10 Ağustos 2017 Perşembe

Biri ayrılmak için elinden geleni yaptı, diğeri dönmek için çabalıyor


Bir tarafta Sinan Gümüş, diğer tarafta Denayer. Biri Galatasaray'dan ayrılmak için elinden geleni yaptı, diğeri Galatasaray'a dönmek için çabalıyor. Denayer'in Galatasaray'a duyduğu büyük bir aidiyet, çoğu futbolcuya örnek olması gereken.

İstiyor Galatasaray, bu konuda ısrarcı. Manchester City'nin de Denayer'i Galatasaray'a göndermemek için bir çabası var. İşin ilginç yanı Lyon'a da yollamadılar, onlar da gidip Beşiktaş'lı Marcelo'yu aldı. İspanya'da Girola kulübünün sahibi de onlar, amaçları Denayer'i oraya vermek, bir anlamda sürgün. Nedeni Denayer'in bunu istememesi.

Geçen sezon da Galatasaray'a dönmek istemişti ama yollamadılar, son gün Sunderland'e gönülsüz olarak gitti. Yine Galatasaray için çabalıyor, geçen sezona göre City'nin Denayer özelinde beklentisi azaldı, Fernando transferinden sonra da kurulan bir ilişki olduğunu düşünmek istiyorum. Sağ bek oynattığımız için bize tepkililerdi, Sunderland'da stoper haricinde her pozisyonda izledik.

Son güne kadar uzayabilir bu süreç, bekleyeceğiz. Denayer'in ısrarı ne kadar yararlı olacak, merakla bekliyorum. Guardiola ve City yönetimiyle konuşacağı söyleniyordu, umarım başarır. Bu konuda biraz da duygusalım, Denayer'in Galatasaray formasını giymesini görmek istiyorum.

Maicon'un yanına hızlı bir stoper gerekiyor, arkasını süpürmek için. Maicon'u hücuma çok atıyoruz, orta sahaya kadar geliyor, bazı anlar neredeyse sağ bek gibi oynuyor. Açık alan doğuyor, arkasını süpürmek lazım ki Denayer'in hızı ve atletizmi kıymetli. Denayer'in ayrıca Linnes'den de daha iyi sağ bek olduğunu düşünüyorum, en azından alternatif anlamda onun önünde. Sol stoper olsa keşke ama çok takılıyoruz bu konuya, 3'lü stoper oynamadığımız sürece büyük bir sorun değil sanki.

Gündeme gelmişken yeniden yazayım dedim, bu aralar daha sıcak Denayer konusu. Geçtiğimiz ay yine yazmıştım;

http://sportifcumleler.blogspot.com.tr/2017/07/jason-denayer-galatasaray-gelsin-ya-da.html

18 yorum:

  1. Belhanda Gomis Feghouli



    Asamoah Fernando Ndiaye Mariano



    Denayer Maicon Serdar


    Muslera


    *Abi son dönemde başarılı olan takımların en çok kullandığı taktik 3-4-3 ve ben bizde olacağını düşünüyorum,hem sol öne gerek kalmıyor,Asamoah iy pasör,Mariano iyi hücümcü,sen ne düşünüyorsun abi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle oynayınca bir sol stoper gerekliliği oluyor, o da bizde yok.

      Sil
  2. Lyon un Marcelo dan once istedigi bir isim olmasi Denayer in degerini aciklar.Yönetim surecleri iyi yuruturse Denayer i de Asamoah i da alabilir.İkisi de istekli cunku.Fatih Terim de gelirse voltran i olusturabiliriz iki sezon icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım, Denayer bence de değerli bir isim. Hızı ve atletizmi kıymetli.

      Sil
  3. Burak kardeşim benim merakim Medel ile ilgili.Bu arada fanatik Galatasaraylıyım. Basında büyük bir yanlışlık yok mu yoksa ben mi yanlış biliyorum. Benim bildiğim medel ön libero bizim basında defans diye lanse ediliyor. Tamam defans oynayabilir ama de jong ne ise medel de odur benim için. Geçen sene bizle adı geçmişti ne medel i ne de de jong u istemiyordum. Buyutulecek bir transfer değil bence. Sizin görüşleriniz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şili'de Bielsa stoper oynattı diye hatırlıyorum. Deli gibi hücum oynandığı zaman. Fakat dediğiniz gibi sanki stoper gibi bir algı oluşturuyorlar. Asıl mevkisi ön libero. Melo gittiğinde çok gündemdeydi bizim için. De Jong alındı. Bjk ilk devre stoper düşünüyor olabilir. Önde basmak için. Devre arası da Vida alınacak gibi bir plan var. İkinci devre orta saha düşüneceklerdir. Süper Kupa maçında görüldüğü üzere bjk orta sahasında inanılmaz bir boşluk oluşuyor. Oğuzhan ileride kalıyor Atiba ekonomik oynamak için geri kaçıyor ve 10 numara bölgesi adeta bomboş kalıyor. Oraya bir sertlik katması için düşünülmüş gibi duruyor. Türkiye liginde bu tip oyuncular seviliyor biliyorsunuz :) fakat hücuma ve pas oyununa katkısı anlatıldığı kadar olacağını ben sanmıyorum. Geçen sene gördüğüm kadarıyla eski çabukluğundan çok şey kaybetmiş. Haddim olmayarak cevaplamış gibi bulundum :) affola :)

      Sil
    2. Denayer'i bende isterim aslına bakarsanız. Hızı bizde oldukça iş görür. Defansı daha öne çekme opsiyonu tanır bize. Arkayı süpüreceği için. Sağ beki de yedeklemiş oluruz. Hem üçlü savunmada Maicon'u öne atabilmek için de faydası olur. Fakat yine de bizim dediğiniz gibi aslında bir lider sol stopere ihtiyacımız var. Ama konu Denayer olunca :) durum değişir.

      Sil
    3. Estağfurullah aksine teşekkür ederim cEva verdiğiniz için. Dediğiniz gibi artık eski cabuklugu yok Medel'in ve gene dediğiniz gibi bir savunmacıymışcasına lanse ediliyor. Galatasaray'a karşı bir algı operasyonu var resmen. Kimse kimsenin iyiliğini,büyümesini ve ilerlemesini istemez oldu. Basında sosyal medyada çıkan haberlere diyecek laf bulamıyorum gerçi yönetici eksikligimiz var kimse çıkıp da kulübe sahip çıkamıyor. Bu sene şampiyon olup gereken cevap sahada verilecektir ben inanıyorum. ..

      Sil
    4. Timuçin Yılmaz; Ön libero asıl pozisyonu ama stoper pozisyonunda da en az ön libero kadar oynamış bir isim. Özellikle Şili Milli Takımı'nda.

      Sil
    5. Şili Milli takımı da ayrı bir dünya gibi :) h kimse oradaki performansını (Alexis hariç) kulüplerinde sergileyemiyor :) Eduardo Vargas'ı stopere koy cengaver olur kulübünde kadrodışı kalır garip bir yer Şili milli takımı :)

      Sil
    6. Burak Bey sizin kafanızdaki oyun şablonu nedir transferler ve düşünülen isimlere bakarak? Direkt oyun mu hızlı hücum mu possesion olmayacağı Ndiaye'den belli gerçi ama yine de yazı isterim :)

      Sil
    7. Yazdım biraz aslında, son yazıda :)

      Sil
  4. Burak bey Asamoh'ın aslen 3-5-2 nin solu olduğunu kabul edersek, rotasyonda bir sol stoper- bek-stoper kırması oyuncu olması lazım bence. Atletik ve genç bir Hakan Balta yani...

    Denayer yedek olarak sağ bek, stoper ve önlibero (önstoper) mevkilerini yedekler. Asamoh daha çok orta alanı rahatlatır.

    Toparlarsam Carole ve Linnes bence satılmalı yedek olarak bile zor görünüyor durumları, üstelik maaşları düşük ve genç oldukları için elden çıkarmak nispeten kolay olacaktır.

    Solbek-stoper için, Bruno Martella yerine...

    İnter'in gözden çıkardığı Davide Santon nasıl olur? Sol bek sağbek stoper bile oynar hızlıdır genç sayılır ama tecrübeli boy 1.85 ve bonservisi bence makul olur...

    Yine Sampdoria kaptanı Vasco Regini var sert adamdır temasa gelir genç hakan baltadır kendisi istikrarlıdır...

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-5-2 mi oynayacağız ama, sanmıyorum ben. Asamoah geçen sezonun yarısını 4lü savunmanın solunda geçirdi, bence yine öyle olacak.

      Sil
    2. 4 lu savunmanın beki istese de -takım oyunu yığamadıkça- istediği kadar ileri çıkamaz. Ters kademe vs daha çok defansif pozisyon almayı düşünür.

      Halbuki Asamoah'ı Asamoah yapan özellikler iki yönlülük güç atletizm fena olmayan teknik özellikler vs. Ndiaye ile birlikte en allround ve iki yönlü oyuncu bence.

      Yani Asamoah'ı alır 4 savunmanın soluna mahkum etmek bana atıl kullanmak gibi geliyor. Asamoah Fernando ve Ndiaye'ye yardım etmeli kaymalı oynamalı vs. sol iç - çizgi arası hatta takım oturduktan sonra daha serbest bile oynayabilir.

      Mariano tipik çizgi beki hucumca dönük ama Asamoah'ın artı merkez oynama özelliği var. Ergün Penbe'nin atletik ve siyahi versiyonu mevki anlamında. Ergün gibi aklı sol beke mahkum bırakmak yerine daha serbest oynamak daha verimli olmaz mıydı?

      İlla 3 lu savunma gibi düşünmemek lazım diziliş asimetrik de olabilir. Valla bence Mariano ve Asamoah'ı mümkün olduğunca Özgür bırakmak lazım. Dizilişe takılmamak lazım Takım oturursa 2 stoperle bile savunma gider 98-2000 arası G.Saray gibi Popescu-Bülent hariç herkes hucuma çıkar önde alan kapatırdı misal..

      Yine de kadroda Çakıl ve Serdar dışında all-arounda stoper bek kırması oyuncular lazım en biri hızlı atletik olmak kaydıyla. 13. 14. yabancıyı ortasaha göbek yerine savunmaya alırdım. Çunku ne Ahmet ne Serdar o olgunluğa gelemeyecek gibi görünüyor. Serdar Aziz'in hiçbir zaman 20 maçın üzerine çıkacağını sanmam sakatlıklar nedeniyle...

      Sil
    3. Niye mahkum olacak diye düşünüyorsun ki, Caner Erkin mahkum mu oynuyor mesela, zamanında Andre Santos mahkum mu oynadı. Asamoah'ın orta saha özelliği var diyoruz, Andre Santos'un yok muydu. Bugün Boluspor'da 10 numara oynuyor mesela. 3'lüye yeri geldiğinde dönülür elbette, bu esneklik kıymetli ama Asamoah'la geriden oyunu kurarsın, baskıyı hissettirirsin. Asla mahkum oynamaz.

      Sil
    4. Takım oturduktan sonra dediğin olur Beşiktaş Caner Gökhan Oğuzhanla hucuma çıkıyor sadece atiba var ki onunda ayağı iyi malum. Ama parçalar kaynaşmadan zor. Zamanla illa takım oturacak diye de bi kaide yok. Tudor Terim farkı burda.ortaya çıkıyor.

      Stoper mevzusunda Skrtel-Gustavo bir yanda Pepe-Vida olacak bizde Maicon-sakat Serdar yada Maicon-Ahmet olacak zor.

      Sil
    5. Gustavo Gomez çok abartacağım bir isim değil benim, ya da Vida.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir