18 Temmuz 2017 Salı

Fernando Reges & Galatasaray, Imbula / Fernando orta sahasıyla mümkün


Orta saha konusu nihayetleniyor gibi, Imbula ve Fernando isimlerine odaklandık. Imbula ismini uzun zamandır konuşuyoruz ama Fernando ismi yeni gündem oldu. Geçen sürece baktığımda ise orta saha için konuştuğumuz isimlerin geneli iddialı. Öncelikli halledilmesi gereken pozisyondu, bu noktada geç kalındığını düşünüyorum. 

Galatasaray'ın bu sezon kaderini orta saha rotasyonu belirleyecek. Gomis, Maicon, Belhanda ya da Mariano gibi transferlerin ne yapacağını bu rotasyon gösterecek. Östersunds karşısında gördük, yetmiyor işte, zorlanıyoruz. Tempo yok, sertlik gösteremiyoruz. Bu noktada Imbula ve Fernando gibi isimler doğru hamle, Galatasaray orta sahasına sınıf atlatabilecek futbolcular.

Imbula'nın 6 da 8 de oynayabileceğini söylemiştim. Fernando ismi geçtiğine göre Imbula'yı 8 gibi düşüneceğiz. Teknik özelliği, dripling / topla dikine çıkabilme ve tempo, Imbula bunu çözer. Fernando ise sertlik, atletizm noktasında etki edecek. Orta sahayı süpürecek futbolcu, o da tempolu, savunma aksiyonunu ileri taşıyacak isim.

Fernando / Melo kıyası hata, defansif noktada Melo etkisini gösterir ama Melo'nun işin hücum noktasında da artıları vardı. Farklı profilde isimler, karıştırmamak lazım. Diğer bir soru da Fernando mu Vainqueur mu üzerine oluyor. İkisi birbirine yakın tipte adamlar, Vainqueur geçen sezonun top kazanma noktasında rekortmen orta sahasıydı ama Fernando'nun olduğu seviye daha yukarıda. Bence daha önde bir isim, her ikisine de tamamım ama tercihim Fernando olur.

Tekniği çok üst düzey değil, işin hücum noktasında farklı beklentilere girilmemeli. Basit oynar, olması gereken de o. Fernando / Imbula göbeği teknik noktada yetersiz değil, hücum adına düşünülen hattan sonra. Orta sahanın ihtiyacı tempo ve agresiflik. Imbula zaten dripling özelliği olan isim, topu hücuma taşır. Önde ise yetenekli oyuncuların olacak, bu iki hamle orta saha konusunu çözecektir diye düşünüyorum.

Önemli bir tecrübe ayrıca. Porto günleri gayet üst düzeydi ve o sayede Manchester City'e transfer oldu. 3 sezondur da bu takımın formasını giyiyor, geçen sezon 27 maçta forma giymeyi başardı. Gün itibariyle Manchester City gözden çıkardı ama seviye noktasında bakarsak Galatasaray'da fark yaratabilecek isimlerden olduğunu söyleyebilirim. 29 yaşında, en az 3 sezonu var. 

11 yorum:

  1. Fernando Reges sanırım bonservisiyle gelir (keşke 2 yıllık kiralansa) 5-6m euro bonservis başarıdır. İmbula kiralık olur herhalde. Perşembeye kadar 1 oyuncu eklenebiliyor diye biliyorum listeye.

    Kanat için Feghouli şımarıkça isteklerini artırırken niçin her iki kanatta da oynayan kanat forvet özelliği de olan ülkeyi tanıyan J.Lens düşünülmez... hayır beşiktaş ve f.bahçenin bonservis ödeyememe durumu var ve bizden bundan hiiiç faydalanamıyoruz. Bu arada Mangala gibi TSL'ye uygun tipteki (solak sert atletik) bir stoperi Beşiktaş kiralık olarak bitiriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mangala konusunda haklısın ama biz tek stoper düşündük. Mangala lider stoper değil, tamamlayıcı. Pepe'yi aldıktan sonra Mangala iyi iş oluyor. Feghouli ise Lens'in kalitesinin üzerinde bir isim, hatta 2 tık.

      Sil
    2. Oyuncu girebilmek için eşleşmeden önce imzalamış olmamız gerekiyordu. Mariano'da oynayamaz rövanşta.

      Sil
    3. Perşembe günü hiç bir ihtimalle yeni oyuncu oynatamayacağız zaten . turu GEÇERSEK bir sonraki tur için ise cuma gününe kadar yeni liste bildirmemiz gerekiyor.

      Sil
  2. bu ikili alındıktan sonra Sneijderde yaşanan durum gibi selçugun yüksek maaş vs den cıkmak adına karşılıklı fesih işlemi gelir mi? eğer gelirse bu durumdan mutlu mu olursun/olmaliyiz yoksa yedekte olsa devam mı etmeli?

    YanıtlaSil
  3. bu ikilide aslında ideal orta saha ikilisi değil hafız.ha direnç yükselir ama kalite artmaz.topal sozua ikilisini görüyoruz.büyük takımlarda bu ikililer kaynak israfıdır maddi manevi.biraz yetenek enjekte etmek lazım orta saha üçlüsü dediğimiz yere.ikilide değil aslında.daha kısa boylu dar alanda topla kısa mesafede kat eden.al verleri olan.falan filan.

    kafamdaki ideal orta saha üçlüsü yetenekli kısa boylu (1.70-1.75 cm arası) çok koşan topla ilişkisi çok iyi rakip baskı yaptığında rakibi geçebilen.okan suat emre nin 2017 yılı ve biraz daha yetenek eklenmiş halleri diyebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. takımın boy ort. kısa hafız uzun boy motor beceriyi hızı kıvraklığı genelde düşürür ama hiç olmazsa bir tanesinin hava hakimiyeti olmalı ya da hava topuna çıktığında rakibi bozabilmeli...

      Sil
    2. Ben ideal ikili olabileceklerini düşünüyorum, Imbula rahatlıkla 8 oynar, hatta delici özelliğiyle de fark yaratır.

      Sil
  4. Merhaba Burak Bey,
    Bir süredir takip ediyorum sizi, sürekli gündemdeki isimler hakkında bilgi vermeniz çok iyi oluyor teşekkür ederim. Fernando'nun uzun top atabilme özelliği de var diye biliyorum, siz ne dersiniz? Ayrıca pas isabet yüzdesi nedir biliyormusunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Brezilyalı sonuçta, tekniği ne kadar kötü olabilir ki :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir