7 Ağustos 2017 Pazartesi

Benim derdim Belhanda için yaratılan ön yargı


Galatasaray için özel, bir ömür unutulmayacak. Sneijder'in Galatasaray günleriyle alakalı bir yorum yapmıyorum, yapamam zaten. Eleştiri olur, benim gibi düşünen çoğu kişi de o noktadaydı ama bu Sneijder'i yok saymak değildi. Takımdan ayrılması gerektiğini ben de söyledim, yalnız bu şekilde değil. Yani itibarsızlaştırarak, yönetim bu süreci öyle kötü yönetti ki. 

Takıldığım nokta başka aslında, daha önce de yazmıştım. Belhanda / Sneijder üzerinden bir takas algısı yaratıldı nedense, iki futbolcu birbiri üzerinden okunuyor. Belhanda'yı Dinamo Kiev'den aldık, bunu bir kez daha yazmak lazım. Nice'ın da ilk tercihi Belhanda'yı tutmaktı ama opsiyonu karşılayamadılar. Sonra Nasri'yi düşündüler, pahalı geldi. En son Sneijder ile anlaştılar ki bence onlar adına çok akıllı bir hamle.

Belhanda'yı Sneijder üzerinden okumam, okuyanın mutsuz olmaya mahkum olduğunu düşünüyorum. Benim için farklı iki tarz, Sneijder'in ismini, geçmişini kim tartışabilir. Gün itibariyle konuşmak lazım, Belhanda 27 yaşında, Sneijder 33. Belhanda'yla uzun vadeli hareket ediyorsun, Sneijder'le ise günü kurtarmak için.

Sneijder, kariyerinin bu bölümünde oyun aklıyla hareket ediyor. Müthiş bir oyun zekası var, geçen sezonunu eleştiriyoruz ama 15 asisti var mesela. Fizik anlamda eleştiriyorduk, özellikle son 2 sezonda kendine bakmadığını düşünüyorum. Fizik olarak iyi Sneijder zaten ligin en iyisiydi. Belhanda ise biraz daha versatil, hücumun jokeri. Daha hareketli, tempolu, kreatif, topla dripling yapabilen bir isim. Hücumda biraz daha hareket isteniyor, Belhanda tercihi bu yüzdendi.

Belhanda için Sevilla da araya girdi, maliyetin yükselme nedeni bu. Belhanda için bu para anlamsız, böyle paralara şu isimler alınabilirdi gibi yorumlara katılırım ama Sneijder / Belhanda kıyası yapmam. Rakam konuşmuyorum, derdim Belhanda için yaratılan ön yargı. Onun için de biraz beklemek lazım, şu noktada kıyas yapmak ve çıkarımlarda bulunmak sağlıksız.

6 yorum:

  1. Sneijder mükemmel bir seçim yaptı, biz de dogru bir tercih yaptık belhandayi alarak, feghouli de takıma yerlesince ve hatta sol on için de bir transfer yapabilirsek, belhandanin katkısı daha da belirginlesecektir.
    Dolayısıyla herkes için iyi bir karar olmuş gibi gözüküyor şu an için..
    Geçen yıl Sneijderin gonderilmesi gerektiğini savunanlar, bu sene Sneijderin satisi üzerinden isyan çıkartmaya çalışanlar ve Sneijderin nice ile anlaşmasına tepki gösterenler, medya üzerinden konuşuyorum, aynı kişiler..
    Madem Sneijderi seviyorsunuz, nice e gidişine niye tepki yada şaşkinlik gösteriyorsunuz, sevinmeniz gerekmez mi ya da böylesine yetenekli bir oyuncunun nice gibi bir takım tarafından istenmesi son derece normal değil mi?
    Galataray yönetimine aday muhalefet, medyayla cok sıkı fıkı, galatasarayin gördüğü zarar umurlarında değil, yönetimi zayiflatmaktan başka gayeleri yok..
    Gözleri rivadan gelecek parada bu cok açık ama bunlar bizim işimiz değil..
    Belhanda bana göre sezonun en iyi transferi, eğer klüpte istediği ortamı bulursa yeniden yapılanma sürecinin ağırlık merkezi olur..
    Galatasaray hızlı, baskılı ve direkt bir oyun oynamak istiyor, böyle sistemlerin oturma sürecinde hücum organizasyonlarında kısırlık yaşamak gayet normal, belhanda bu süreci hizlandirabilecek cok yönlü bir oyuncu..
    Bence transferde bundan sonraki adımları belirleyecek kritik mevkii sol bek, buraya nasıl bir oyuncu alınacağı çok önemli..
    Sol çizgide gidip gelen, strinic gibi düz bir bek mi, asamoah gibi cok yönlü, oyun kurabilecek bir oyuncu mu, durmisi gibi kanadı tek başına taşıyabilecek bir oyuncu mu?
    Asamoahi alırlarsa belki sol on için transfere gerek kalmaz ama çizgi beki alirlarsak önüne oyun kurucu özellikli bir oyuncu daha isteyebiliriz.. Alternatif forvetimizi ise muhtemelen yine sol önde oynayabilecek oyunculardan seçeriz..



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum, Sneijder'le yolların ayrılması bence doğru karardı ama yöntem yanlıştı, tepkim buna olmuştu. Sneijder / Belhanda kıyası da yapmayacağım.

      Sil
  2. Beni korkutan meselelerden biri de N'Diaye için oluşturulan ön yargı... Daha simdiden beşiktaşin bütün orta sahasindan daha fazla maaş alıyor gibi filan haberler dolaşıyor. Anadoludan Istanbul'a gelen çoğu futbolcu gibi N'Diaye'yi de kurban vermeyiz inşallah bu haberlere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da maliyet noktasında oluşan bir şey. Umarım altında ezilmez, benim de korkum bu. Öyle ama, fazla maaş alıyor :)

      Sil
    2. Osmanlisporda ne aldığını bilmiyorum ama orada aldiginin aynisina veya 200-300 bin dolar daha fazlasina gelmez miydi galatasaraya N'Diaye ye bu kadar para vermek yonetimin hatasi değil mi? Bonservisi anlarim ama maaşin bu kadar fazla olmasi yonetim beceriksizligidir bence...

      Sil
    3. Gelirdi tabii, 1.5 milyon avro ver mesela, hadi yüksek verdin. Ben anlayamadım, yorumum yok bu yüzden. Başka şeyler kokuyor bu iş.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir