8 Temmuz 2017 Cumartesi

Stephan Lichtsteiner & Galatasaray, tecrübesi ve kalitesi çok kıymetli


Sağ bek önceliğini sol beke oranla daha acil görüyorum. Linnes'den kaynaklı biraz, geçen sezonu bu pozisyonda iyi bitirmişti ve işleyen sistem içinde yürüyebileceğini düşünüyorum. Sol bek ihtiyacı var, keşke alabilsek ama 2 orta saha, sağ bek, sağ açık diye liste hazırlarken sol beki bu pozisyonların arkasına yazıyorum.

Corchia ismi beni heyecanlandırmıştı, yaşıyla alakalı geri dönüşü olacağı için. Galatasaray'ın yaş ortalaması yüksek, gençleşmeyi, geri dönüşü olabilecek isimlerle ilgilenilmesini ben de isterim ama Lichtsteiner gibi bir isme kimse hayır demez. Bu tarz isimler için yaş konuşulmaz, bir örneği de Shakhtar'lı Srna mesela.

Lichtsteiner 33 yaşında, uzun zamandır Juventus forması giyiyor ve Dani Alves gelene kadar forma istikrarı daha yüksek bir isimdi. 3'lü savunma oynuyorlar, sağ kanadı bütünüyle oynayan bir isim. Dani Alves'in arkasına düştü geçen sezon, daha yüksek bir tempo aradıkları için. Buna rağmen ülke şartlarını düşününce Lichtsteiner'in mevcut temposu yukarıda diyebiliriz.

Tabi Dani Alves ayrıldı orada, Lichtsteiner yine tek alternatif gibi görünüyor. Dani Alves'in varlığında da güvendikleri bir yedekti, rotasyonları için kıymetli. Şu şartlarda kendisinden vazgeçeceklerini çok düşünmüyorum, bonservis için olmaz bu iş mesela. Lichtsteiner ikna olursa bir derece ama şu aşamada Juventus'un sağ bekte çok fazla bir alternatifi yok.

Tecrübesi ve kalitesi çok kıymetli, Galatasaray savunmasına da liderlik yapabilecek bir isim. Sağ kanadı bütünüyle kullanır, 3'lü savunmanın sağ kanadında oynadı daha çok. Aşırı bir teknik özelliği yok, çevikliği de yaşına oranla azaldı ama takıma kalite katacağı kesin. Yine yaşıyla alakalı olabilir, şimdi biraz daha soğukkanlı, akıllı oynuyor, çılgın bindirmek yerine. Lider oyuncu, hırslı ve mücadeleci.

Sagna için yaş algısını gündeme getirir ve bu transferi istemem. Ya da Clichy için bu yaşta o paraları vermem ama Lichtsteiner için bunu sorgulamam, yaşa bakmadan bu transferin gerçekleşmesini isterim. Zor bir hamle olduğunu yine eklemek lazım, Juventus'un elinde çok fazla alternatif yok ve inandığı bir futbolcu. Gelmesi durumunda ise Galatasaray savunması için katacağı kalite büyük olur, 33 yaşına rağmen en az 2 sene sağ bek konusunu gündeme getirmeyiz.

11 yorum:

  1. Sizinle ayni dusuncedeyim. Bu ligde gelen yasi 30'u gecmis sag bekler iyi is cikarmislardir. Cicinho ve Jose Bosnigwa bir ørnek mesela. Joao Pereira ve Akhisar'dan 30'una yeni girmis Miguel Lopes mesela. Kaliteli isimler yasi ne olursa olsun katki vermeyi biliyor. Clichy'yi bu arada yilda 1,7 euro'ya aldi Basaksehir. Yillik 2 milyon euro'ya bu isi biz bitirebilirdik belki...
    Bu Øzbekleri anlamiyorum. Tamam iyi transferler kampa yetisti, ama bonservisi elinde olan hala bircok iyi oyuncu var. Jesus Navas sag kanat icin bonservisi elinde. Sol bek icin Benoit Tremoulinas, yasi 31 ve bonservisi elinde. Ve Lucas Leiva'da hala kendine kulup bulmus degil. Walter Gargano'nun da mesela bonservisi elinde. 1-2 senelik katki icin makul bir ucrete imza atabilir. Hala anlamis degilim bu bonservisi elinde isimlerle neden ilgilenmiyoruz. Sol bek - Tremoulinas , sag bek -Corchia, orta saha Medel/Lucas/Vainequer 3'lusunden 2'si en az. Sag kanat - Jesus Navas.
    Bir de dusunmeden edemiyorum, bu kadroda Dzemaili Selcuk'un yerine cok iyi is yapardi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Her pozisyon için böyle aslında. Kaliteli isimlerin yarattığı etkiler büyük oluyor.

      Sil
  2. Olmayacak işe amin demek büyük takımsanız yediğiniz de belli vasatı vermeli Licht'i bu nedenle Juventus niye göndersin? Az da olsa bonservis kazanıp üstüne biraz koyarak genç bir alternatif almak için (bknz.Milan 30luk Kucka'dan 5m euro kazandı) Yani Juventus 3'e Licht'i bize satar 5'e Corchia'yi alır yedek için. Biz aynı kafaya devam satışı olmayan +30 yaşındaki ünlü oyuncuya 3-4 bonservis 2.5-3 maaş verip uzuuun bi kontrat yaparız ki son senesinde yatarak para kazanın diye ne de olsa aksi halde imzalamam der oyuncu. Licht'in kalitesine lafım yok ama bari bek gibi en başta fiziksel özellik isteyen bir mevkiye yıpranmamış yorulmamış bi adam alalım hayır maliyet anlamında yaşlı oyuncu çoook daha pahalıya geliyor Licht geleceğine 1-2 tık altı olan genç Tete gelsin bari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tete Lyon'a gitti, böyle bir isim için bonservis öderim, büyük etkisi olur. Juve bence de bırakmaz, yazı içinde belirttim zaten.

      Sil
    2. Corchia'ya 5m euro bonservis 2m maaş ver Licht'en ucuza gelir toplamda çünkü tutmazsa bile satabilirsin

      Sil
    3. E bunu da yazıda belirttim :) Geri dönüşü olacağını. Yazıyı okumadan mı yorumlar :(

      Sil
    4. Herkes aynı şeyleri düşün,yor aslında Corchia için 1.5 tu ilk teklif oyuncuya 2 ye çıktık oyuncu yine de bize sıcak bakmıyor. kee Tete'de sorun ajax'la değil oyuncuyla yaşanmıştı ilk tercihi biz değildik ve lyon'a gitti. Corcihia'yı Sevilla alıp Mariano'yu bize satarak gençleşecek maliyetini de çıkaracak bu yuzden kapıyı 4'ten açıyorlar...
      licht ise bi türlü aklım almıyor dani alves gidecekken neden gönderilsin... neyse yazını okudum eleştiri değildi ki kendi mantığımı ve ters gelen yerleri yazdım. Ama şartlar ne bizim elimizde ne de Galatasaray'ın... Belhanda transferindeki gibi işi inada bindirip abuk sabuk bir maaş verip Corcihia'yı almanın da anlamı yok bence... Çunku açık çok fazla... Semih Sinan Cenk de giderse... Forvet stoper kaleci aramaya başlayacağız beklemek en doğrusu...
      anlamadığım tek şey var aslında ne sneijder ne bekler için doğru adamların doğru zamanın beklenmesi hata...

      tek anlamadığım nokta NEDEN 6 VE 8 numara alınmıyor... :)

      Sil
  3. Gençlerbirliğinden Ahmet Oğuz bu bölgeye düşünülemez mi? Hem takımın en savaşçı futbolcularından biri hem de önünde daha uzun yıllar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülemez, alternatif olmaktan öteye geçeceğini düşünmüyorum.

      Sil
  4. Abi ismi ne olursa olsun 33 yaşında Sabri'yi gönderip 33 yaşında oraya adam alırsanız bu kahve muhabbeti yapan programlardaki adamlar susmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dani Alves 34 yaşında neler yaptı Juventus'da. Türkiye seviyesi için aynı etkiyi izleriz bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir