17 Temmuz 2017 Pazartesi

Eboue kıyası ister istemez olacak, Mariano biraz daha istikrarla yükselen bir isim


Mariano'nun imza töreninde takıldığım bir konu var. Dursun Özbek'e güzel bir soru geldi, acaba Cengiz Ünder gibi transferler ne zaman yapacaksınız diye. Bizden örnek vereyim, Bruma ya da Telles gibi genç adımları düşünün. Şu ana kadar yaptığımız transferlerin yaş ortalaması 30 diyebiliriz, oysa gençleşmek isterken. Hamlelere lafım yok, bence gerekli ve iyi adımlar ama ben de bazı potansiyelli isimlerin takıma katılmasını istiyorum. U17'liler diyeceğiz gerçi, keşke şans bulsalar.  

Dursun Özbek'in cevabı ise altyapıdaki sahaların yetersizliği oldu. Florya'dan girdi, zeminden çıktı, altyapı konusunda yapmak istedikleri yapılanmaları anlattı. Aslında doğru ve gerekli şeyler, umarım gerçekleşir, gerçekleşmesi de gerekiyor. Yalnız soru o değil, cevap konuyla o kadar alakasız ki. Cengiz Ünder'i Başakşehir altyapısı mı sandı acaba, bilemedim. Fenerbahçe dün Elif Elmas'ı Türkiye'ye getirdi mesela, Galatasaray'ın da böyle hamleler yapması bir zorunluluk.

Mariano'ya gelirsek, açıklanan fiyat üzerinden gidelim. Konuşulması gereken her şeyi konuştuk çünkü, uzun uzun yazdık, siz de yorumladınız. 4 milyon avro'luk bonservis var, 500 bin avro ise başarı bonusuna bağlanmış. Mariano ise yıllık 2.3 milyon avro alacak, 3 yıllık sözleşme. Ederi bu yani, fiyat için yüksek demiyorum. Çok iyi bir transferdir ama transfer başarısı değildir, bunu da yazmak gerekir.

Eboue kıyası ister istemez olacak, son yıllarda gördüğümüz tek iyi sağ bek olmasından ötürü. İlk yılı müthişti, ikinci yılında sallanmalar başladı, üçüncü yılında ise yıkılmıştı. Maç içinde gelgitleri olurdu Eboue'nin, istikrarını kaybettiği. Mariano biraz daha istikrarla yükselen bir isim, hücum tarafıyla çok fark yaratacağı gibi, geçtiğimiz sezon Sevilla'nın en çok top kazanan ismiydi mesela. Dengeli bir bek, farkı büyük olacağı gibi muhtemelen sezon sonunda ülkenin en iyi sağ bekiydi diyeceğiz onun için.

Imbula ve Feghouli gibi isimleri de konuşuyoruz, o konuda iddialı görünüyoruz. Bu tarz hamlelerin kaderini orta saha rotasyonu belirleyeceği için Imbula kıymetli hamle. Feghouli'nin gelmesi ise çok başka bir sağ kanadı beraberinde getirecek. Mariano / Feghouli sağ kanadının ayarı çok büyüktür, son yıllarda görmediğimiz cinsten..

13 yorum:

  1. Takımda iskelet kadro kalmadığı için 2011 gibi yeniden sıfırdan takım kuruyoruz yine de genç oyuncu alınabilir ama onu yapabilecek beceri ve organizasyon henüz yok gibi. 2012 de Bruma'ya 13 verip almak transfer başarısı falan değildir hatta zamanına göre alınmış büyük bir riskti. Şimdi nispeten zarar etmeden sattık diye sanki süreci doğru yönetmişiz gibi pay çıkarmak kendimizi kandırmak olur. Bruma'yı pahalı aldık ilk 2 sezon takıma monte edip geliştirdiğimiz istikrarlı performans aldığımız bir oyuncu muydu? Madem öyle R.Sociedad'a niye 8.5 opsiyonla kiraladık. (opsiyon bedeli tavan fiyatı gösterir yani tutarsa oyuncunun edebileceği max.değeri) Sociedad opsiyonu kullansaydı ne olacaktı o gün sevinecektik bile.
    Süreçleri bilinçli yönetmiş gibi başarıdan (zarar etmeden satış) pay çıkarmak yerine biraz da talihli olduğumuzu not edelim Riekerink satışına onay verse geçen sene 7-8 civarına Psvdeydi İlkan Karaman olayı vb. onlarca basit hata Grosskreutz faks olayı felipe 3.5m$ bonservisin 6 ayda eline verilip gönderilmesi 10bin euroyu geç ödeyip Ribery'den bile zarar etmeyi başarmak sın olarak Olcan olayı Galatasaray son elit profesyonel bir kulüp tabi tabi...

    İş bilen ve iyi niyetli yönetim gelmeden Galatasaray Rivayı satma da yetmez iddia ediyorum 3 yol sonra Galatasaray mali anlamda yine iflası görecektir yazık çok yazık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alınabilirdi ama belli ki başarı yolunda daha garanti adam kovalanıyor. Başarısızlık durumunda bu elbette kumar..

      Sil
  2. https://2.bp.blogspot.com/-Qc7lL19EXIg/WGGDFdYjeuI/AAAAAAAAafw/pqYSIyJyzN0TSKbDh2BdQH2jbO6KxLr9QCLcB/s1600/monaco.JPG

    hocam maaşlar anormal yüksek ve bu külübün iyi yönetilmediğini gösteriyor.monaco son 2 yıldır proje takımı oldu.link verdim.ilk 10 aylık brüt maaşlar.net i bunun yarısı yapar.mendy 1,5 milyon sidibe 900 bin fabinho 600 bin bernardo silva 600 bin avroya oynuyor hocam.ve bunlardan bonservis kazanacak.daha yeni 40 milyon avroya sattıkları bakayoko ilk 10 da bile yok.

    maaşlar neredeyse çin katar seviyesinde hafız.vergileri ekle bunlara ne yapıyor.falcao 3 milyon avro net alıyor.cavani 4 milyon avro net.bunlar süper yıldızlar dediğimiz isimler.

    maaşlara bakıp kulüplerin nasıl hortumlandığını görebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Ya söyle bi durum var her gelene 2-3milyon verirsek ortalama maaş bütçesi 80-90 olacak gibi bu takım bunun altından nasıl kalkacak transfer yapılırken güzel geliyo lakin başarı olmazsa kulup batağa gider bir Riva daha yok elimiz de ayrıca bu oyuncular avrupada bu ücretleri mümkün değil alamazlar
    Bu kulüp futbolcu için son durak olmamalı, sanki yüksek maaş alınan emeklilik yeri gibi suan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana katılıyorum adsız kardeşim.kulübün geliri var diye para bu şekilde harcanmamalı idi.meleke nin deyimiyle son 2 senedir çöp oyunculara 60 milyon avro maaş ödeniyor.oysa nice te harika iki orta sahanın maaşı seri nin 400 bin avro cypryen in ise 100 bin avro.bunlar gerçek rakamlar hocam.ama bu oyuncular burda kalmayacaklar tabi.başarı geldikçe yani takım başarılı oldukça maaşları artacak.herkese 3 milyon avro verseler 20 oyuncu olsa 60 milyon avro yapar.avrupada vergileri eklesen 120 milyon avro.bu neredeyse münih real madrid barca seviyelerine yakın yada bir tık altı.roma nın napoli nin dortmundun maaşları galatasaray kadar değil aga.zaten genç oyuncu alıyorlar.haliyle çok düşük maaşlara oynatıyorlar başlangıçta.

      selçuk inan 2011 de 2 milyon avro net maç maşılarla 2,5 milyon avroya imza attı.ne kariyeri vardı?manisa da başarı yoktu.avrupa kupalarında başarısı yoktu.sadece trabzonsporla 1 sezon zirve yarışında bulundu.dünyada böyle saçma bir maaş verme olayı olmaz.normal olan misal selçuk a 700 bin avro verirsin.galatasaraydaki başarılarına göre (ki başarılı oldu ligde) maaşı kademeli olarak 1,5 milyon a çıkar.ama sen direk 2 verirsen olur sana maaşı şimdilerde 3,5 milyon avro.bugün 3,5 milyon avro maaş demek cl de en az bir yarı final görüp o takımında başrol oyuncusu olmak demektir hafız.

      oyuncu maaşlarının reel seviyelere çekilmedikçe galatasarayda huzurun olacağını sanmıyorum.tahmin ediyorum ki oyuncunun eline geçen para ile kap açıklanan para arasında bir fark var.oyuncuda bunu biliyor yöneticilerde.orda kötü işlerin döndüğünü ilk farkeden oyuncu olur.misal cigerci.hertada 400 bin alıyormuş.çok bile.burda 800 bin veriyoruz deseler hayır mı diyecek.demeyecek.800 e anlaşıp kapa 2 milyon avro yazdırıyorlar.herkes halinden memnun ve kulüp hariç herkes karlı olduğundan (yönetici manager futbolcu) böyle bir düzen dönüyor bi şekilde ama oyuncuda bu kötü pis ortamdan maddi olarak karlı çıksada manevi olarak etkileniyor tabi.çamdala verilen bonservis ve maaaş.pis kokular abi bunlar.transfer hatası falan değil.ortada bir para dönecek ve bu parayı döndüren yani veren hiç indiragandi yapmayacak.olacak şey mi bu?maaşların yükselmesinin nedenlerinden biri ve bence en önemlisi bu.oyuncuya maaş managere maaş ve yöneticiye maaş.bu üçü 2 milyon avro oluyor.yoksa cigerci nin vasat herta kariyerine kim verir bu parayı.yada çamdala.

      Sil
    2. Yok, maaş o seviyeye gelmez. Giden isimleri düşünüyorum ya da olası isimleri, bence yine geçen sezonun seviyesinde kalacağız. Tabi yine yüksek bu rakamlar.

      Sil
    3. Mesela nasri konuşuluyor 4.5 maaş konuşuluyor... e demezler mi adama sneijder i niye gönderdin de müzmin sakat adama aynı parayi veriyorsun

      Sil
    4. Bu yoruma katılırım..

      Sil
  4. https://2.bp.blogspot.com/-Qc7lL19EXIg/WGGDFdYjeuI/AAAAAAAAafw/pqYSIyJyzN0TSKbDh2BdQH2jbO6KxLr9QCLcB/s1600/monaco.JPG

    monaco maaş listesinde şu dikkat çekiyor.avrupada genelde maaş mantığını gösterir bu.o da şu. listede nabil dirar 1 milyon avro net maaşla 4. sırada. ilk 11 oyuncusu olmadığı halde bu neden böyle.şundan.nabil dirar ın senelik 1 milyon avro net i onun üst sınırını gösterir.yani kariyerinin geldiği yer burası.bundan ötesi yok.monaco ya lig 2 de iken gelmiş.devre arası.sonraki sezon lig 2 de şampiyonluk görmüş ve alternatif oyuncu olarak belirli süreler almış.tabi ondan önce de bir belçika kariyeri var.

    diğer genç ve yetenekli oyuncular kariyer başlarında olduklarından düşük maaşlı sözleşmelere imza atıyorlar bonservisleri yüksek olsada.yani sen harika yeteneksin pro kariyerinin 2. sezonunda oyuncuyu avro milyoneri yapmıyorlar hemen.

    bu sezonki şampiyonluktan sonra muhtemelen satışı olmayan oyuncuların maaşlarında bir miktar yükselme olur.çünkü başarıya ve oynamaya göre maaşlar artıyor.nabil dirarın geldiği yer 1 milyon.ama başka genç yeteneklerin geleceği yer farklı olur ve toplamda gene yetenekli oyuncu daha fazla kazanmış olur kariyer toplamında.

    buna en güzel örnek pogba dır. aceto blog genelde her sezon italya seri a maaşlarını yayınlar.güvenilir kaynaklardan.
    pogba ilk geldiği sezon 1 milyon avro alıyor kemiksiz.
    http://4.bp.blogspot.com/-bp8qzYpeS5g/Ui7bUelQGSI/AAAAAAAAFfE/_UL6adyYqwg/s1600/italya.JPG

    sonraki sezon yani 2014-2015 te 1,5 milyona çıkarıyorlar.oynamasına bağlı olarak.
    http://1.bp.blogspot.com/-ZbuYUaC2RCI/VA2zol8WCaI/AAAAAAAAZPY/fIV_utndesE/s1600/45.jpg

    takımın yıldızı olduğu zirve yaptığı takımında başarılı olduğu sezonda maaşı 4,5 milyon avro ya çıkıyor. o sezonun sonunda da büyük bonservise satıyorlar.

    http://2.bp.blogspot.com/-DF6q_VUBEtQ/VfrNn9vNZ3I/AAAAAAAAZ00/OZX07dYT-FY/s1600/433.jpg

    maaş seviyesini belirleyen etkenler var tabi.yerel ligde takımın başarılı olması şampiyon ikinci yada üçüncü bir seviye .
    sonra uefa avrupa liginde takımın ve oyuncunun başarılı olması bir seviye maaş yükselmesi bakımında.

    son olarak cl de takımın ve oyuncunun üst turlara çıkması ve o takımdaki rolü bir seviye.

    biz ise verdiğimiz maaşlarla adeta oyuncular cl de final oynamış gibi bir maaşla ödüllendiriyoruz.mariano bunlara dahil.yerel ligde 4.lük.cl de son 16 .avrupa ligi şampiyonluğu.böyle bir kariyerin avrupadaki piyasası en fazla 1 milyon avrodur.kemiksiz.

    monacodaki genç yetenekler transfer oldular.ve ingilterede yüksek maaşlar alacaklar.fransa lig 1 şampiyonluğu ve cl yarı final eklediler kariyerlere ve takımın etkin başrol oyuncuları idi.

    maicon hangi cv ile 2,5 milyon avro kemiksiz verildi anlamadım.5 büyük lig kariyeri yok daha.cl de oynamış ama geldiği yer belli.6-1 lik meşhur bayern münih hezimetinde ilk 11 de idi.kaleci fabiano ile birlikte :) beşiktaş pepe nin kariyerine ve kalitesine verdi.kaldırdığı 3 cl kupası.artı bonservis yok.maiconun bonservis + maaş pepeden fazla.çoh enteresan

    özetle an itibariyle rivadan gelen rahatlatıcı parayı managerler yöneticiler indiragandi yapıyorlar.oysa çok rahat genç oyuncular alınabilirdi.düşük maaşlara.

    YanıtlaSil
  5. takımın çöp olduğunu ve kör topal gittiğini görebilmek için son şampiyon olunduğu seneye bakmak lazım.aslında o bir başarısız sezondu.cl de 1 puan alıp 4 maçta 4 er gol yiyen bir takım idi.ligde de 2-3 kez 4 er gollü yenilgiler gördü.öster maçından farklı değildi aslında 3 sezon önceki durumumuz.ama muslera faktörü ligdeki rakiplerin birazda beceriksiz olması nedeniyle (çok pozisyon veriyordu gene takım)yalancı bir son 9 hafta yaşadı takım.o sezon.hamza 3 kupa ile pozlar verirken bugünlere gelineceği düşünülmedi.sezonda 6-7 kez 4 er gol yiyen takımın üzerini örttüler.3 kupalı sezon 2011 de kurulan kadronun zirvesi değildi futbol olarak.en kötüsüydü.

    akıllı bir yönetim cl deki hezimetin ardından ve ligin bitiminde kadroya hizmetleri için teşekkür edip yeni bir kadro planlaması yapardı.real madrid capello yu 2007 de şampiyon yapmasına rağmen teşekkür edip kovdu.çünkü beklenen oyun oynamıyordu.

    ama bazı teknik adamları kağıt üzerinde başarısız olmalarına rağmen göreve getiriyorlar neden?oynattığı oyuna bağlı bir ışık görüyorlar.orada yetersiz imkanlarla skor elde edemedi ama burada daha fazla imkanla bu oyunu geliştirir diyorlar.misal okan buruk un bazı başarısız denelemeri oldu.izlemedim ama herhalde oynatmak istediği futbol ışık veriyordu.

    bu indiragandi olayları kulüplerde olmadığı zaman çok rahat şekilde başarıya doğru yol alınması işten bile olmaz.

    oyunculara bu maaşların verilmemesi gerekiyor kesinlikle.oyuncunun maddi olarak hedefi bitiyor zaten bu paralarla.bide üzerine oyuncunun yöneticilerin indirangi yapmasını gördüğünde manevi olarakta bitiyor.çünkü oyuncu kendisine 400 bin verildiği biliyor ama kap a açıklanan rakamıda(misal 2 milyon avro) okuyor görüyor herhalde bi şekilde.haliyle manevi çöküş.

    ben başkan olsam direk monaco projesini uygulardım hafız.hem proje takımı hemde başarı hedefliyor ve önünde de monaco nun verdiği maaşlar var.al sana örnek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var ama Monaco'nun uyguladığı yapılanmayı burada nasıl yapacaksın. Burası Türkiye, bazen şartları ve beklentileri düşünmek lazım.

      Sil
    2. Tespitlerinize aynen katılıyorum M.K.İnan

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir