27 Temmuz 2017 Perşembe

Heyecanı özledim, isyanı, mücadeleyi, düştüğünde ayağa kalkacağını bilmeyi


Milli Takım konusuna hiç girmeyeceğim, olan oldu. Yıllarca tartışıldı çünkü bu ve iki kutup var, birbirini ikna edemeyen. Bu saatten sonra etmelerine de gerek yok, netice değişmez. Benim cephem Galatasaray, konuşacağım tek şey de bu olur.

Galatasaray'da büyük bir kaos var, geçmiş 2 yılın enkazı çok büyük. Heyecansızlık en büyük sorun, Galatasaray'ın Galatasaray olduğunu unutması. Bu sezona da kötü başladık, sanıyorum ki mevcut tablonun devamı durumunda iyi gideceğine inanan pek kişi yok. 

Tablo bu ve Fatih Terim'in dün itibariyle herhangi bir görevi yok. Geçen sezon kapısındaydık, Euro 2016 sonunu bekliyorduk, hatta bu uğurda koca bir Haziran ayını çöpe attık. Riekerink sevildiği için değil, Fatih Terim'in geleceğine inanıldığı ama gelmediği için göreve başladı. O gün izin verilmedi, bugün ise o izin vermeyenler hocayla yolları ayırdı. 

Şartlar olgun, Galatasaray'ın Fatih Terim'e, Fatih Terim'in de Galatasaray'a ihtiyacı var. Şu tabloyu Fatih Terim dışında herhangi bir teknik adamın düzeltebileceğini düşünmüyorum. Hocanın, Galatasaray ihtimali belirmesi hisseleri dahi ayağa kaldırdı, insanları konuşmuyorum bile. Heyecansızlık diyordum, alın size heyecan. Şimdi değilse ne zaman, bunu sormak lazım.

Beklemek yaramaz, hoca boşta olduğu her gün gölgesi zaten Galatasaray'ın üzerinde olacak ve taraftar bunu soracak. Hocanın da dinleneceğim diyeceğini zannetmiyorum, Euro 2016'dan bu yana yaşanan süreç malum, onun da ayağa kalkmaya, yeniden Galatasaray taraftarını arkasına almaya ve isyan etmeye ihtiyacı var. 

Aksi düşünülmemeli, talep dahi edilmemeli. Vakit geldi hocam, bu heyecana ihtiyacımız var. Tudor'du, Lucescu'lu yeniden yapılanmaydı falan bırakalım, tam zamanı. Temmuz 27, henüz zaman var ve önümüzde bir kamp dönemi daha olacak. 1.5 aydan bahsediyoruz, zaten transfer yapılıyor. Alınan isimler de kaliteli, her teknik adamın isteyeceği türden. 

Fatih Terim varken x bir isme gitmeyi veya mevcutla devam etmeyi kabullenemem, hele ki şu durumda. Siz Fatih Terim dururken Lucescu'ya "sportif direktörlük" adı altında gitseniz bile bu yanlış. Daha önceden alınan bir randevu olduğunu düşünüyorum yine de, bir şey demeyeyim. Benim için zamanıdır yani.

Heyecanı özledim, isyan etmeyi, hırsı, mücadeleyi, düştüğünde ayağa kalkacağını bilmeyi. Şampiyon olursun olamazsın, o noktada değilim. Şu an Galatasaray'ın Galatasaray olduğunu hatırlamaya ihtiyacı var ki Fatih Terim ihtimali dahi kartları yeniden dağıtır. Düşünün, U17'liler diyoruz, gelecekten bahsediyoruz. Bu ihtimali kim yaratır, sadece olaya bugün açısından da bakmayalım..

15 yorum:

  1. Ya bırakın allah aşkına ne fatih terimi, şu lanet kısır döngüden Türkiye'nin de Galatasaray'ın da kurtulması lazım. Hiçte heyecanlanmadım aksine kahroldum böyle bir isimle bir kez daha anılmak adına. Çünkü Fatih Terim misyonunu Galatasaray'da doldurdu artık teknik direktör olarak isminin dahi geçmesi bana ve bir çok Galatasaraylıya acı geliyor. Allah aşkına bu memlekette başka hoca mı yok. Getir Okan Buruk'u daha çok heyecanlanırım, yardımcıları yap yine Ümit Davala, Hasan Şaş. Bırakın artık bu Fatih Terim safsatalarını, başarılı olmuşluğu kadar başarısızlıklarla da dolu bir kariyer ve artık bırakalımda emekli olsun lütfen...

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum Burak kardeşim Fatih Terim ile yıl bile konuşulmadan açık uçlu imza atılması gerekir biran önce. Artık hocanın da bizi bırakıp gitmemesi lazım A.Wenger gibi uzun yıllar bize hizmet etmesi gerekir. Galatasaray ve F.Terim yan yana gelince bile nasılda olumsuz algı yaratılıyor! Bu korku neden :) Ben şunu merak ediyorum Burak kardeşim cevaplarsan da sevinirim. Fatih Terim'e zamanında milli takımdan teklif geldiğinde milliyetçilik duyguları kabaranlar Şenol Güneş ismi geçince kulüp ile sözleşmesi olan hocaya teklif götürülmesine karşıyım yakışık bulmuyorum tavırlarındalar ve X kulübün başkanı çıkıp hemen apar topar "Olmayacak duaya amin demektir" açıklamasını yapması :D sence ne kadar manidar? İnşAllah en kısa sürede İMPARATOR açıklanır da eski heyecanımız coşkumuz yerine gelir...

    YanıtlaSil
  3. dünyanın en kötü başkanı özbek.. terim gelirse 2003-04 gibi olur..

    YanıtlaSil
  4. Galiba ilk kez bu kadar akıldan uzak bir yazı görüyorum bu blogta. Terim gelsin derken anlatılanlar heyecan, hırs, mücadele. Şöyle bir futbol anlayışı vardır, hücumda böyle bir hücum anlayışı vardır, böyle taktikleri vardır demek yerine bahsedilenler bunlar.

    Lucescu'yu ne kadar tanıyoruz da Terim'i onun yerine tercih ediyoruz? Sadece Shakhtar kariyeri bile Terim'in tüm kariyerine bedel.

    Zamanında Terim İtalya macerasında koşarken, ucuza bulduğu canavar gibi topçularla Galatasaray'da başarı üstüne başarı elde eden Lucescu değil miydi? Sonra Terim başarısız bir Avrupa dönemi geçirip geri döneceği zaman Lucescu'yu yerden yere vuran satılmış kalemlerin,medyanın etkisiyle onu yollayıp yerine Terim'i geri getirmediler mi? O sezon Lucescu Galatasaray'ı şampiyon yapmış Avrupa'dan da Barça'ya ofsayttan yenilen bir golle elenmişti. Ne çabuk unutuluyor bunlar?

    Terim geldi ve Lucescu'nun bütün oyuncularını yolladı. Tarihin en kötü transferlerini yaptı. Lucescu Beşiktaş'ta başarılar elde ederken Galatasaray rezil 2 sezon yaşadı. Lucescu'nun sonrasındaki Shakhtar kariyerini bahsetmiyorum bile.

    Bülent Korkmaz'ın yakın zamanda "Lucescu ile devam etseydik Şampiyonlar Ligi şampiyonu olabilirdik" şeklinde açıklaması var. Sadece Bülent değil Hasan, Suat, Ayhan, Emre kimi sorarsanız sorun hepsi de Lucescu der Galatasaray için. Biz ise onlar kadar yakından görmüşlüğümüz, tanımışlığımız yokken Terim gaz verir, Terim yapar diyerek Terim diyoruz.

    Lucescu'nun belgeseli var. Lucescu'nun bütün kariyerini anlatan. TRT'den ricada bulundum Türkçe'ye çevirip yayınlamaları konusunda. Bilmiyorum yayınlayacaklar mı? Umarım yayınlanır da Terim'i Lucescu yerine koyma cürretinde bulunanlar bu belgeseli izleyip biraz aydınlanırlar.

    Lucescu sportif direktör olarak gelirse heyecanını kaybedecekmiş vs. geçiniz. Lucescu'nun ölüsü bile Terim'den iyi iş yapar. İlla heyecan gerekiyorsa teknik direktör olarak da başarıya aç Tuchel'i getirirsin. Hem heyecan, hem futbol aklının ortaya konacağı müthiş bir reçete olur. Galatasaray'ın kurtuluşu da budur...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hata şu, sen Terim / Luce kıyası yapıyorsun. Ben ise Galatasaray'dan bahsediyorum :) Lucescu'nun teknik direktörlüğü üzerine yorum yapmadım, aksine kendisine müthiş saygı duyar ve sevgi beslerim.

      Sil
    2. soccerguru

      bide türkiye gerçekleri var.ideal olan istemek doğru ama bazı gerçekleri de görmek lazım.

      eğer bir projen varsa ve gençlere yatırım yapılmışsa o zaman favre tuchel gibi proje teknik adamlar getirebilirsin.proje teknik adamlar burdaki kaosu düzensizliği görünce yapamıyorlar.avrupada ise saha dışında o kadar doğru yönetiliyor ki kulüp teknik adam sadece saha içiyle meşgul.bizde böyle değil.hele dursun yönetimi hiç değil.

      terimin gelmesi durumunda aynı zamanda başkan gibi de hareket edecek kanımca.eğer terimin eline hazır oyuncu verirsen taktik kısmı ikinci planda değerlenir.çünkü zaten hazır oyuncu ne oynayacağını nerde duracağını bilir.terimin işi daha çok idare etme işidir.yani yönetmek.

      eğer dursun acilen terimi getirmezse kasti olarak galatasarayı dibe doğru batırdığını söyleyebiliriz.beşiktaş demirören ilişkisine benzer bir vakıa olabilir.dursunu kim yönlendiriyor?bu kadar basiretsiz bir yönetim olabilir mi?tudorla devam etmek bile bile ladestir.sezon içinde terimi getirmek fayda etmeyebilir.neyi bekliyorlar?tudorla galatasaray moralman çökmüş durumda.

      Sil
    3. Şu an gündemde geçmişi görmeden, bilmeden veya gözardı ederek Lucescu yerine Terim gelsincilere olan sitemimin birikmişliğiyle burada patlamış olabilirim. Kabul ediyorum fazla konuşmuşum. :) Yazıda Lucescu'yu bırakalım Terim'e gidelim olmasaydı, sadece Terim konuşulsaydı bu kadar patlamazdım. Tercih meselesi der geçerdim. Bu kıyası yapmanın bile yanlış olduğunu düşünüyorum.

      Sil
    4. Adsız

      Tuchel tek başına gelirse istemem. Çünkü yönetim Riekerink gibi onu da anlamayıp medyanın gazıyla yollayacaktır. Bu yüzden diyorum ki önce Luce'yi sonra Tuchel'i getirin. Luce'ye futbolun anahtarlarını teslim ettiğinde Tuchel'i ikna etmesi hiç zor olmaz. Tuchel akıllı bir adam. Nerede çalışması gerektiğini iyi bilir. Hayal gibi görünebilir ama samimiyetine inandırırsan Tuchel başarmak için Galatasaray'ı seçecektir. Scout ekibi, Lucescu referansı ile yapılacak 5-6 genç oyuncu transferi ile o proje ortamı yaratılacaktır. Bu sene 5-6 olur gelecek sene bir bakarsın Ajax gibi altyapıdan gençler çıkaran, dünya üzerinde oyuncular bulan bir takım oluvermişiz. Bu yönetimle zor gibi ama imkansız değil.

      Hazır takım konusunda Terim gelirse yönlendirir, idare eder. Lakin orta sahaya önce 2 tane iyi fiyatlı sağlam transfer yapar. Sonra sağ kanata transfer yapar. Sol beke transfer yapar. Forvete alternatifler aldırır. Ve yoluna öyle devam eder. Bu da en az 30 milyon € civarı bir zarar demektir. Bunu Terim'in 3 döneminde de gördük çünkü. Sanmayın bu takım bana yeter ben bu takımı şampiyon yapacağım demesini...

      Sil
    5. Luce / Terim kıyası yapmıyorum, tekrar yazayım. Konu Galatasaray burada, günümüzün şartları. Ki Galatasaray söz konusu olduğunda aklıma ilk gelen td belli. Lucescu'yu çok severim, büyük isim ama şu an şartlar başka, yıl 2017. Son Shakhtar ve Zenit sezonları hocanın yorulduğunu da gösteriyor. Sportif direktörlük ise başka bir mevzu. Onu da anlatmaya çalıştım, bu yönetim Luce'nin sözünü hangi ölçüde yapabilecek?

      Sil
  5. Hikmet KESKİN28 Temmuz, 2017 09:25

    Bende Terim'in gelmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Fatih Terim Milli Takım'dan sorunlu ve olaylı bir şekilde ayrıldı. Son zamanlarda kendisi ile ilgili yaşananlar sürekli gündemde ve sürekli "doğru yaptı", "yanlış yaptı" muhabbetleri dönüyor. Galatasaray'ın durumuda tam bir kaynayan kazan misali. Bu iki sorunlu durumdan sakin ve futbola odaklı bir yapılanma bekleyemeyiz. Ve hatta bence Galatasaray Teknik Direktörü olarak kiralık katil medya sürekli Terim'in üzerine gidecek, eski yaşanmışları sürekli olarak gündeme getirecek ve adamı hiç rahat bırakmayacaklar. Terim'de sakin bir adam değil. Bunlarla uğraşmaktan futbola odaklanamayacak ve kaybeden Galatasaray olacak.

    Lucescu'nun gelmesini de nedense istemiyorum. Sürekli aynı isimleri konuşmaktan ben bıktım. Sürekli ya Fatih Terim, ya Lucescu. Galatasaray büyük camiadır. Bünyesinden yeni teknik direktörler çıkartabilecek güçtedir. Artık bu arayışlara girmek lazım. Yeni yapılanma bu şekilde yapılmalı. Bırakalım "Ülke gerçekleri böyle" laflarını da. Ülke gerçekleri ile Fenerbahçe uğraşsın, Beşiktaş uğraşsın. Galatasaray Türkiye Liginin her zaman üzerinde olmuştur (En azından öyle idi) ve ülke gerçekleri Galatasaray'ı durduramadı.

    Yönetime bende güvenmiyorum. Medyanın yönlendirmesi ile hareket ediyorlar sürekli. Saçma sapan futbol programlarını izleyerek karar aldıklarını düşünüyorum. Dolayısı ile doğru bir karar çıkmayacaktır. Tudor ama bugün ama yarın mutlaka gönderilecektir. Buna rağmen umutlanamıyorum çünkü doğru kararla doğru isimler gelmeyecektir ve doğru bir yapılanma yapılamayacaktır.

    Her zaman dediğim gibi umarım yanılırım.

    Sevgi ve Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu görüşe de saygılıyım, her düştüğümüzde aynı isimleri konuşuyoruz ve o isimler 3 kişinin etrafında dönüyor. Bu adamlar olmasa ne yapacağız sorusu sorulur doğal olarak, yorum haklı.

      Sil
  6. 20 senedir her dara düştüğümüzde kurtar bizi luce yadar imparator yetiş demek bence galatasaray'a yakışmaz. yüz seneden uzun geçmişi olan bir kulüp içinde bulunduğu ülke şartları ne olursa olsun yeni bir şeyler üretebilmesi lazım.

    kulüp olarak geçmişimize baktığımızda zaten esas olarak gömemiz gereken bu belkide. galatasaray demek yenilikten korkmamak demek. galatasaray demek önder olmak demek.

    bunları yapabilmek için, yeni olmak yeni heves ve yeni yüzler bulmak gerek. evet terim'in pek şok yerli oyuncu üzerinde ağırlığı var.

    ama geçen yaz ki turnuva sonrası özellikle selçuk gibi veteran yerli oyunculara bakışı eskisi gibi değildir. ha selçuk özelinde bu belkide terim'in benim açımdan en kabul edilebilir yönü.

    terim'in her ayrılığı sonrası yaşanan kaos dönemleri de önemli bir etken kendisine sıcak bakmamam da. hep kendisinden sonrasında yeniçeri ağası gibi sürekli isyana meyilli yerli oyuncularla uğraştık.

    tabi birde ne kadar unutalım densede kendisinin milli takıma gidiş şeklini düşünce kendisini tekrar isteme konusunda çok soğuğum.

    bunları geçtim terim'in başarılı olduğu dönemlere baktığımızda hep dönemine göre ciddi manada vizyoner başkanlarla çalıştığını görüyoruz. aynı şeyi dursun özbek konusunda söylemek mümkün mü...

    bence bu beraberliğin sonu canaydın dönemini hatırlatacak bir tat bırakır ağzımızda...

    tuchel yada favre gidyen arkadaşlara şunu hatırlatmak lazım. biz öyle a takımda proje oluşturalım 3-4 sene boyunca sonuç ne olursa olsun sabredelim diyebilmek özellikle de ülkemizdeki galatasaray düşmanı meda ile çok çok çok zor. çok uzaklara bakmayın biz benzeri bir denemeyi skibbe ile beceremedik ki kendisine biraz destek olan bir yönetim olsaydı zamanında benfica deplasmanındaki futbola benzer bir takımı düzenli olarak görebilirdik belkide...

    luce konusunda da futbol aklı gibi şeyler düşünülebilir ama ben ona da çok sıcak bakmıyorum. luce gibi bir adama yetiştirebileceği ne gibi bir genç potansiyel veriyoruz. bizim altyapıdan gelen çocukların a takım seviyesinde ne kadar tutunabileceğini biz bile çok fazla bilmiyoruz şu aşamada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yoruma hak veririm ama Fatih Terim'in yerinin ayrı olduğunu düşünüyorum. Olaya da duygusal bakmadan.

      Sil
  7. Terim'in istifa etmeyip görevden alındığı anlaşılınca Galatasaray'a gelme ihtimali de kalmadı bence. Tamamen duygusal yani parasal nedenlerden dolayı. Çalışmadan da yüklü maaşını almaya devam edecek çünkü. Terim'in tazminat süresi bitene kadar da Tudor-Lucescu ikilisine şans verilir. Şampiyon olamazsa (ki çok zor) sene sonu Tudor gider Terim gelirse Luce'de gider... adamcağız dediği adamla çalışmaz terim efendi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu bekleyip göreceğiz ama haklı olabilirsin.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir