11 Temmuz 2017 Salı

Willian Arão & Galatasaray, en aktif olmamız gereken pozisyon


En aktif olmamız gereken pozisyon. Yazmaktan sıkılmayacağım, Galatasaray'ın kaderi bu pozisyona yapılacak hamlelere odaklı. Lemina, Imbula gibi hayaller var, gerçekleşmesi zor. Vainqueur için sıkıntı yok deniyor ama o da 6 numara, öncelik hedef belli ki 6 / 8 oynayabilecek, iki yönlü orta sahalar yönünde.

En az 2, bence 3 hamle gerekiyor. Şu an Tudor'un temposuna cevap verebilen tek orta saha Tolga Ciğerci. O da beklediğimiz gibi, bu yaz dönemi kendisi için kıymetli diyordum ama 40 maç çıkarır diyebilir misiniz? Selçuk İnan'ı 8 için düşünsek geriye Donk kalıyor, 4. bir alternatif yok. Son hazırlık maçında Koray Günter denendi, fena görüntü vermedi gerçi ama pek olası bir hayal değil tabi.

Willian Arao ismi ise geçtiğimiz günlerde konuşuldu. Galatasaray'ın 4.5 milyon avro'luk bir teklifi var deniliyor ama işin aslını pek bilmiyorum. 24 yaşında, 2019 yılında sözleşmesi bitiyor ve Avrupa için bazı takımlarla adı anılıyordu. Özellik itibariyle ihtiyaç görebileceğini düşünüyorum ama bu transferin bonservis noktasında ciddi bir maliyeti olur. O şartları karşılar mıyız bilmiyorum.

Sanki şöyle bir plan var. 2 orta saha alınacak belki ama bir isme parayı döküp, diğer ismi biraz daha maliyet anlamında düşük tutmak. Gent forması giyen Renato Neto mesela, diğer isim için bir örnek olabilir. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu tarzda futbolcular bunlar. İşin diğer artısı da orta saha için yaş ortalamasını biraz daha düşünmek. Transferi adına konuşulan isimler hep 30 yaş dolaylarında, maddi noktada dönüşü olabilecek, biraz daha genç isimleri de konuşmak lazım.

Arao'ya gelirsek, 6 / 8 arası diyebileceğimiz iki yönlü orta saha. Melo ayarında değil elbette ama tarz noktasında andırır aslında. Top tekniği / pas aksiyonu fena değildir, orta sahada tempo yapar, top da kazanır. Güçlü bir futbolcu, o pozisyon adına sertlik getirir, topla çıkışları da iyidir, ağır bir isim asla değil. Melo sonrasında en büyük noksanlardan biri kafa toplarıydı, özellikle duran top savunmasında. O konuda vereceği bir katkı da var, boyuna göre çok iyi kafacı.

O pozisyon adına Lemina veya Imbula bizim için zirve noktası olur ama Arao da iyi isim, iş görür diye düşünüyorum. Zor transfer, iyi bir bonservis bedeli konuşulur. Maicon gibi hazır gelecek tabi, bu da diğer pozitif nokta. Transferin nasıl şekilleneceğini merak ediyorum, bir an önce şu orta saha konusu çözüme kavuşmalı..

6 yorum:

  1. Renato Neto ve arao birlikte gelirse bence de mükemmel bir iş olur, lemina, imbula gibi isimlerin peşinde ağustos sonuna kadar koşmamız gerekir sonunda alabilsek bile, ama artik transferi bir kenara bırakıp futbola odaklanmamiz lazım..
    Ferreira transferi cok mantıklı durmuyor ama, fazla maliyetli 31 yaşında bir oyuncu için ama kiss vadede iyi bir çözüm olacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta saha için aynı düşünüyoruz, bence de o isimler yeterli olacaktır. Mariano konusunu ise yazdım, biraz daha detaylandırırım.

      Sil
  2. Willian Arao'nun top kesmesi, dikine oynamaso, vücudunu etkili şekilde kullanması ve etkili pasları ile parlak bir futbolcu gibi göründü bana. Alınırsa güzel bir transfer başarısı olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. hafız o değilde ben oberlin pineda ya hasta oldum.

    https://www.youtube.com/watch?v=hyysbOQV97c

    transfermarkt değeri 4 milyon avro.meksikalı oyuncu.top tekniği dripling çok iyi.bizim okan suat emre üçlüsü gibi kısa ama yetenekli orta sahalara ihtiyacımız var.top alıp baskı karşısında hemen sağına verecek oyuncularla bu iş olmaz.selçuk yıllardır ya faul almak için topu saklar yada yanına pas verir.dikine gittiğini görmedim çoktandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfermarkt değerlerine çok takılmamak lazım, asıl olay sözleşme şartları.

      Sil
    2. hafız bende biliyorum onu.meksikada transfermarkt değeri 4 milyon avro ise istenilen bonservis en az 10 milyon avro olur.tabi ben başkam olsam yüksek bonservis düşük maaşla bu tür 4-5 oyuncu her sezon kadroya dahil ederdim. açıkcası sadece çok iyi top çalan oyuncularla büyük takım orta sahası kurulmuyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir