13 Temmuz 2017 Perşembe

Başlıyoruz, Allah sonumuzu rast getirsin


Başlıyoruz, Galatasaray ilk resmi maçına çıkıyor. Sezonu mümkün olduğu kadar erken açmayı ve çılgınlar gibi ön eleme oynamayı diliyordum, oldu. Bu sayede takımın daha iyi hazırlanacağını ve bazı transferlerin erken gerçekleşeceğini düşünüyordum, öyle oldu. Yıllardır çalışmıyor bu takım, 2 senedir bunu konuşuyoruz. Tudor'dan yana en büyük beklenti buydu, sonuçlarını hep birlikte izleyeceğiz.

Bu ön eleme turu için en güçlü ekiplerden biri Östersunds, olası rakipler arasında. Liglerinde 14. haftaya girecekler, fizik anlamında hazır bir takım. Ne olursa olsun bir İsveç ekolü, rakibi hiç tanımasak bile izlenim sahibi olmak mümkün. Ne olursa olsun, Galatasaray'ın mevcut kadrosu bu turu rahatlıkla geçmelidir. Sezonu erken açtık, yeniden yapılanma evresindeyiz ve hazır değiliz. Yine de mazeret diyemem, arada güç farkı var.

Bu turlarda zorlanmak sürpriz değil, en azından deplasmanlarda. Zamanında Rijkaard döneminde Tobol karşısında da zorlanmıştı Galatasaray, sonrasında açıldı. Bu maçta müthiş futbol, farklı bir skor beklemiyorum, galibiyetle dönmek yeterli olacaktır. Bazı eksikler de var, Tudor'un hayal ettiği gibi bir düzen de izlemeyeceğiz belki ama açık favoriyiz, işi orada bitirmeliyiz.

Anlamadığım bir şey var, maç öncesinde Tudor'un açıklamaları neden eleştirildi ve kendisi korkak bulundu. Galatasaray'ın mevcut kadrosu bu turu geçmek için yeterli dedi Tudor, ben bu açıklamada korkaklık falan görmedim. Ön yargı bu, Tudor'u eleştirmek için pusuda bekleyen bir güruh var. Ne demesi gerekiyordu, onu anlamadım. Vuralım, parçalayalım, ezip geçelim diyen kaç teknik adam gördük ki Tudor'u korkak kabul ettik. 

Tudor, Galatasaray'ın büyüklüğünü anlamamış diyenler için yazayım. Galatasaray'da çalıştığının farkında olmasına bu sezon alınan ve istediği isimlere bakarak karar verebilirsiniz. Ya da gidenler diyelim, değişim diyorduk ya, revizyon. İşte değişim, gitmesi gerekir dediğimiz ama dokunulamayan çoğu isim gitti, gidiyor. Transfer noktasında ise 2 yıldır böyle bir vizyonu görebildik mi? Bu konuyu Eylül ayında tekrar konuşuruz.

Muslera
Linnes Çalık Maicon Carole
Ciğerci Selçuk
Yasin Sinan Garry
Gomis

Tudor'un böyle bir 11'le oynamasını bekliyorum. Ben olsam Sinan Gümüş'ün yerine Donk'u yazar ve 4-3-3 oynardım. Orta sahanın yaratıcılığı tartışılır ama iyi futbol beklemiyorum zaten, oyunu kontrol altında tutmak ve sonuca gitmek önemli. Bu 4-2-3-1'de ise Sinan Gümüş 2. forvet olarak düşünülüyor olabilir, defansin arkasına sarkacak isim gibi. Kağıt üzerinde en azından bu seviye adına yeterli bir 11, kazanmayı bekliyorum..

16 yorum:

  1. Kalite olarak gecen senenin cok gerisinde bir kadro. Su halimizle lige baslasak duman oluruz. Sino + Bruma eksikligini umarim yarin hissetmeyiz. Bence Östersunds gibi bir rakibe karsi bile yaraticilik sorunu cekecegiz... yukarida ki takimda hucum zekasi 0. Umarim yanilirim ve 5-6 atar doneriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben geçen sezonun gerisinde olduğumuzu düşünmüyorum. Kayıp Bruma ama Maicon, Gomis, Belhanda önemli detaylar.

      Sil
  2. sinan 8 numara gibi oynarsa daha verimli olacak izlenimi veriyor.belli bir çevikliği var, dar alanda cabuk hızlanabiliyor..kanatta degil orta sahada bunu yapabilen oyuncumuz yok o yuzden üstünde durulmalı bence..

    YanıtlaSil
  3. tudorun ahmet çalık ı ilk 11 de oynatacağını hiç sanmıyorum.büyük risk olur.

    sinan ise dediğin yerde oynayabilir . neden? hatırlarsan geçen sezon hazırlık maçlarında bruma sneijder ile dar alanda ceza alanı çevresinde gayet iyi duvar olmuştu.verkaçları sağlamıştı falan.yani sinan ceza alanı çevresinde de iş yapabilir.

    takım hazırlık maçında kötü sinyaller verdi.ama bence bizim avantajımız şu: isveç takımları genelde taktik disiplinle oynar.ama yetenekleri kısıtlı olduğu için bunun verimini skor olarak elde edemezler.çok iyi hücuma çıkarlar çok organize pozisyona girebilirler ama sonuç alamazlar genelde.yani seni darmadağın edecek misal servet çetin shevçenko durumları ortaya çıkmaz.

    ama balkan takımları bu bakımdan daha tehlikelidir.ucuz brezilyalılar vardır kadrolarında.sonra maçta seninde defansif zaaflarını kullanıp ismini şöhret yapar.isveç te böyle süpriz oyuncular olmaz.daha düzdür.isveç takımı taktiksel olarak çok üstün oynayıp maçı kaybedebilir.bide onlarda balkan kurnazlığı fırsatçılığı yoktur .

    trömse faciasını dün gibi hatırlıyorum.deplasmanda patetes tarlası zeminde oynanmıştı.bukez zemin gayet iyi.

    bu arada cigerci selçuk donk olursa bende korkak diyebilirim tudor için onu söylim.ki böyle bir üçlü ile çıkacağını hiç sanmıyorum.sinan ceza alanı cevresinden her an skoru değiştirecek sert sutlara sahip.böyle bir kozu sahaya sürmek lazım.açıcası gomis sinan pas alışverişi nasıl olur onuda merak ediyorum.

    son olarak kötü oynayıp kazanacağımız bir maç olması oldukça yüksek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de beklentim o, futbol noktasında iyi bir şeyler görmek gibi düşüncem yok. Kontrolü tutup kazanmak yeterli olacaktır.

      Sil
  4. gecenin köründe şu rakip için kafa yorup, yorum kasıyoruz.bunu uefa ön elemesi için yapacak duruma düşmek öfffff ... herkes dursun ama sen durma dursun lütfen..var olduklarını kura sonucu öğrendiğimiz rakip hakkında kanallarda internette bir tartışmadır gidiyor..protesto ediyorum abi açtım tarım türk te organik üzüm yetiştiriciliğini izliyorum..sizlere de 17 mayıs diyorum sadece..futbol tanrıları istedi ve oldu ki elendik...boşverin abi dursun düşünsün :))

    YanıtlaSil
  5. Acik søylemek gerekirse size bir konuda katilmiyorum Burak bey. Oda bu kadroda bir revizyon henuz olmadigi. Farkindaysaniz sadece Gomis Ve Maicon ilk 11'de yeni transfer. Onlar da iki kaliteli yabanci Chedjou ve Podolski yerine gelenler ( her ne kadar Chedjou son seneler performansi dusuk olsa da gecen sene en kaliteli adamimiz di stoperde). Bruma'siz, Podolski'siz ve Sneijder'siz su anki kadro malesef gecen senekinden daha kalitesiz duruyor her ne kadar Maicon, Belhanda ve Gomis gelmise bile. Evet sizin Sneijder haklinda gøruslerinizi biliyorum. Yønetim beceriksiz, herkez tarafindan kabul ediliyor. Ama ne derseniz deyin bence Sneijder bu kadroda olmayi Selcuk'tan fazla hak ediyor. Aldigi ucret hic de az degil ve bana gøre son iki sene Sneijder'den daha køtu performans sergiliyor. Evet zamaninda katkisi cok oldu, ama Ajax,Real,Inter ve Hollanda kaptani CV'li Wesley Sneijder kim Manisa,Trabzon ve GS cvli Selcuk kim. Bence Belhanda yerine Selcuk'un bølgesine transfer yapilacakti, veya gene Belhanda o bølge icin alinip bu kadroda Sneijder olacakti. O adam formsuz olsun, kilo almis olsun, ama onun atacagi bir pas veya bir sut mac degistirir. O adamda klas var. Akil var. Selcuk'ta artik yan ve geri pas disinda hicbirsey yok. Bu kadroya takviye daha gelecek deniliyor da. Ben Øzbekler gidene kadar Galatasaray sampiyonluk gøremeyeck diye inaniyorum. Nede Avrupa'da basari.
    Ironi olan baska bir durum'da, su anda Gomis'in aldigi maas ve imza ucreti Sneijder'in maliyetiyle denk. Bu cok sacma bir durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Revizyon var, bu revizyon transfer döneminin sonuna kadar da devam edecek. Hatta sezon içinde bile. Selçuk / Sneijder kıyası insanları mutsuz eder, onu söyleyebilirim ama.

      Sil
  6. Hikmet KESKİN13 Temmuz, 2017 09:09

    Sneijder'in durumu bu maçlar sonrasında belli olacak diye düşünüyorum. İyi sonuç alınırsa gönderilir, kötü sonuç durumunda göndermek yemeyeceği için kalır.

    Bende açıkçası en başından beri Tudor'a karşı olanlardanım. Hangi CV, hangi başarı, hangi yetenek onu Galatasaray'ın başına getirdi hala merak ediyorum. Geldiğinden beri takımda yıldız diyebileceğimiz kim varsa sorun yaşadı ve göndermek için uğraştı, uğraşıyor. Karabük kafasında takımı yönetmeye çalışıyor. Ben kendi adıma hiçbir zaman başarılı olamayacağını düşünüyorum ama umarım yanılırım. Bu düşünceler isteğim değil tahminlerim.

    Östersund maçında da zorlanacağımızı düşünüyorum. Orta saha diye birşey yok takımda. Kim pas dağıtacak, kim ileriye taşıyacak topu belli değil. Sadece kanatlardan oynayarak ne yapılabilir bilmiyorum. Hazırlık maçlarında gördük zaten durumu. 2 amatör takıma penaltılar dışında gol atılamadı. Yine benzer bir durum ile karşı karşıya kalacağız. Gol sıkıntısı çekeceğiz ama umarım en azından gol yemeyiz. En büyük güvencemde o yüzden Muslera. Umarım yanılırım.

    Sevgi ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sneijder'in şartlar ne olursa olsun gönderileceğini düşünüyorum ama yazdığının mantığı çok doğru.

      Sil
  7. Yine yazdığın güzel yazı için teşekkür ederim. Donk konusun da sana katılıyorum. Mücadele etmeyen koşmayan Sinan yerine Donk oynasın kalabalık orta saha ile çıkalım.

    Bizim belli bir yaşta taraftar grubumuz var ve bunlar umarsızca eleştirmeyi bir meziyet sanıyorlar.
    Daha dün`e kadar futbolcu`ya dayalı düzen bitsin diyenler, Sneijder için nerdeyse ağıtlar yakacaklar. Galatasaray da hiç bir futbolcu`nun bu kadar ilahlaştırıldığına daha önce şahit olmamıştım.

    Sneijder`in kalitesine yeteneğine kariyerine zaten kimse laf söylemiyor. Takım`ın başın da bir teknik adam var ve oynatmak istediği bir oyun var. Bu oyun için gerekirse Sneijder de gider gerekirse Selçuk ta gider.

    Yaptığı asistleri golleri video yapıp bak bunları yaptı diyen arkadaşlarımız var. Sneijder o kadar ücreti zaten onları yapsın diye alıyor. Yani onları yapmış olması o`nu farklı kılmaz. O 10 numarayı bunlar`ı yapmak için giyiyor.

    Bir oyuncu`nun takım`ın üzerin de tutulduğu böyle bir dönem daha olmuşmuydu kafa yormak istemiyorum açıkcası.

    Tudor`un Karabük`ten gelişine karşıydım. Fakat geldikten sonra gidene kadar destek olurum olacağım da.

    Tudor teknik adam olarak iyi bir kariyer`e sahip olmayabilir. Fakat oynatmak istediği oyun ile bir ümit vaadediyor. Saha da mıy mıy dolaşan rakip`i ısırmayan koşmayan mücadele etmeyen oyuncu istemiyor.

    Kesin olarak başarılı olacağını kimse idda edemez. Fakat en azından başarıya aç genel kariyer`i gayet iyi ve kendisine belli bir oyun mantalitesini benimsemiş bu teknik adam`a destek çıkmamız lazım.

    Bundan yıllar önce Prandelli`nin süper kupa maçın da Fb`ye karşı oynayan takım`ı beğenmemiş saha da adeta yürüyen dolaşan oyuncular dan dolayı kendisini eleştirmiştim. Bir sayfa da ise taraftarlarımız dan büyük tepki almıştım. Daha ilk maçı bu nasıl eleştiridir diye.

    Çünkü Prandelli kariyerli bir hoca İtalya milli takımın dan gelmişti. Kredisi var dı.

    Sonra ise hep birlikte hüsran yaşadık.Yabancı teknik adamlar işleri gereği bizim futbolcular dan profesyonel olarak görevlerini yapmalarını bekliyor.

    Fakat bizim oyuncularımız taraftarımız tarafın dan pışpışlanmaya alıştığı için pof pof ve pış pış olmadan oynamıyorlar. Ne gariptir ki gelen yabancı oyuncular dan bir çoğu da buna alışıyor.

    Yabancı teknik adamlar bu durum karşısın da şaşırıyor. Şimdi dar vakit var ve araştırma durumum yok ama bu konu için açıklama yaptığını duyduğum bir kaç teknik adam olması lazım.

    Beni Tudor konusun da umutlandıran konu ise belli bir mantalitesi hedefi ve oyuncuları sahaya çıkarıp kendi hallerine bırakmaması oluyor. Sürekli oyun içerisin de oyuncular ile iletişim halin de.

    Yıldız oyuncu ile arasının kötü olduğu yorumları ise saçmalık`dan başka bir şey değil.

    Oyuncu yu kazanmak o`nun yeteneklerini ortaya çıkarmak ile olur. Kendisini pış pış ile oynatmakla değil.

    Aldıkları ücreti hayalin de göremeyecek taraftarlarımız bu adamların bir de pof poflanıp pış pışlanmasını istiyor.

    Sıcak soğuk demeden maçlara gelen ekran başın da saatlerce vakit ayıran yeri geldiği zaman her yerde savunan bu taraftara karşı futbolcu işi`nin gereğini yapmalı.

    Bu kadar para kazanıp bir de pof pof ve pış pış bekleyen adamlar bir zahmet bıraksınlar bu işi.

    YanıtlaSil
  8. Ostersunds maçı sürpriz falan değil 2 hazırlık maçında 3 gol de penaltı golüydü. Yasinde top kontrolu oyun aklı zayıf. Takım olarak senkronize hareket etme yok. İçten gelen oynama isteği oynadığı oyundan keyif alma yok. Rijkaard dönemi Lyviv maçı ve daha bir sürü maç. İsteksiz fundamental yoksunu bir takım hatta kulüp Galatasaray. Faks çekemeyen yönetime fundamentali zayıf oyunculara popülist taraftara sahip Galatasaray

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir