11 Temmuz 2017 Salı

Konoplyanka konusunu Sneijder'e bağlıyorum


Sneijder konusunda hala bir bilinmezlik var, o konu aydınlanmadı. Sneijder'in sağlık kontrolünden geçmesi ve idmanlara başlamasından kaynaklı "kaldı" gibi bir algı oluştu ama durumun öyle olduğunu düşünmüyorum. Bugün fotoğrafını gördüm, kadro dışı kalan isimlerle çalışıyor. Yönetim kaynaklı da bir açıklama gelmedi, haliyle Sneijder için kesin olarak "kaldı" demek imkansız. Bu bilinmezlik ise bir an önce çözüme kavuşmalı, önümüze bakma noktasında.

Konoplyanka konusunu da Sneijder'e bağlıyorum. Feghouli ve Konoplyanka birbirlerinin alternatifi değil. Sağ kanat her anlamda bir gereklilik, bu yüzden Feghouli transferi gerçekleşecektir. Sneijder'in kalması durumunda ise Belhanda'yı sola kayacak gibi düşünüyoruz. Bu noktadan bakınca Sneijder'e bağlı bir transfer gibi görüyorum. Ne olur bilemem ama Feghouli ve Konoplyanka'nın birlikte transfer edilmek istendiği kesin.

Schalke 04, Amine Harit'i 10 milyon avro'ya transfer etti. 10 numara ama sol kanatta da oynuyor ve Konoplyanka'yla alakalı verecekleri karar da biraz bu transferle alakalıydı. Konoplyanka'ya sıcak bakmıyorlar, kiralama şartlarıyla alakalı zorunlu olarak satın alma opsiyonu kullanıldı zaten. 8-9 milyon avro gibi bir bonservis beklentileri vardır ama şu aşamada herhangi bir takımın onu satın alabileceğini sanmıyorum. Kiralık ihtimali vardır, o konuda da Galatasaray iddialı olabilir.

Beinsports'a göre 1 milyon avro kiralama bedeli ve 7 milyon avro'luk satın alma opsiyonu önermişiz. Kiralama bedeli 1.5 milyon avro'lara gelebilir ama Galatasaray bu transferi gerçekleştirebilir, hiç imkansız değil. Sneijder beklenecektir ama, o takımdan ayrılmadan böyle bir transfere girişilmez. Alınmalı mıdır noktasına gelirsek, Sneijder'i bekleyelim derim ben de. 

Hücuma yükleniyoruz, Sneijder'in kalması veya gitmesi çok şey değiştirmeyecek bence, her açıdan iyi bir hat oluşuyor. Sneijder 10 numara / Belhanda solda veya Belhanda 10 numara / Konoplyanka solda. İyi bir hücum hattı yalnız kaderini orta saha çizecek elbette. Yine de kağıt üzerinde oluşan 4-2-3-1 hücum 4'lüsü heyecan verir, Kewell - Lincoln - Arda ve Baros gibi. O dönem Ayhan Akman, Mehmet Topal ve Barış Özbek orta sahasıyla olmamıştı, bu dönem de aynısı geçerli.

11 yorum:

  1. Sino'nun kalmasi ve ya gitmesi cok sey degistirmeyecek yorumuna hic katilmiyorum. Sino'nun icinde oldugu ve yonettigi bir hucum organizasyonu bu kaliteli isimlerle birlikte cok can yakacaktir. Keza bahsi gecen veya takima katilan oyuncularin hic biri Sino kalitesinde degil. Insan cogu kez elde ki malin kiymetini gidince anlar, Sino'yu kaybetmekte boyle olacaktir. Onun oynamadigi maclarda ki puan ve skor ortalamasini bir daha gozden gecirsinler ondan sonra konusuruz. Sneijder kalitesinde bir adami su anda getirsek yer yerinden oynar, ligin en iyi oyuncusu elimizde hala oyle mi boylemi diyorsunuz.

    Ortasaha konusunda ben hic umitli degilim bahsi gecen Imbula ve ya Lemina gibi isimlerin Galatasaray'i tercih etmesi bana muhtemel gelmiyor. Selcuk, Donk ve Tolga kaldi gibi gorunuyor. Tudor burayi oncelik olarak gorseydi gelen 3 transferden biri buraya yapilirdi. Gidip parayi hucum hattina gomduler, kimsede cikip ya arkadas o top 3. bolgeye nasil gececek diye sormamis gibi gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bu Sneijder hayranlığını anlamıyorum hani 3 sene önceki Sneijder tamam ama bu adam 2 senedir bişey yapmıyor en çok asist yaptığı yıl deniyor ama o gol ve asistlerin hiç biri ligin ilk 5 sırasındaki takımlara değil... Bu adam taraftara sevimli görünüyor ama desenki bu sene 3,5m a oyna 1 dk durmaz... zaten bütün sıkıntı bunu kabul etmediği için emin ol Sampdoria 3,5m verse idi giderdi adamlar ona 2m anca verir...
      zaten dikkat edin Sneijderin isteyen Avrupa takımı yok. Ki isteseler bile yıllık verecekleri max. 2m oda adı var diye yoksa 1m luk anca oynuyo...

      Sil
  2. ayhan akman olmuştu hocam.ama barış özbek mustafa sarp gibi isimler olmamıştı.hatta meira orta sahaya gelmişti bir ara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geldi, oynadı değil konu. O orta saha rotasyonu ile başarılı olamazdın, olmadı da.

      Sil
  3. bu arada şino nun kalması demek ne biliyormusun? artık takımın başında teknik adam yok demek.galatasaray iyi kötü tartışılır bir teknik adam ın idaresinde an itibariyle.her ne kadar zayıf yönetim olsada.

    şino zaten gitmiş durumda.sosyal medyadan yaptığı manevralar maddi olarak kendisinin ve managerinin elini güçlendirmek ve galatasarayı maddi zarara uğratmak için yapılan saçmalıklar.umarım vasat ve rezil olan bu yönetim geldiğinden beri en doğru kararı verir ve şino yu a2 takıma yollar.bu vasat yönetimin bu cesur kararları alacağını sanmıyorum tabi.sneijder bu sezon kadro planlamamızda yok bile diyemiyor 45 gündür.çoh enteresan ve vasat bir yönetim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu konuda yorumumu yaptım, az çok aynı düşünüyoruz.

      Sil
  4. Bence de Sneijder kalırsa hiç birşey olmaz çok top kullanıyor çünkü ve genellikle eziyor ya da kaybediyor topları. Diyorum fifa ve uefa karar alsın maç içerisinde oyuncuların yüzlerini isimlerini görmeyelim x oyuncu y oyuncu olsun kırmızılı takım mavili takım gibi işte o zaman daha objektif gözlemleriz sahadaki futbolu ve oyuncuları.

    Bu arada yasin ve garryi iyice yemeğe atar böyle bir hamle.

    Bir de ne Sneijder ne Konoplyanka ne Belhanda ne Feghouli skorer özellikli değil. Babel Kewell Lens Motip Talisca vb. 4-2-3-1 in 3 lu forvet arsasının en az biri bari skorer olmalı. Gol atmak sıkıntı olur bence.

    Sinan giderse kanat forvet 2.forvet özellikli adam alırsak daha iyi olur bence Motip J.Campbell gibi

    YanıtlaSil
  5. Nantes Harit'den gelen parayla Vaniqueur transferini bitirmeye çalışıyor maliyet ve kalite olarak iyi bir oyuncu elimizden kaçırmayalım

    YanıtlaSil
  6. Transfere iyi başladık ama şu noktada bence biraz gecikmeye başlıyoruz, konopylanka için aceleci davranmaya gerek yok belki ama feghoulinin transferinin bir an önce netleşmesi lazım.
    Feghouliden sonra taşlar yerine oturmaya başlayacaktır, Sneijderin durumuna göre sol kanatta rodriguez, yasin veya belhanda oynayabilir. Ama bence asıl önemli olan sol bekte kimin oynayacağı.
    Sağ bek için çok iddiali isimler geçiyor, ferreira, kaderabek, lichtsteiner, her yaşta katkı verebilecek isimler ama sol bek transferinin rafa kalktığı yazılıp çiziliyor. Bu doğruysa, bence konopylanka işi lüks kacar, oraya ilk isim olarak rodriguesi yazmak daha mantıklı olur. Hem Linnes hem carole onu tamamlayabilir. Bir yedek forvet (lükse kaçmadan) ve bir ya da iki orta saha ile transfer tamamlanabilir. Bu düzende belhanda ve Sneijder de dönüşümlü oynar.
    Ama eger tempolu, güçlü bir sol bek alinabilirse, hatta strinic bile olabilir, o zaman belhandayi sola çekebilir ve çok büyük taktik değişkenlik gösterebilen bir takım yaratabiliriz. Burada konopylankayi da alırsak, o zaman gercekten kononun oynama durumu Sneijdere endekslenir.
    Eger Sneijder giderse, konopylanka mükemmel bir transfer olur, ama kalacaksa, bence oraya forvet arkası, 2. forvet ve gerektiğinde gomisin yerine tek forvet oynayabilecek bir oyuncu almamız daha mantıklı olur. Elbette bu pozisyonda Sinan da yeterli olabilir ama o sanki gitmek istiyor ve devamliligi konusunda kimsenin içi rahat değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asıl sorun orta sahada kimlerin oynayacağı. Ben de tam aksine sol bek için acele etmeye gerek yok diye düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir