7 Temmuz 2017 Cuma

Cenk Gönen'e geldiği söylenen Malaga teklifi büyük fırsat


Galatasaray'ın aşamadığı bir yedek kaleci problemi var, yıllardır konuşuyoruz. İddialı ve maliyetli isimler de geliyor, Sinan Bolat veya Cenk Gönen gibi ama olmuyor işte. Muslera'nın arkasını doldurmak çok zor ve bu konuda çok şanssızız. Yedek bir yabancı kaleci alamıyorsun işte, alınabilecek yerlilerin de isim anlamında alabileceğin isimleri yine getirdin, olmadı.

Yedek kaleci olayını abartıyorsun diyenler olabilir ama gerekiyor işte. Mancini dönemi Muslera sakatlığını hatırlayın, Eray İşcan ile çıktığımız maçları. Muslera'nin şükür ki istikrarlı büyük, geçen yıllarda sadece 1 kez uzun bir sakatlık dönemi geçirdi ama olmadığında yaşanan sorun büyük oluyor. Maalesef arkasını dolduramadık, dolduracak gibi de görünmüyoruz.

Kendi yedek kaleci profilimi yazayım, tecrübeli kalecileri seviyorum bu noktada. 32-33'lü yaşlarda, hatta daha yukarıda olabilir. Kaleye geçtiğinde sorun yaşamayacağınız, maç eksiği hissetmeyecek, oynadığı gibi katkı sağlayacak. Böyle bir yerli yok tabi, Galatasaray'ın da yedek kaleci olarak yerli almaktan başka çaresi yok. 3. kalecisi yabancı olabilir, Avrupa maçlarında yedek oturacak ve kupa maçlarında oynayacak. Bu da lüks sanki.

Cenk Gönen'e gelelim, transferine çok sevinmiştim. Milli kaleci çünkü, Beşiktaş'ta kazandığı tecrübe kıymetliydi. Yapamadı, geçen 2 sezona baktığımda hayal kırıklığı. 1 milyon avro'ya yakın para alıyor, maç başı ise cabası. Galatasaray'ın anlamsız yere yüksek ödediği maaşlardan biri daha. Diğeri de 3. kaleci görünen Eray İşcan zaten. İşte Galatasaray'ın yedek kaleci profili. Sorunu çözemediği, ihtiyacı karşılayamadığı gibi anlamsız harcadığı.

Bu noktada Cenk Gönen'e gelen Malaga teklifi büyük fırsat. Bonservisten geçtim, şu yıllık ücretten kurtulmak değerli. Malaga iki kalecisini de gönderdi, biri Kameni zaten. 2 kaleci alacaklar, birinin Cenk Gönen olacağı söyleniyor. Galatasaray adına piyangodur bu transfer, umarım gerçekleşir. Ama adı geçen isme baktığımızda hep de akıllandığımızı söyleyemem.

Adanaspor'lu Hayrullah Akyüz gündeme gelmiş. Bonservisi çok olmaz, alacağı ücret ise Cenk Gönen'den çok daha az olacak ama bir fark yaratacağını sanmıyorum. Fatih Terim'in geniş kadrosunda yer buldu ama geçtiğimiz sezon Adanaspor'la sadece 8 maç oynayabilmiş bir kaleci. Geriye dönüp baktığımda ise üstün yetenekler göremiyorum. Yaş 23, yedek kalarak körelme ihtimali yüksek bir isim. Bu durumda altyapıdan gelen isimlerle devam edelim, ne gereği var..

5 yorum:

  1. benim için ideal yedek kaleci 35 yaş üstüdür hafız.tabi bu yaşına kadar baya bi maç yapmış olmasıda gerekiyor.niye 30 yaş üstü değil dersen çünkü as kaleciler genelde 35 yaşına kadar sorunsuz devam ediyorlar çok rahat diğer mevkilere göre.haliyle 30-32 yaşındaki kaleciye gel yedek bekle demek hem haksızlık olur hemde mantıksızlık.onunçün 35 yaş üstü olmalı.misal ahmet şahin var.gayet iyi kalecidir.39 yaşında.2 yıl seni rahat idare eder.misal.

    cabellaro 36 yaşında city den çelsiye transfer oldu.kaleci için 40-41 e kadar yol vardır.fiziğine dikkat ederse.çok fazla mesafe kat etmiyorlar zaten.buffon 39 yaşında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de öyle aslında ama dediğin gibi bir yerliyi bulamazsın. Ahmet Şahin seni idare edemez, onun ayarı düştü :) Yabancı bulurum böyle isimler ama yerli örneği yok maalesef.

      Sil
    2. 14 yabancı hakkın var beklerin yedekleriyle birlikte yabancı kaleciyi de yedeğiyle yabancı yapalım etti 6. 1stoper 1santrfor 2orta saha göbek 3 açık 1 forvet arkası... Elinde yerli kaç oyuncu var rotasyonda kullanabiceğin serdar ahmet semih tolga selçuk eray(3.kaleci) eren sinan yasin. Yalnız almanya doğumlular türkiyede yetişmediği için 8 oyuncu şartını doldurmuyor almancıları çık elde 5 oyuncu var 17 lik 3 oyuncu eklenmek durumunda 25 kişilik kadroya. Yani 2.kaleciyi de yabancı yapmak kadro şekillendiren sonra olmalı bence. G.birliği kalecisi hopf olurdu tercihim ya da herhangi bir millî kaleci ucuz yollu

      Sil
    3. 3. kaleci oluyor yabancı aldığın an, kulübede oturtamıyorsun.

      Sil
    4. Bilgi için teşekkürler

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir