17 Temmuz 2017 Pazartesi

Yine bir gün Imbula'yı konuşurken


Imbula konusunu transferin ilk gününden bu yana konuşuyoruz. Eşinden kaynaklı bir Türkiye sempatisi olduğu ve Galatasaray'a sıcak baktığı söyleniyor. Stoke City sıkıntı burada, Imbula onlar adına büyük yatırım ve kolay bırakmıyorlar. 25 milyon avro'ya aldıkları bir futbolcuydu, geçen süre ise hayal kırıklığı. Bu bonservisi de kimse vermiyor, en azından kiralamak istiyorlar, nedeni ise böyle bir transfer için büyük bonservis ödemeyi kumar gördüklerinden.

Imbula'nın mental anlamda sıkıntıları var, yeniden ayağa kaldırılmaya ve inandırılmaya ihtiyacı var. Torino da onu kiralamak istedi ama bırakmadılar, yüksek bir opsiyon istiyorlar diye biliyorum. Premier Lig'den de bazı takımlarla anılsa bile Stoke City bırakmıyor işte. Bugün ise Galatasaray'ı bu transfer adına yine konuşmaya başladık, menajerinin İstanbul'a geldiği ve Galatasaray'la anlaştığı söyleniyor. 

1.6 milyon avro yıllık ücret denilmiş, bence bedava. Stoke City konusunu bilmiyorum ama menajeri buraya geldiğine göre olumlu bir ivmelenme var gibi. Imbula için uzun zamandır konuşulmasına rağmen hareketlilik yükseldi. Mariano için de böyle olmuştu, menajeri geldi, ona tam yetki verildi ve Sevilla kanadını ikna etti. Imbula operasyonunda da aynısı geçerli, bu işin olabileceğini düşünüyorum. 2 yıllık 2-3 milyon avro'dan kiralama ve 2 yılın sonunda bir opsiyon. Hemen hemen Stoke City'nin istediği rakam da böyle.

Imbula için daha önce yazdım, kısa bir özet geçeyim. 6 / 8 diyebileceğimiz, iki yönlü orta saha. Dripling özelliği yüksek, topla dikine çıkmayı seven, orta sahaya tempoyu getirecek futbolcu. 6 da oynar 8'de de kullanırsınız, her iki pozisyon adına yeterli özelliği var. İlk adı geçtiği dönemde dediğim gibi, Galatasaray'la adı anılan en iyi orta sahaydı. Konuşulan isimlere baktım da hala öyle.

Galatasaray'ın kaderini orta saha kalitesi belirleyecek, her gün inatla yazacağım bunu. Imbula doğru isim ama yetmez, bir hamle daha gerekiyor. Imbula eğer 8 düşünülüyorsa 6 alınmalı, 6 düşünülüyorsa ise 8. Manchester City'den Fernando ve bitmeyen aşk Vainqueur'u konuşuyoruz. Bu demektir ki Imbula'yı 8'de düşüneceğiz. Oynar o pozisyonu da, katkısı büyük olur ama 8'e bir isim isterdim. Skor katkısı da alabileceğiniz. Fellaini için yok demezdim mesela, konuşulduğu için yazdım.

13 Haziran'da yazmışım, Imbula'nın gelmesini isterim;

7 yorum:

  1. Bekle Burak bekle, gelir. Feghouli, Konoplyanka, Lemina falan geldiği gibi bu da gelir. Gerçekten şu inancınıza üzülüyorum. Perşembe turu geçemedikleri zaman hiçbir oyuncu gelmeyecek, seneye Galatasaray'ın orta sahası yine Selçuk-Tolga-Donk olacak. Alıştırın buna kendinizi artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon, Belhanda ya da Gomis için de aynı şeyleri yazıyordun. Mariano için yazdıkların çok taze. Bu yayınladığım son yorumundu, boş yapmaya başladin.

      Sil
    2. Senin canın sağolsun, amacım yorum yayınlatmak değil. Ama yanlış yapıyorsunuz. Bu adamlar bu twitterı takip ediyor. Bu haberleri servis ederek sürekli sizi diri tutuyorlar, arka planda kulübü yitip bitiriyorlar. Hep tepkileri azaltıp, sizleri susturmak için yapıyorlar. ÜZÜLÜYORUM. Galatasaray yok oluyor ve bu adamları hala indirmiyoruz o koltuktan. Neyse. Ben de daha yorum yazmam zaten, senin yayınlamamana gerek yok. Eyvallah.

      Sil
    3. Bir şey diri tuttuğum yok. Sen olayı laf sokma olayina getiriyorsun. Feghouli ve Mariano yorumların ortada, hiç bu şekilde söylediğini anlatmıyor. Ben kimsenin lafı ile hareket etmem, bu adamların da gelmesi imkansız değil. 4 u geldi zaten. Sen diyorsun ki alamazlar, edemezler, oyaliyorlar. E geliyorlar işte. Doğru ya da yanlış. Ben saha içini konuşuyorum. Yönetime tepkim ve sevgisizigim baki. Beni takip etmemek demek bu.

      Sil
  2. Fernando Fellaini'den daha faydalı olur. Fellaini gelirse İmbula'ya yük biner. Kaldı ki saydığımız 6 lar kazma 6 lar değil de jong donk gibi... Fernando oldukça teknik oyuna katılmayı seven bir 6 numara Melo ya çok benziyor Fellaini çabuk atletik bir adam değil Fernando daha kıvrak bir adam kıvraklık önemli güçlü ve kıvrak bir iki yönlü lazım Fernando iki yönlü de katkı verebilecek kapasitesitede. Fellaini'nin manu da aklımda kalan bir maçı yok gol önemli değil oyuna ağırlık koyma anlamında ağırlık koyacak adam lazım sorumluluk alacak temaslı oynayacak ayağı düzgün olacak

    YanıtlaSil
  3. Galatasarayın yönetimi değişmedikçe mutlak köklü bir değişim bilinçlenme zor. Ali Tanrıyar döneminden beri hatırlarım. Galatasarayda son 30 yılda aslında dar bir grup yönetti külübe. Canaydın 80lerde yöneticiydi Adnan Polat 90 ların başından beri yönetimlerde görev aldı Faruk Süren Mehmet Cansun da öyle Dursun Özbek de daha önce görev yapmış bir idareciydi.

    YanıtlaSil
  4. demekki stoke da daha az maaş alıyor.neden biliyormusun?her zaman söyledim.yüksek bonservis düşük maaş genç oyuncu.üçgeni.

    400 bin avro maaşlara kaliteli ve genç isimler bulmak işten bile değil avrupa piyasasında.bonservise ödenen paralara fazla takılmamak lazım.bonservisi kurtarıyorsun bir şekilde.önemli olan maaştan zarar etmemek.

    avrupada mantık şu: 4 tane 10 milyon avro bonservisli genç aldın.düşük maaşlı tabi.maaşlar en fazla genelde 100-500 bin arası değişir.başkan ne düşünüyor.bu 4 ünden 3 ü çürük çıksa bile biri tutarsa ve onu 50 ye okutursam diğer 3 oyuncunun bonservisini karşılamış olurum.ama 4 oyuncudan 3 ü tutarsa para cepte.adamların son yıllardaki mantığı bu aga.görüyorsun genç oyunculara 10-15 milyon bonservis çok rahat veriyorlar.zirvenin bir alt takımları.

    bizde ise tam tersi maalesef.sneijderin 4,5 yıllık maliyeti 30 milyon avro.bu 3 genç oyuncu demek.maicon belhanda mariano gomis ödenen paraları çöp olmuş durumda.geri dönüşüm yok.bu dördünün toplam maliyetini sen hesapla.maaş+bonservis.ve avrupadan güney amerikadan harika genç yetenekler alırsın hemde çok rahat.şaktar yıllarca bunu yaptı aga.an itibariyle maalesef 4 büyük kulüp + buna bu sene başakşehirde eklendi tam bi çöp emekli kadrolar kurdular.
    beşiktaşta şenol güneş idare ediyor.farkı yaratan şenol güneş birazda.

    şenol güneşi çıkar beşiktaşın gs ın son şampiyonluktaki durumuna dönmesi işten bile olmaz.

    katar ligi olduk maalesef.naklen yayın ihalesinden sonra bu dahada azmış durumda.emekliler süper ligi :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir