1 Temmuz 2017 Cumartesi

Bedelsiz ihtimal #20; Bacary Sagna


Bedelsiz ihtimaline bir süredir ara vermiştim. Bu konuda piyasa dar çünkü, yazılacak çok fazla isim yok, hele ki bu günlere geldiğimizde. Hazır Sagna'nın adı Galatasaray'la anıldı, üzerinden kısaca geçelim istedim. 

Sağ bek arıyoruz ve daha çok Corchia / Tete gibi isimleri konuştuk. Corchia'yı isterim, Galatasaray'la adı anılan en iyi sağ bek ama 4-5 milyon avro gibi bir bonservisi olacaktır. Tete ise geleceğe dönük bir adım görünüyor ama Ajax tok satıcı, başka talipler de var. Öncelik Tete diyorlar ama zor, Corchia için ise ne kadar bonservis veririz bilmiyorum. Keşke alabilsek.

Sagna ismi yüzde 99 menajer önerisi. Büyük bir kariyer, çok kıymetli tecrübe. Sözleşmesinin bitmiş olması da bu transferi olası kılıyor. 34 yaşına girdi, günü kurtarmak anlamında düşünülebilir. Sağ bek alternatifleri var ama kimseyi alamamamız durumunda Sagna'yı cepte tutmak mantıksız değil. Bazı isimleri görüyoruz, 33 - 34 yaşında bile gittikleri yerlerde kısa vadeli, önemli katkılar verebiliyorlar. Sagna da verebilir.

Clichy de gündem mesela, konuşuluyordu. Hala takım bulamadı, onunla alakalı bekleniyor sanırım. Sagna için de aynı durum geçerli, henüz kimseyle anlaşamadı. Oysa Zabaleta hemen kapıldı, çok daha kıymetli bir isimdi çünkü ama Türkiye Ligi'nin konumu düşünülürse Clichy ve Sagna'nın etkisi elbette olacaktır. Sagna'yı asla ilk alternatif tutmam ama dediğim gibi, kimse olmuyorsa Sagna olabilir.

Kısa vadeli bir adım, günü kazanmak adına. İlk 11'in yaş ortalaması yüksek, bir yanda da bu var. Sagna'yı anlatmaya gerek yok ama bu yaşına rağmen temposu yüksek, defansif aksiyonu / atletizmi biraz daha ön plana çıkan, çok büyük tecrübesi olan bir sağ bek. Geriden oyunu kuracak isim diyemem ama temposu, tecrübesi ve savunma etkisi büyük artı sağlardı..

8 yorum:

  1. Ben senin kadar olumlu bakmıyorum Burak. Sebebi şöyle Gomis'te olduğu üzere belli yaşın üzerindeki oyuncular haddinden uzun sözleşme talep ediyor.Sagna'nın 1+1 ya da 2+1 i kabul edeceğini sanmam. 3 yıllık kontrat + imza parası talep edecektir. Sıkıntı şu Gomis gibi 3.yılında kayış atttığında 2 yıllık toplam maliyeti sana 10m euroyu bulacaktır. Ha para gani zaten o zaman Sagna'ya değil diğer adaylara gömsünler parayı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğini talep ederse almayacaksın. Yazdığım şartların dışına çıkarsa. 1 yıllık iş olur bu ancak.

      Sil
  2. Karabükten Iasmin Latovlevici ilaç olur. Ama adı bile geçmiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek için düşünülebilir, alternatifler arasına yazardım.

      Sil
    2. Yanlis bilmiyorsam latovlevici'nin yasi da 30+

      Sil
    3. Kısa vadeli düşünüyorum ben. Yoksa Clichy de 32. Ama Lato'nun maliyeti daha düşük.

      Sil
  3. Bedava ya da gelip oynamak istese benim takım da hiç bir zaman görmek istemediğim bir oyuncu. Yıllardır Arsenal de kalmasının tek sebebi Venger. Abartıldığı kadar hiç bir zaman oynamadı. Geçen sezon City nin alması ile tam bir komedi. City böyle bir adam ı niye alır Guardiola nasıl kabul eder aklım almıyor. Mümkünse uzak dursun. Buna verilecek zaman genç bir arkadaş a verilsin. Hatta Tarık oynasın o derece beğenmiyorum. Böyle bir hamle takımın parasını çöp e atmaktan başka birşey olmaz. İyi bir sezon başı geçirmiş Cavanda yı bile tercih ederim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir