4 Temmuz 2017 Salı

Galatasaray'ın özkaynağı #5; Recep Gül


Lider karakterli bir futbolcu, en çok öne çıkan özelliklerinden biri. A takım kampında da yer alıyor, senin kendisiyle ilgili beklentin nedir?

Gökay Akpınar: Çok uzun süredir hem Galatasaray altyapı takımlarında hem de milli takımda takım kaptanlığını yapan bahsedildiği gibi lider karakterli bir oyuncu. Saha içinde sorumluluk almaktan çekinmeyen, olgun, özverili bir yapısı var. Bu yıl içinde iki kez adele sakatlığı yaşayıp Elit eleme turunda yer alamasa da kendini U17 Avrupa Şampiyonasına hazırlayıp gösterdiği performans ile de dikkat çekti. Top ayağındayken ne yapacağının kestirilmesi rakipler için gerçekten çok zor, çok yönlü bir yapısı var. Bir kanat oyuncusu olarak görülse de skora fazlasıyla katkı yapan bir oyuncu. Son 4 sezona baktığımızda sadece golleriyle bile 60 a yakın gole etki eden bir isim. Üst düzey maç tecrübesinin artması ile önümüzdeki 1-2 sezonda çok daha öne çıkacağını düşünüyorum. A takımımızın ilk hazırlık maçında da aldığı süreyi iyi değerlendiren isimlerden biri oldu. Umarım tüm genç oyuncularımızın alacağı süreler artarak devam eder.

Recep Gül'ü anlatman gerekirse hangi özellikleriyle daha fazla ön plana çıkar, geliştirmesi gereken tarafları neler ?

Gökay Akpınar: En dikkat çeken özelliklerin başında teknik kapasitesi ve oyun görüşü geliyor. Top kontrolü, dribbling ve pas kalitesi üst düzeyde diyebiliriz. Çok rahat adam eksiltebilen, hızlı ve yaratıcı ve bir oyuncu. Oyun zekası iyi seviyede, oyunu okuma ve karar verme konusunda başarılı, oyun içindeki değişikliklere rahat ayak uydurabilen bir isim.

Sağ kanat da görev yaptığında daha çok içe kat ederek oynadığını ve şut kalitesi ile fark yarattığını görebiliriz. Aynı zamanda duran toplarda da takım arkadaşlarına servisleri ile etkili, oyunu dikine oynayabilen, gerektiğinde yön değişimleri ile oyunu rahatlatabilen bir oyuncu.

Bahsettiğimiz gibi saha içinde iyi bir lider, oyun konsantrasyonu ve özgüveni yüksek, hücum yönünde çok yönlü kullanılabilecek bir isim. Sağ-Sol açık asıl pozisyonları olsa da istendiğine forvet arkası olarak da görev yapabilir.

Fiziken baktığımızda çok uzun yapılı bir oyuncu değil ama, fizik kalitesi iyi seviyede, güçlüdür. Üst seviye de forma şansının artması için kondisyonu ve sürekliliği artmalı, enerjisini daha dengeli kullanabilmeli.

Kendisisin TamSaha dergisinde verdiği röportajda dediği gibi, defansif katkısının kesinlikle artması, pozisyon alma yeteneğinin gelişmesi gerek. Günümüzde futbolun ne kadar kompakt ve hızlı oynandığını düşünürsek defansif yükün sadece bekler üstünde kalması oyun içinden sıkıntı yaratan bir durum. Bu yönünü geçtiğimiz yıllara göre geliştirdiğini görüyoruz ama devamı da gelmeli.

İki kanatta da oynayabilen bir isim. Galatasaray'daki geleceğini nasıl görüyorsun, rotasyonda bir şansı olabilir mi?

Gökay Akpınar: Mevcut rotasyonda rekabet etmesi gereken birçok isim görünse de sahip olduğu yetenek ile kesinlikle forma şansını hak eden bir oyuncu. Her iki kanat içinde iyi bir alternatif. Diğer konuştuğumuz isimler gibi Recep’in de ilk A takım sezonu tabi ki bir uyum dönemi olacaktır. Bu yıl bulacağı her şans önümüzdeki sezonlar için çok büyük bir kazanım olacak. Değerli bir isim, üstüne iyi bir planlama yapılması fazlasıyla önemli.

3 yorum:

  1. Bu çocuklarda iş var inşallah 3 yıl içerisinde hepsi a takımın değişmezi olurlar...

    YanıtlaSil
  2. lakin bu gençlere kıymet verip oynatacak adam lazım oynasalar bile bu gençlere sabretmekde lazım
    altyapı olmadan olmaz sadece para verip takıma yabancı oyuncuları doldurmak iş değil
    bakın İtalyan (milan-inter) futboluna verdiler paraları yabancı topçulara para bitince kaldılar bomboş başarısız, birde almanlara bak altyapı yatırım yaptılar şimdi her turnuvaya favori gidiyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. E tabi ki, şans bulduklarında ilk hatalarında yargılamamak, vazgeçmemek ve sabretmek gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir