16 Temmuz 2017 Pazar

Marouane Fellaini & Galatasaray, muallakta kalınır gelsin / gelmesin noktasında


Gündemde mi hiç bilmiyorum, sorulduğu için yazıyorum. Orta saha için kimler gündem onu da bilmiyorum aslında. Vainqueur'un bekletildiği söyleniyor sürekli, nedenini bilmemekle birlikte. İki yönlü orta sahalar tamam da ülkede bir Atiba gerçeği var, Vainqueur o tatta bir adam, buna rağmen son çare diye tutuluyor.

Orta saha en az 2 transfer istiyor. Anladığım o ki 2 ismin de iki yönlü, tempolu isimler olması. Imbula, Lemina, Asamoah gibi isimleri konuştuk bu noktada ama olmadı bu transferler. En azından çıkan haberlere göre, yarın iş değişir mi bilmem. Bekleyecek zaman yok yalnız, Selçuk İnan / Tolga Ciğerci ikilisi Avrupa Ligi'nin bu aşaması için bile yetmiyor. Seviye bu.

Fellaini'ye gelirsek, isim noktasında elbette iddialı. Standartı ise Türkiye olarak kabul edersek mutlaka farkı olur. Beklenti biraz daha artarsa durum değişiyor tabi. Manchester United'in bozduğu isimlerden, öyle bir rakam ve beklentiyle geldi ki beklenen Fellaini bu değildi. Yıllardır orada geçeri, bir şekilde rotasyona tutundu ve Mourinho da zaman zaman onu kullandı ama kendisiyle devam etmek istediklerini düşünmüyorum.

Gamsızdır öncelikle, sorunlu bir karakter. Asla bir kıyas değil bu yazdığım, örneklemek açısından yazıyorum. Donk'a da mesela yetenekli bir isim dedik ama gam noktasından çok vurduk. Fellaini'nin seviyesi çok daha yukarıda yalnız gam problemini yaşayan adamlardan. Mücadelesi eskiye oranla çok düştü, çalışkan değil son yıllarda. 

8 numara derim Fellaini için. Teknik özelliği gayet iyidir, iyi top kullanır ama temposu düştü. Hızlı bir isim de değil, oyunu tutmak, pas oyunu oynamak lazım Fellaini için. En büyük artısı şu olur, sert bir oyuncu, agresif. Orta sahada teknik özelliği kadar sertliğiyle de kalite katar. İki yönlü bu noktada ama temposu sıkıntı işte. Ne oynadığınızı bilmeniz lazım, işleyen bir sistem içinde rolünü kabullenmiş bir Fellaini'den katkı alırsınız. 

Galatasaray mevcut orta sahası derseniz elbette oynar, Selçuk İnan'la oynuyoruz işte. Tempoysa o da yerlerde ama kalitesi de aynı oranda sıfırlandı. Fizik özelliği ön planda, 1.94 boyu var ve çok iyi kafacıdır. Bu noktada bir kurtarıcı, rakip ceza sahasını çok karıştırır. Attığı goller kadar yaptığı servisler de olur uzun toplarda. Yan toplarda da sorun yaşıyoruz, takımın boyu iyice uzamış olur. Bu önemli bir artı.

Muallakta kalınır gelsin / gelmesin noktasında. Tudor'u düşünüyorum, Fellaini'nin gamsızlığıyla ve sorunlu yapısıyla mutlaka sorun yaşar. Galatasaray için kaliteli bir isim ama, bunu da kimse inkar edemez. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, bonservis konusunda sorun yaşanacağını sanmıyorum. Fellaini'nin alacağı rakamı konuşmak lazım..

8 yorum:

  1. Fellaini konusunda değerlendirmene katılıyorum ancak bu maliyete daha mantıklı transferler yapılabilecek olmasından dolayı bence doğru seçim olmaz,ancak bemcr şu ortamda konuşmamız gereken transferleden ziyade hoca sorunu,tuchel i veya luceyi masaya yatırmalıyız

    YanıtlaSil
  2. Zor ihtimal olduğu doğru ama kulüpsüz olması büyük avantaj .Ben luce ye de dünden razıyım gerçi :)

    YanıtlaSil
  3. Fellaini gelmesin. Takımı küçük görecek oyuncuya ihtiyacımız yok zaten takım kimyası ve psikolojisi olarak dipteyiz.

    YanıtlaSil
  4. İmbula ve M.City'den Fernando Reges gelsin.
    Fellaini 'den çok daha faydalı olurlar.
    Lemina bizi istemedi. Vanqiueri çok yazdım ama Reges ve İmbula oluyorsa ne Vanqiuer ne Pasalic ne de Fellaini...

    Burak Bey İmbula ve Fernando Reges bizi çok rahatlatır Belhanda Gomis Maicon Mariano en iyi transfer İmbula ve Reges olur

    YanıtlaSil
  5. Sinan'ın durumu nedeniyle bir forvet ya da kanat forvet alınır mı kim alınmalı yerli oyuncu alınır mı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir