmiyor neden Gökay Güney kampa götürülmüyor bu gençler Galatasarayın öz kaynağı bunların üstüne gidilerek en kötü ihtimalle iyi birer hamle oyuncusu olmaları sağlanır..

    YanıtlaSil
  2. benimde hayalim imbula ve lemina ama şöyle de bir gerçek var bu iki ismi alsak bile arkalarında rotasyon yaratmak gerkeiyor. bu nedenle vainqueur ile anlaşıldıysa başka hiç bi şeyi beklemelerine gerek yok zaten. bu nedenle esas mevzu bence ortada gerçekten bir anlaşmanın gerçekleşmemeiş olması gibi görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. 2 genç üst kalite atletik ve çalışkan 8 olduktan sonra 6 ya gerek kalmaz bence hatta en ideali uygun tipte 2 kaliteli 8 bulmak olacaktır İmbula sol Lemina sağol ayaklı havadan yerden iyiler birbirine alıştıktan sonra ne 6 ya ne 10 numaraya gerek kalmaz

    YanıtlaSil
  4. Ben anlamadığın noktayı aydınlatayım sana, neden almıyorlar bu oyuncuyu, çünkü alamıyorlar. Çünkü adam Galatasaray'a gelerek kariyerini bitirmek istemiyor. Çünkü yönetimin çapı ikna etmeye yetmiyor. Neymiş, yedekte bekliyormuş. Baya güldüm buna. Bu yönetim kim böyle bir adamı yedekte bekletmek kim. Adam ok dese koşa koşa giderler almaya, kandırıyorlar milleti...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir