8 Ağustos 2017 Salı

Arda Turan & Galatasaray, saha içini konuşmayacağımızı o kadar iyi biliyorum ki


Bu transferi istemiyorum, nedeni de saha içiyle alakalı değil. Fatih Terim ihtimali bir taraf, otomatik olarak böyle bir şeyi ortadan kaldırıyorsunuz zaten. Gerçi Fatih Terim'in de bu yönetim çatısı altına geleceğini düşünmüyorum, görüntü o yönde. Keşke tek mesele bu olsa, saha dışıyla alakalı öyle meseleler var ki. İş saha içine bir türlü gelmeyecek ve bizler futbol konuşamayacağız. 

Galatasaraylılığına ya da futbolculuğuna asla lafım olamaz, bunlar ayrı konular. Bizler son yıllarda Arda Turan'ı eleştiren kesimiz, yaşadıkları ve gündeme geldiği konular itibariyle. Türkiye'den gidişi biraz da yıpranması üzerine değil miydi, Barcelona'da dahi futboldan öte başka konularla gündeme geliyor işte. Yeniden Türkiye'ye dönmesi durumunda bizler ne konuşacağız.

Böyle bir planın olduğunu düşünüyorum, sürpriz diye bahsedilen isim bence Arda Turan. Neymar'ın gitmesi bir şey değiştirmez, Barcelona'nın kendisini düşünmediğini biliyorum. Zirve seviyede bir takıma gidebilir mi, o da konuşulmuyor. Çin ihtimali yazılıyordu ama gönlü yok sanki. Kimse çıkıp iddialı bir bonservis vermeyecektir, öyle bir ihtimal olsa haberleri okurduk. Menajeri Ahmet Bulut, son zamanlarda Galatasaray'a da gerçekleştirdiği hamleler var derken taşlar yerine oturuyor. İmkansız değil yani, transferin son gününe kadar konuşacağız bunu.

Fit, futbola odaklanmış bir Arda Turan'ın ligi domine etmeme şansı yok bu arada, çok iyi futbolcu. Galatasaray'ın da sol kanatta bu tarzda bir futbolcuya ihtiyacı var. Nasri'ye gitme nedenleri de bundan, oyun kurucu özellikli bir sol kanat bakıyorlar. Fernando / Badou Ndiaye'ye evrildi orta saha çünkü, pas istasyonu yok, Belhanda bir anlamda yalnız. Versatil isimler seviliyor, Arda Turan'ı da hücum jokeri olarak görmek mümkün.

Sol kanat, forvet arkası, sağ taraf, 3'lü orta sahanın 8 numarası ya da sahte 9, hepsini oynar. Oyunu da Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana evrildi, üst seviyeye yükseldi. Barcelona'da gözden düştü ama Türkiye Ligi'nin seviyesinin de çok üzerinde. 

Tabii iş keşke bununla kalsa, saha içini konuşsak ve Arda Turan'ın artılarını yazsak. Bunları konuşamayacağımızı o kadar iyi biliyorum ki, kaos ortamını şimdiden görebilir gibiyim. Keşke Nani gibi olası hamleler üzerinden yorum yapsak. Ama biliyorum ki transferin son günlerinde bu transferi konuşacağız..

22 yorum:

  1. Arda turanın galatasarayı küçümseyerek hareket etmesi ile birlikte bence tamamen medyada yer almak istemesinden dolayı gs ye gelebilirim diyor.

    Sözde barcelonaya giden milli gururumuz arda turan ne hikmetse barcelona da 5 maç üst üste 90 dakika forma giyemedi neden acaba kimse bu soruyu soruyor mu ?

    Bu sene güzel kurulan kadroya bence ardayı hiç bulaştırmadan özellikle yancısı selçuk ile bir araya gelip takımı karıştırmaları çok yüksek bir ihtimal diye düşünüyorum.

    Ardanın 1 tane galatasaraylı arkadaşını sayabilirmisiniz ?

    Saffet ulusoy demeyin çünkü onunda ne olduğu belli ama ben size 50 tane fenerli kankasını saysam herkes bilir.

    Bu yüzden böyle futbolcuya bu saatten sonra galatasarayın ihtiyacı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. cümleye bir tek katılmam, o da şu yüzden. Barcelona'da kimler kimler hayal kırıklığı olmadı ki. Önemli olan bence oraya adımı atmaktı diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Arda Galatasarayda 5 yıl oynadı, ilk yılından itibaren takımın en iyi ve en heyecan verici oyuncusuydu, 2009-10 sezonu öncesi galatasaray yeni bir kadro yapılanmasına gitti (aslında 2007-8 sezonu başlanmıştı yapılanma süreci) ve başkan polat takımın arda ekseninde kurulacağını beyan etti. Teknik direktörlüğe Frank Rijkaard getirilmişti, Ardayi da 23 yaşına girmeden takım kaptanı yaptılar..
    Elano ve keita gibi flaş transferlerin yapıldığı, dünya paraların harcandığı o arda merkezli takımın akıbetini hatırlıyoruz, 2011-12 sezonu arda dahil olmak üzere, elde ne varsa gönderildi ve sıfırdan yeni bir yapılanmaya gidildi ki o yapılanmanın sonuçlarını da hatırlıyoruz..
    Arda Galatasaray tarihinin önemli oyuncularından birisidir belki ama oynadığı 5 yıl, galatasaray tarihinin en kötü 5 yıllık dönemleri arasindadir..
    Takım içindeki gruplasmalar, yerli yabancı ayrımı, disiplinsizlikler saymakla bitmez..
    Oynadığı 5 yılda 7 teknik direktörle çalışmıştır, sampiyon olduğu sezon bile sezon devam ederken teknik adam değişmiştir..
    Arda atletico da başka bir oyuncu oldu deniyordu ama oradaki rolü dislinin bir parçası olmakti..
    Aslında ardayi arda yapan 2 sezonda yani 2006-7 ve 2007-8 sezonlarında, hakan şükür, hasan şaş, ümit karan gibi abilerin yaninda, yine benzer bir rol üstlenmişti, takımın en yetenekli oyuncusuydu ama geri plandaydi..
    2008 avrupa sampiyonasindaki rolü için de aynı şeyleri söyleyebiliriz..
    Ben ardayi 2012-3 sezonunda çok bekledim, o zaman gelse herşey başka olabilirdi, ama şu anda aynı şeyleri söyleyebilir miyiz bilmiyorum..
    Elimizde iyi bir kadro var, Tudor gibi zor bir hoca var, arda egolarini bir kenara koyup futbol oynamaya gelir ve takımın parcasi olursa yeniden zirveye çıkabilir ama takımın kaptanı, yildizi olmaya gelirse bu yapılanma sürecini katledebilir.
    Ben her zaman ardanin galatasaraya dönmesini isterim, ama kendisini galatasaraydan büyük gören tavırlarindan arınması lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peki arınabilecek mi, bende bunu isterim ama saha dışından sıyrılabileceğini sanmıyorum.

      Sil
  3. Net konuşuyorum gelmesin.Yetenekleri umrumda değil.Ardanin hicbir davranışını sevmiyorum. Yukarda yorumda yazan arkadaşın dediği gibi bide Selçukla bir olup yabancıları kustürme ihtimalleride var.Alsınlar Asamoahı..bide ucuz yollu rodriguez ve yasinle forma rekabeti yaratacak bir sol açık bitsin transfer. Tabi bi iyilik yapıp Selçuk ve Tolgayı gonderirlerse kulübe için bir ortasaha gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Detaylara insek daha öyle transferler lazım ki :)

      Sil
  4. Yerli oyuncumuz yok 13-14 yabancıyla bu iş olmaz. U-17 likler henüz direkt katkı verecek düzeyde değil.

    Serdar Ahmet Yasin Selçuk var sadece yerli olarak. Sinan gidiyor.

    Arda gelsin terim de gelir zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arda ve Terim bir arada imkansız, bu saatten sonra.

      Sil
  5. Arda gelmesin demek futbola hakarettir. Büyük oyuncudur Barcelona'da oynar da peki gelmesi Galatasaray'a çok şey kaybettirir mi? Evet. Alın size canavar gibi ikilem. Öyle bir ikilem ki camia dahil, medya dahil herkesin ağzını sulandırır çoğunu da bu uğurda yer. Arda'nın kendini bu duruma düşürmesi tamamen kendi hatası o ayrı. Herkesi düşündüren şey magazin adam olması. Yoksa Arda takımda kendini yıldız zanneden yıldızcıkları, asıl yıldızları, altyapıdaki aslan parçalarını olumlu etkileyebilir. Sorulacak soru yararı mı çok olur zararı mı? Ben yararı diyenlerdenim de hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içi ve dışı, iki farklı olay. Saha içinde, futbola odaklanmış Arda'nın katkı vermemesi imkansız, çok büyük ve kaliteli futbolcu. Lig standartında kıyaslanmaz bile. Sıkıntı saha dışı, saha içini konuşmaya sıra gelir mi?

      Sil
  6. Arda, harika bir futbolcu. Yüksek karatlı bir elmas değerinde. Ancak, saha içinde ne eylediğinden çok dışarıdaki hayatı didik didik edilir gelirse. Hiç de iyi olmaz gibi... Ayrıca hep 'futbolcuya dayalı düzen' eleştirilirdi; kısmen bir temizlik yapıldı. Gelirse, yeni bir 'reis' olur. O zeki, haşarı çocuk, başka bir bir modele evrildi maalesef. 'Ağır Abi' modeli biri oldu. Ağarlar, Ekenler filanlar ziyaret edildi. Sosyal ilişkilerini yönetemedi.
    Baht dönüşümü/Kırılma noktası ise şu meşhur sahne benim gözümde: Bir kebapçıda (Etiler'deki Yüzevler olması manidar olur mu?) Aziz Yıldırım, Arda'ya 'gel len buraya!' diye seslenir. Arda, bu arada takım kaptanımızdır. Şakalaşmalar, gülüşmeler falan filan.
    Gerisini biliyorsunuz...

    YanıtlaSil
  7. Saha içini konuşma imkanimiz sizin de söylediğiniz gibi imkansiz... Selçuk ve turevleri ile bir araya gelip takimda gruplasmalar olusturacagi da keisndir... Fatih terim meselesi ise en büyük etken Fatih hocanin olasi Galatasaraya gelişini engelleyecek bi hamle olur bu... Ve taraftar bunu asla istemez... Ayrica isler kötü gittiğinde taraftarın isliklayacagi ilk oyuncu da Arda olur... Avrupa da baska bas alti diyebilecegimiz takimlarda iyi çalışırsa bir kaç sene daha futbol oynayabilir. Kendi iyiligi için de Galatasaray in iyiligi için de gelmemeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftar yüzde 60 - 40 gibi ama öyle bir hava var ki Arda gelse yüzde 40 bir anda 80'e fırlayacak sanki.

      Sil
  8. Arda Turan tek kelimeyle yonetimin intiharı olur.Bir cuval inciri berbat etmek olur.Seneye biri FCB ye doner oburu oteline.Olan yine taraftar ve GS ye olur.Tudor Arda yi TV den biliyor, taraftar kadar tanisa istemez takima.

    YanıtlaSil
  9. Arda'nın transfer edilmesi Galatasaray için zararlı bir iş olacağı kanaatindeyim. Öncelikle onu isteyen taraftarlara bakarsak genel olarak küçük yaştaki taraftarlarımız veya Dursun Özbek gibi futbolun içini bilmeyen ama Galatasaraylı olduğunu iddia eden kesim. İstemeyenler ise Arda'nın geçmişini bilen ve futbolun içinde olan kesim. Dursun Özbek'in sözlerine takılmamak gerekir. Sonuçta onun bulunduğu bir ortamda Torinolu Şaban diyerek teröristler mazlum gösterilmeye çalışıldı.

    Galatasaray'da herşeyden önce karakter gelir. Eğer ki karakteri göz ardı edip yeter ki Galatasaray başarılı olsun diye bakarsak o halde orta sahaya Emre'yi de almamız yararlı olacaktır. Sonuçta ligteki en iyi orta sahalardan biri. Gelirse şu haliyle bile Ndiaye'den daha iyi iş yapar eminim.

    Sonuç olarak şampiyonluk yolunda her yol mübah olmamalı. Karaktersiz bir takımla şampiyon olmaktansa karakterli bir takımla düşmek daha iyidir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saha içinde işin rengi değişebiliyor, futbol konuşmaya başlayınca çok şeyler unutuluyor ama konuşabilecek miyiz?

      Sil
  10. Arda gelirse, Fatih Terim olmayacak denebilir. Ya da tersi... 3. olasılık, 'söz konusu Galatasaray ise...' denilir. Baltalar gömülür, barışılır. Dış düşmanlara savaş açılır :)
    4. olasılık (Ki, en istediğim.), bu yıpranmış ikili gelmezler. Tudor yeni nesil bir teknik adam olarak rüştünü zaferlerle kanıtlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sanmıyorum öyle olacağını :) Tudor keşke başarılı olsa, o başka.

      Sil
    2. Ben eski kuşağım. Bir hayli eski. Galatasaray'ın felsefesini oluşturan taşlardan biri 'sahiplenmek' duygusu. Bir de 'çıkmadık candan ümit kesmeme' durumu. (Maç içindeki teknik yaklaşımı, oyuncu değiştirememe, kadroyu efektif kullanmama, oyuncularla ilişikisindeki 'çömez' yaklaşımı... hep görülen şeyler.) ama işte... olsun istiyor insan. Bir dönemin Feneri gibi olmayalım.

      Sil
    3. Umarım dediğiniz gibi olur :)

      Sil
  11. Benim anlamadığım neden hep 30 yaş, 22 24 yaşlarında belli bir seviyeye gelmiş gelişime de açık oyuncular almak birkaç sene sonra hiç olmazsa aldığın fiyata satmak varken (bknz Bruma Telles) çünkü konuşulan 7 10 milyonlar bizim için bu darlıkta büyük paralar yoksa bi gömümü (riva) buldular :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir