21 Temmuz 2017 Cuma

Galatasaray 1-1 Östersunds, tur ilk maçta kaybedilmiş


Galatasaray turu ilk maçta kaybetmiş, orası kesin. Bu tur özelinde iyi bir futbol beklentim yoktu ama ilk maçta izlediğimiz şeyin tarifi bende yok. Mazeret sayarsınız, iş ise "rakibin sonuçta Östersunds" 'a gelir. 2-0'dan yine dönebilirdi Galatasaray, maalesef ki o isyanı yeterince göremedik. Muslera'yı zaten yazmıyorum, dün gelen Maicon bile bu takımın kaptanından daha çok isyan ediyor şu duruma. Yıllar sonra dahi hatırlanacak bir skandala daha imza atmış olduk, Tromso maçının dahi ötesinde.

Bu seviyede dahi orta saha ve beklerin yetersiz, daha ne yazayım. Bu beklerle baskı kurmayı denedik, maçın özeti budur. Carole ayrı, Linnes ayrı, birbirlerinden çok ayırmamak lazım. Hızlı çıkma imkanı da bulduk işin aksi, rakip iyi kapandı ve açık bulamadık gibi bir durum yok. Özellikle Linnes'i kaç kez sarkıttık defansın arkasına, ortalayamıyorlar. Şu topu doğru dürüst 2 kez ortaladık, 2 maçta ve Gomis bitiremedi maalesef. Hadi onun için zamana ihtiyacı var derim de Linnes / Carole gibi beklerle şu turda dahi zayıf kalıyorsun.

Orta sahası da apayrı, 2 metreye pas atamıyoruz. Böyle pas hatalarıyla mı baskı kuracaktık. Organize olmayı geçtim zaten, bu takım hücum falan da oynayamıyor ama topu ortalayamıyoruz ki. Eren Derdiyok'u aldık Gomis'in yanına da ne değişti, tablo bu. Selçuk İnan / Tolga Ciğerci'nin özellikle hücumdaki halleri ortada. Bireysel silahlar ön plana çıksın desek kanatlar da aynı şekilde. Yasin Öztekin veya Sinan Gümüş ne yaptı? Hazır olmayan Belhanda'ya baktık, o da yetmedi ama şu saydığım isimlerin hepsinden daha fazla etki etmiştir.

Tudor'un açıklamalarını daha detaylı değerlendiririz ama şunu yazalım. Bu rezalet Tudor'a yazılır, onun eseridir bu. 2 haftadır hazırlanıyoruz, şu yeni, bu yeni diyor da 1 aydır hazırlanıyor bu takım, 1 aydır bu maçı konuşuyoruz zaten. İlk maçta rakibi hafife aldık, hiç hazırlanmadık ve varlık gösteremedik. İkinci maçta ise geri dönemedik işte, belki hazır değiliz ama bu takımı hazırlamakta kendisinin görevi. Bile bile lades diyen o, Carole'yi oynatan, Ahmet Çalık'la devam eden. Bu adamlar çoğu hatayı ilk maçta da yapmadı mı zaten.

Malzeme sınırlı olabilir ama transfer önceliklerini sorgulasın. Bu seviye için bile orta saha ve bekler yetersiz işte, oysa bu oyuncularla da şu turu geçmek gerekiyor. Rakibin en ufak şekilde üzerine gittiğinizde nasıl afalladıklarını gördük. Biz ise sınırlı anlar dışında baskı kuramadık, hücumda bir kalite gösteremedik. Savunma kısmı ise geçen sezonun seviyesinde, duran toplarda her şekilde vurduruyoruz, basit hatalar yapıyoruz.

Maicon çıkıyor hücumda sorumluluk almaya çalışıyor. Maç 0-0, 2. yarıya aynı 11'le başlıyorsun. İlk maça bakıyorum, 1-0 geriye düşüyorsun ama Eren Derdiyok / Gomis değişiyor, Sinan Gümüş 88 dakika forvetin arkasında oyunda kalıyor. Yine bu maça dönüyorum, Garry Rodrigues sol bek oynamalı derken geriye düştükten sonra bunu yapıyorsun. Hazır değilsin, malzeme yetmiyor tamam da farklı bir şey yapmadın ki. Taktik esneklik dedik, yine 4-2-3-1. 

21 yorum:

  1. Kendi mi avutma yolumu sana da söyleyeyim iyi gelir belki avutursun kendini.
    Ya aslında kadro iki kulvarda götürcek kadar geniş değil iyi oldu aslında. Kafayı iyice lige verebileceğiz. Ayrıca Tudor takımı hem fiziksel hemde taktiksel olarak daha iyi hazırlayabilecek. Çünkü ön eleme maçları olmayacağı için oyuncularda stres yapmayacak.
    Bunun yanında babamın taktiğinide söyleyeyim.
    Zamanında bizde bu östradamus takımı gibi görülürdük Avrupada. Biz o halimizle Monacoları,Real Madridleri eleyince bir şey yok. Biz bir köy takımına elenince Auvvv. Diye avutuyoruz kendimizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 ay zamanı vardı, hazırlayamadı ve 2 haftadır çalışıyorum diyor. Kendisiyle çelişiyor..

      Sil
    2. Yavv ben kendimi avutmaya çalışıyorum sen gerçekleri yüzüme tokat gibi çarpıyorsun.
      Biz taraftara gerekli olan hayallere dalmak. Ne bileyim Tudor bu yenilgiden etkilenip silkelenecek ve takımı toparlayacak. Tolga rakibi süpürecek ve kaptığı topları Selçuk a verecek,Selçuk ise yine ara paslarını bırakıcak, Carole soldan Gomis in kafasına gönderecek, Yasin rakibin belini kırıp Sinan ın ayağına paslar atacak Sinan da bu pasları eksiksiz ağlara gönderecek, Linnes rakibin içinden geçecek. Gibi hayaller kuracağız.

      Sil
  2. Burak kardeşim haklısın çok haklısın ama ben Tudor'dan önce o Gamsız ruhsuz trilyonları alan rezil heriflere yuklenmek istiyorum. Sinan rezil şımarık Yasin ona keza Y7 yazması yok mu birde beni benden alıyor. Kimse yeni transferlere laf etmesin bence senin dediğin gibi onlar özellikle Maicon hepsinden fazla karakter koymuştur sahaya. A.Çalık in o hatası nedir son adamsın yaa 3.lig topçuşu biliyor artık tek vur tek yazık. Orta saha zaten 0-1 den sonra bile umurlarinda değillerdi maç. Bu Sinan taraftar grubu simarttı yazık çok yazık. Bu maç için konuşacak laf yok bence. Artık inanır oldum yani bu futbolcu grubu bilerek oynamıyor bence...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E bu adamları oynatan Tudor, şu maç 90 dakika Sinan Gümüş'ün sahada kalmasının bir açıklaması var mı?

      Sil
    2. İzahı yok tabi, olan bizlere oluyor malesef herkes parasını alıp keyfine bakıyor. Bizde son paramızla bilet alıp stad da bir yerlerimizi yırtıyoruz :(

      Sil
    3. Yok, düşünüyorum ama neden bulamıyorum ben.

      Sil
  3. bence bu turda elenmemizim tek sebebi futbolculardir cünkü 2 macta oynayanlarin cogu yeteneksiz ve maalesef ruhsuz. tudorun tek hatasi transfer siralamasi önce iki orta saha ve iki bekleri yetisdirmeliydi bu tura maicon, gomis ve belhanda nin yerine imbula, vainquer, mariano ve sol bek bu takimi elemeye yeterdi maiconun yerine serdar aziz belhandanin yerine emrah bassan ve gomisin yerine eren derdiyok bu turu gecer ve 3. tura bu ücü katilsa süper olurdu. tudorun dedigine ben katiliyorum eksik ve bu tura yetismeyen transferler yapilirsa kadro türkiye icin rahat yeter avrupasiz oynucagimiz icin sakatlikda cok olmaz bence.
    IDEAL 11 4-3-3:
    MUSLERA
    MARIANO - MAICON - SERDAR AZIZ - YENI TRANSFER/LINNES
    IMBULA - FERNANDO - SELCUK INAN
    FEGHOULI - GOMIS - BELHANDA
    sizce bu ilk 11 türkiyede kupalari almaya yetmez mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk İnan ruhsuzluğuyla herhangi bir kupaya uzanmak mümkün değil.

      Sil
    2. Selçuk mu ? Bu mu senin 11'in kardeşim yaa. Şu ruhsuz herifi yazmayın artık ki dün oynanan maçtan sonra bir daha forma yüzü göremez, görse bile artık rahat rahat ruhsuzluk yapamaz.

      Sil
  4. Riekerink Bey' in ahı var beyefendi. Biz daha çok çekeriz.

    YanıtlaSil
  5. Oynamıyorsa kadro dışı bırakacaksın Sinan'ın Yasin'i Tolga'yı Selçuk'u ama 3 gün sonra geri almamak üzere. Ben en son futbolcuyu suçlarım arkadaş Selçuk'un 5 senedir ne oynadığı ortada ya da ne oynamadığı ben onu orada oynatanlarda ararım suçu, onu kesemeyende ararım onun yerine transfer yapmayanda. Çıkıyorlar belhanda diye bir adam alıyorlar ulan kim bu belhanda en ihtiyacın olmayan bölge çünkü orada ülkenin net en iyisi sneijderin var. Geçen sene onsuz çıktığın maçlarda pozisyona bile giremiyordun aynı bu ön eleme maçlarında olduğu gibi. Bu takıma gomis belhanda ve maicondan önce 2 ön libero ve tane bek alınması gerekiyor bu yeni bir olay değil 3 senedir lazım bu 4 transfer. Ayrıca ahmet nedir arkadaş biri bana açıklasın rahmetli İlhan cavcavın gider ayak attığı goldür resmen. Senin elinde Serdar Aziz var iken nasıl oynatmazsın hangi akıl Ahmet'le başlar. Yemin ediyorum 35lik hakan baltayı tercih ederim. Dün kü Maçta da hiç umudum yoktu bu seneden de hiç umudum yok. 4. Lük bu kadro bu hoca ve bu başkanla çok büyük başarıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Sağlıklı bir Serdar Aziz'in en iyi yerli stoper olduğunu düşünüyorum. Kalitesi Çalık'ın da, Semih'in de üzerinde ama gördük ki hazırlamamış, düşünmemiş.

      Sil
  6. Sebebi neydi ki 4-2-3-1 e sabit kalmamak için gönderdin sneijder i e şimdi niye hala aynı taktik

    YanıtlaSil
  7. Galatasaray Futbol Takımı'ndaki sorunun yanlış yerde arandığını düşünüyorum. Kimisi futbolcuları kimisi teknik direktörü suçluyor. Sorunun sebebini öğrenmek için sorunun kaynağına inmek gerekir.

    Geçen sezonun başında Riekerink ile 500ün üzerinde başarılı pas %90 üzeri de pas yüzdesi ile oynayan, futbol oynamayı seven bir takım vardı. Ujfa sonrası taraftarın ısrarla istediği o lider stoper alınmadı. Santrafora da gerekli profilde bir isim alınmadı. Orta saha ise De Jong'u saymazsak sadece Tolga transferi ile sınırlı kaldı.

    Transferler bir yana sakatlıklarla boğuşan bir takım vardı. Tüm bu olumsuz şartlar altında Galatasaray sezonu liderin 3 puan gerisinde tamamladı. Devre arası geldi ve yine o ihtiyacımız olan stoper transferi yapılmadı.

    Şimdi olayın kaynağı olan yere geliyoruz Şubat ayına. Medya aylardır yürüttüğü anti-Riekerink politikasını daha da güçlendirmiş fırsat kolluyordu. Kimi taraftar kandı kimi gerçeklerin farkındaydı. 6-0'lık Akhisar galibiyeti sonrası Kayseri maçı. Yenilen 2 gole bakılırsa yönetimin bir türlü gereken transferi yapamadığı stoper bölgesindeki eksiklikten yenildiği görülecektir. Maç bitti medya topyekün Riekerink'e yüklendi.

    Yönetim ile medya ortak mıydı değil miydi bilinmez. Şu bir gerçek ki yönetim yenilginin sebebinin kendisinden kaynaklandığını bildiği halde çareyi mazlum Riekerink'i yollamakta buldu. Ve hemen ardından yine medyanın büyük bir algı operasyonu yürüttüğü Tudor'u başa getirdi.

    Tudor sonrası oyuncular form düşüklüğü yaşadı. Tolga, Sneijder, Bruma bunlar ilk yarının en iyileriyken ikinci yarı tanınmaz hale geldiler. Bruma da zaten geleceğini düşünerek bu yüzden ayrıldı. Haklı bir kaçıştı bu. Neticede Galatasaray sezon sonu liderin 13 puan gerisinde 4. sırada yer buldu.

    Tüm bunlardan çıkarılacak sonuç suçlunun en az aranacağı yer futbolcular ve Tudor'dur. Suçlunun en büyük kaynağı Galatasaray yönetimidir. Bu futbolcuların çoğu Riekerink zamanında da vardı. Tudor yönetimin kafasına silah dayamadı beni alın diye. Yönetim ise bir arkadaşın da dediği gibi Riekerink'in ahını alarak koltuğu tercih etti. Şimdi ise Galatasaray bunu aheste aheste çekiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temel sorun yönetilememek, bunun içeriği de çok geniş. Riekerink / Ciğerci konusu farklı yalnız. Ciğerci uzun sakatlıktan döndü, nedeni o. Tarz itibariyle Tudor'a uyan bir isim ama hala o etkiyi gösteremedi.

      Sil
  8. Dusunsenize, gecen sene bu takimin gol atmakta sikintisi yoktu. Ama yine de ilk is olarak gecen seneki ileri ucdaki 4 oyuncudan 3'u gønderildi (Podolski,Bruma, Sneijder). Bu takimda 3 yeni oyuncu geldi diye revizyon oldu denilmez. Fatih Terim 2011'de geldiginde adamin ilk 11'inde bir ønceki sezondan kalma sadece Baros,Emre Colak ve Hakan Balta vardi. Bir de gecen seneki kadroyla bu Østersunds macindaki kadroya bakin. Ben hala ayni elestirdigimz oyunculari gøruyorum. Su anda bu takimda ilk 11 oyuncusu olarak benim gørdugum isimler sadece Maicon, Serdar Aziz, Muslera, Belhanda ve Gomis. 6tane ilk 11 oyuncusu gerek en az. Harbiden Riekerink'i øzler oldum. Igor Tudor'un hic birsekilde teknik direktørluk basarisi yok. Ne gecmiste nede bugun. Galatasaray teknik direktør ugelistirmeye calisan bir kulup olmamali. Dursun Øzbel geldiginden beri ne sampiyonluk gørduk nede Avrupa da basari. Hala bu gercegi kendisi bile gørmuyorsa, vay halimize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sezon gol atma sorunu yoktu, bireysel silahlar ön plana çıktığı için. Organize bir hücumu yoktu Galatasaray'ın, bu noktada plansızdı. Derdiyok'u besleyemediğimizden bahsettik sürekli, bir örnek. Bruma'yla ayakta kalıyorduk, kalmaya da devam ettik. Bu konuda bir başarı görmüyorum ki büyük maçların hepsinde tablo ortadaydı. İlk Beşiktaş maçı haricinde, onun da 2. yarısı malum zaten.

      Sil
  9. 90+4..Ayhan isimli antrenörün kahkahası!!neye gülüyordu acaba, sizin fikriniz var mi Burak bey??maça gelirsek..2 yıldır Selçuk'un bu takımda ne işi var diye söylüyoruz, sonunda yuhalanacak hale düşürdü kendini..carole linnes.. kume düşmemeye oynayan bir takımın bile bekleri olamazlar.. Yasin zam istiyormuş.. Inş yeni takımından ister.. sinan forma garantisi istiyormuş..her maç sadece 15 dakika oynadığının farkında değil Galiba, 75 dakika sahada yok..rodriugez ise kume düşmemeye oynayan bir takımda iyi oynar kontraataklarda falan ama burası galatasaray.. belhanda ile ilgili karakter olarak iyi izlenimler almadim ama beklemek lazım erken konuşmak yanlış.. gomis bence iyiydi ama yapacak biseyi yoktu.. maicon için de beklemek gerek biraz daha.. Ahmet için benim elestirim yok bu sorumluluk için erkendi altından kalkamadı.. işin özü selçuk carole linnes ve gerekirse sinan yasin gitmeli bu takımdan tabi tudor ve dursun beyle beraber..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazı içinde yazdım, kansızlık olarak nitelendiriyorum bunu..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir